Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárom lesz, nagyon tartok...

Császárom lesz, nagyon tartok tőle, neked milyen volt?

Figyelt kérdés

- milyen volt az érzéstelenítés?

- milyen volt a hangulatod közben? Féltél?

- milyennek láttad a babád?

- mennyit volt veled a baba az első napokban?

- mennyire fájt a felépülés?

- mi volt benne a legrosszabb?

- ment a szoptatás?

- volt benne valami jó is a babán kívül?

2013. nov. 13. 16:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

-semmi különös, egyáltalán nem volt kellemetlen

-izgultam nagyon

-gyönyörű volt már akkor is

-24 óra után gyakorlatilag mindig ott volt, ami nekem nagyon rossz volt, nem voltam erre alkalmas állapotban és nagyon kikészültem

-brutálisan, pár nap után már csak nagyon, pár hét után csak kicsit

-amikor kiment az érzéstelenítő, illetve amikor 5 percig tartott felülni és odafordulni az ordító újszülöthöz

-nem

-nem

2013. nov. 13. 16:34
 2/16 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy lehet érezni a műtétet gerincérzéstelenítés mellett? Tudom, hogy nem fáj, de azt olvastam húzást lehet érezni.
2013. nov. 13. 16:35
 3/16 anonim ***** válasza:

Gerinc érzéstelenítés volt. Semmit nem éreztem.

Kicsit olyan érzés volt, mintha burokban lennék, de nem féltem. Az aneszteziologuses a saját orvosom is folyamatosan beszélt hozzam.

Kontaktlencsem van,a csaszar pedig sürgősségi volt, igy ki kellett venni, nem volt nálam szemüveg. Egy rózsaszin maszat volt egy nagy zöld maszat -valamelyik mütős dolgozó - háttérrel.

Nem babamama szoba volt, úgyhogy csak etetesre hoztak.

Semenniyre. Mintha semmi sem tortent volna. Nagyon szerencsés voltam ebben.

Kicsit kudarc élmény volt, hogy nem ment természetesen, de aztán rájöttem, hogy nem a szules a lényeg, hanem a gyerek.

Ment, igen. Majdnem harom évig.

Jo? Nos, számomra tökéletesen fájdalommentes volt. Egyáltalán nem voltak összehuzodasok a mutet elott se, úgyhogy ez volt a jo benne a gyerek mellett.

2013. nov. 13. 16:38
 4/16 anonim ***** válasza:

-nem fájt az érzéstelenítés, de nem hatott elég gyorsan, a baba meg rosszul volt, altattak.

- féltem, mert sürgősségi volt, és aggódtunk a babáért

- a férjem látta először, ő orvos, ezért bejöhetett a műtőbe, gyönyörűnek látta, mert az is volt. :) én egy óra múlva kaptam meg, és bármilyen lehetett volna, örültem, hogy él, és egészséges, mint a makk.

- ahogy levittek az osztályra, mellém került, és végig velem is volt, egy percet sem volt nélkülem.

- nem volt rossz a felépülés, nem éreztem nagyobb fájdalmat, pedig picit meg is nyílt a seb a 2. napon, de ki lehetett bírni.

- nem tudtam szoptatni, de nem a császár miatt.

- az volt benne a jó, hogy hozzájuttatott bennünket egy egészséges babához. én a normál szülésben is ezt az egy jót látom, hosszú órákig vajúdtam, más jót abban sem tudnék felfedezni.

2013. nov. 13. 16:44
 5/16 anonim ***** válasza:

1császárnál: egy szúrás, azonnali hatás

szinte sokkos állapotban voltam, minden mozdulatot ,huzavonát éreztem, nem a fájdalmat persze

gyönyörű babát láttam.

első nap és éjjel nem sokat, aztán végig velem volt.

az első felállásnak többször álltam neki, nagyon durva volt, azt hittem ott maradok.

legrosszabb az első felállás volt és az érzéstelenítő múlása utáni pár óra

fél évig szoptattam

jó nem volt benne, de én a hüvelyi szüléstől jobban féltem

2.császár: 6* szúrtak, már nagyon féltem, mindig benyilallt a fájdalom vmelyik végtagomba, vagy a hátamba, nem tudta jó helyre szúrni.

nem éreztem a huzavonát, csak azt, hogy éhes vagyok,mert nem ehettem előző este óta

gyönyörű baba

első nap és éjjel nem volt velem, aztán végig

első felállás borzalmas, aztán nagyon gyors felépülés, 3 nap után itthon kutya bajom nem volt

a legrosszabb az volt, hogy a baba a 2. napon elkezdett köhögni, bukott egyet és gyorsan fel akartam kapni,hogy segítsek neki, nehogy félrenyeljen, vagy még rosszabb, de kb. 2 perc volt mire fel tudtam hozzá állni. Nagyon megijedtem.

itt is a 3.napra lett tejem,azóta szoptatok

ez a császár jó élmény volt, nem volt kellemetle, kivéve a 6 epidurális, de az sem azért mert fájt, hanem izgultam,hogy nem tudja beszúrni és következménye lesz, vagy nem fog elérzésteleníteni és érezni fogom a vágást, de aztán minden ok volt.

2013. nov. 13. 16:50
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem kell tőle tartani!

Leírom nálam hogy volt..hátha ettől elmúlik a szorongás...

3.babámat várom és majd a 3aska is császár lesz:-)

Mávba Áek mai nevén én ott szültem mid 2szer..babamama szobák vannak..

Tudtam hogy császár lesz...

Reggel éhgyomorra sem evés sem ivás wc papírommal papucsommal tusimmal,és törcsimmal el kellett menni a műtők környékén lévő helyiségbe..mely picike volt..volt benne egy nőgyógyászati szék,és onnan nyílt egy kis wc zuhanyzóval..A nőci előkészülve..leborotvált (azt hittem jó munkát végeztem..de ő még jobban leborotvált,majd megkaptam a beöntést,és magamra hagyott..hogy elintézzem a dolgomat és ha úgy érzem készen vagyok,akkor zuhizzak le,és vegyem fel az ő általa adott hálóinget,köntösöm,és jelezzem ha készen vagyok..nem kell sietni..Majd átmentünk a szülő szobára ahol kaptam 2 infúziót egymás után.ez kb 1óra alatt lement közben párom ott ült mellettem..Majd mikor készen voltunk átmentünk egy másik szülőszobára,ahol mindenki bemutatkozott,majd fel kellett ülnöm a műtőasztalra,és elengedve magam előredőlni előrelógatni a karjaim..ekkor kaptam meg az epidurális érzéstelenítőt..de jól el kell lazulni közben..semmi különleges mint egy szuri..kicsit kellemetlen de nem vészes kicsit feszítő érzés.majd le kellett feküdni..maga az asztal olyan hogy a 2 keze részénél is van 1-1 kihajtható rész az egyik kezeden vérnyomásmárő,és az újjadon egy csipesz,a másikban az infúziót kapod..A lábadat ugyanígy szétnyitják hogy hozzáférjenek a pocihoz..Közben kapod cici magasságban a zöld leplet hogy ne láss semmit,majd az asszisztens elmondja mi fog történni és közben egy hideg vizes vattával cirógatja a mellkasodat,cicinél,pocinál,és kérdezi hogy érzed e..mikor nem érzed hogy hozzád ér a vattával poci tájon sem..akkor kezdik a műtétet..Nekem a legkellemetlenebb az volt hogy mindenem elzsibbadt a lábam a karjaimon kívül az egész testem.Közben az aszisztens simogatta az arcomat,és mondta ha kint a baba,úgyis csak rá fogok koncentrálni..Már kérdezni akartam hogy mikor kezdik..mikor az asszisztens mondta még egy picit vágni kell,és már kint is a baba..:-)nem is éreztem csak azt hogy picit mintha rángatnák hullámozna a hasam,és a köv pillanatban már sírt a pici,és vitték mosdatni mérni..na onnantól pépszakadás azt vártam mikor hozzák vissza..közben folyamatosan beszéltek hozzám a dokik is mondták hogy nem semmi picifiú 4320gramm,és szépséges...Az ablakos rész mögött nem láttam mit csináltak ott volt apa..őt sem láttam..de ő eközben már nagyban fényképezte 1-2 perces babánkat,és először ő fogta meg egy pillanatra..majd kihozták nekem,és odatették a fejemhez..leírhatatlan volt:-)megsimiztem,nézegettem,majd elvitték..kb 20perc alatt összevarrták a vágást,áttettek másik ágyra,és vittek egy szobába ahol 7-8órát kell feküdni,közben kapod a fájdalomcsillapítós infúziót.nekem egyből kihozták a picit,és párom..apránként egyesével be is jöhettek megnézni..

Fontos hogy a fejet nem szabad felemelni,mert iszonyat fejfájás jön rá az emberre,ami akár élete során gyakran előfordulhat..tehát csak nyugisan..valamint műtét után csak szénsavmentes vizet lehet inni azt is csak szívószállal a fej megemelése nélkül.miután letelt a 7-8óra és kiment a zsibbadás jött egy nővérke aki segített kitotyogni kötelező zuhizás alulról,segített törölközni,bugyi,és benne ne felejts el vinni extra vastag Tena Lady betétet venni..majd áttotyogtunk a leendő szobába,ahol 2 másik anyukával és babójával leszünk min72 órát.Aznap estére elszokták vinni a babát,hogy még egy utolsót tudjál pihenni ill nehéz eleinte a friss sebbel felkelni...

Reggel hozták 6órakor onnantól velem volt éjjel nappal,csak esti fürdésre ill napi reggeli vizsgálatra vitték el őket..ilyenkor egyszerre begyűjtik őket..

Egyébként nem kell aggódni az első 3éjszakát mint a kisangyal végigalusszák,még van tartalékuk hamiból tőlünk,így nem kell az első 2 nap kétségbeesni ha nincsen egyből tejci..mert a császárosoknak mivel nem természetes szülés kell kis idő mire leesik mi történt,és megindul rendesen.Rá lehet segíteni pl ingerléssel be lehet vinni mellszívót ha nem is jön semmi akkor is ingerled,ill babát sokszor ciciztetni..Valamint én az egyik többgyerekes szobatársamtól kaptam egy nagyon jó tanácsot:mikor zuhizol vagy csak simán a cicit mosdó felett váltott hideg meleg vízzel mosni amennyire csak bírod a hideget,majd lassan melegre és elviselhetően forró,majd megint egyre hidegebb....mikor kijöttem a mosdóból patakokban folyt a tejci..olyan boldog voltam..hátha másnak is beválik..

Szóvall a sebem olyan 3hét alatt normalizálódott..de mikor mentünk haza is elég szépen mentem..nincs az ágyakon kapaszkodó,nem lehet..így én mindíg az ágy szélére másztam,és szépen lassan kart magam aláhajlítva,szépen erőlködés nélkül fel tudtam kelni..de ezt majd kitapasztalod..Néha belenyilal a hasnál a fájdalom,de nem vészes..Hisz a babóhoz kelsz fel..:-)Úgyhogy mondhatom nem egy vészes dolog..Én elvoltam bent a kórházban..megjegyzem soha semmi műtétem nem volt..így óckodtam tőle..de hogy babó is kint volt velem jó volt..elfoglaltam magam vele..és az első napok mint írtam nagyon nyugisak csodálkoztam is..bezzeg mikor hazajöttünk a 2.napon feleszmélt a baba hogy egy új világban van,és ment a sírás..kezdődtek a mindennapok..de nyugodtan mondhatom a császáros babák nagyon nyugisak voltak bent...Ja igen nem adhatnak nekik tápszer bent a legtöbb bababarát kórházban..így a bent töltött idő alatt cukros vizet kapnak (gyógyszertárit nem csapvizet) minden baba kapott cumisüveget olyan kis 1deciset és bele viez..ezt itták akinek nem volt elég mert semmi tej nem volt 2.3.nap sem az anyukának az kérhette a gyerekorvost bent hogy adjon..de csak indokolt esetben adtak,ha tényleg emiatt volt éhes a baba..mert mint írtam azért 1.2 nap még volt tartalékuk abból amit még a pociban ittak,és elég a víz..utána meg csak beindul a tejci..Hát ennyit tudtam írni kicsit hosszú lett.De szívesen írom mert jó emlékezni és most 3 hónapos vagyok de ugyanez vár rám..én várom nagyon,és jobbnak örültem és örülök hogy császároztak mint sem szenvedek akár egy napot és eljutunk oda hogy úgy is ez a vége:-))és annó engem nagyon érdekelt a beöntés menete..de nem mondta el senki mintha tabu enne..én meg kíváncsi voltam..mindenki lerendezte azzal hogy beöntés...azért írtam le hogy tudd nem egy nagy dolog,és tudod mi fog történni :-)JÓ babavárást ill szülést!!

2 gyerekes és egy 3hós kismama

2013. nov. 13. 17:23
 7/16 anonim ***** válasza:
Nekem is sürgősségi császárom volt, és én nagyon féltem, főleg, mert olyan hirtelen történt minden, és leginkább a babát féltettem, hogy valami baja van és azért történik minden olyan hirtelen és gyorsan. A gerincérzéstelenítés nem fájt,egyetlen pici szúrás pedig attól is tartottam. Utána volt kellemetlen, mert volt egy szakasza, amikor nagyon szédültem és annyira nagy szomjúságérzés tört rám, mint még sosem. A műtét alatt azért lehetett érezni, hogy matatnak a hasam alján. A babát csak akkor mutatták meg, mikor már megmosdatták és bebugyolálták egy takaróba. Akkor visszahozták, odatették a fejemhez, de rossz volt, hogy meg se tudtam érinteni. Viszont nagyon szépnek láttam. Összesen 4 napot voltunk kórházban. Az első nap nem lehetett velem, csak behozták kétszer, de a második naptól éjjel nappal velem volt. A műtétet követő pár nap pokol volt, főleg az ágyból való felkelés, tüsszentésre, köhögésre a hasam, mintha szét akart volna szakadni. Viszont mire haza jöttünk már a saját tempómban tudtam járni és kb. 2 hét múlva már semmi nem fájt. A szoptatás lassan indult. Majd egy hétbe telt, mire beindult a tejem és sebem sem fájt annyira. Nem hiszem, hogy a babán kívül bármi jó lenne benne. Nekem csalódás volt, hogy nem szülhettem meg rendesen a babámat, de persze a legfontosabb, hogy nem történt baja.
2013. nov. 13. 17:25
 8/16 anonim ***** válasza:

Sürgősségi császár volt.

Mivel az érzéstelenítő nem igazán hatott rendesen, így a műtéti élményről inkább nem mesélnék :) De nálad ez úgyis rendben lesz, mert nem fognak úgy sietni mint nálam.

Szóval az első 2 kérdést ugorjuk át :)

Többi:

- Nem igazán emlékszem mert ahogy kivették telenyomtak valami bódítóval, hogy múljanak a fájdalmaim.

- Éjszaka már meg is kaptam

- Első pár nap eléggé fájt, de az volt a legrosszabb, hogy féltem, hogy túlerőltetem a sebet vagy ilyesmi (sose volt műtétem), illetve a branült benne hagyták a kezemben, de kánikula volt és a ragasztás állandóan leizzadt rólam, csúszkált összevissza... komolyan mondom, az hogy egy olyan izé áll ki a kezemből sokkal rosszabb emlék, mint az, hogy fájt a sebem.

- Szoptatás meglepően jól ment. Eleinte persze szenvedtem, fájt meg minden, de az a sima szüléseseknél is így volt.

- Jó nem volt benne semmi, nagyon rossz élmény volt az egész, de ez is a sürgősségi miatt, szóval emiatt egyáltalán ne aggódj!

2013. nov. 13. 17:36
 9/16 anonim ***** válasza:

- altatás volt. Jobban jártam ébredéskor, mint az érzéstelenítők, én vígan mászkáltam másnap, nekik a lábuk volt fura. De nem láthattam a kisfiam születését :(

- akkor már 12 órát vajúdtam, örültem, hogy túlvagyok rajta

- Sajnos nem láttam. Ezt egész életemben sajnálni fogom. A férjem látta, gyönyörű volt + semmi vér stb. Nem tudjuk, hogy csinálták.

- Este született, a kórházban császárosoknak 24 órával rá adják ki, de éjjelre bent tartják. Addig 3 óránként hozták.Utána rooming-in.

- Nekem sima volt a felépülés, a heg persze fájt, de semmi más.

- Lsd. fent. Hogy nem láthattam.

- Nekem csak a helyes mellretétellel volt gondom, tejem volt.

- Nekem a szüléssel minden plussz kiló le is ment. És alapvetően pozitív élmény volt. + Van egy csodás kisfiam :)

2013. nov. 13. 17:39
 10/16 anonim ***** válasza:

-furcsa

-izgultam, nem féltem

-szép, pici formás, nem agyongyötört baba volt

-műtét után első 10 óra után kaptam végig meg. Végig a babával voltam utána.Oda se adtam volna a nővéreknek:)

-Az első 4 nap volt gázos, míg ki nem szedték a varratokat.Meg mikor nevettettek:D

-ment a szoptatás, de az első babánál elkélt eleinte a segitség a nővértől.

-nem lehet leírni, milyen.Nem csak a baba miatt, hanem lelkileg.

2013. nov. 13. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!