Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek 100 ezer Ft...

Szerintetek 100 ezer Ft hálapénznek (szülésnél) nem túlzás egy kicsit?

Figyelt kérdés
2013. nov. 8. 16:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%

nekem nem volt fogadott orvosom. Sztk-ba jártam , mindig akkor amikor ki volt írva hogy menni kell. Kétszer volt, hogy a terhességem alatt rosszul lettem. Telefonáltam, és rögtön kijöttek. Amikor eljött a szülés ideje, egy éppen akkor beosztott orvosnál szültem. Nagyon kedves volt, vicces, és sokat segített, hogy ne féljek.

Nem fizettem semmit, mégis mindegyik sztk-s orvos rendes volt. A vicc az egészben hogy egy ismerősöm ugyanannál az orvosnál szült mint én, de ő neki a fogadott orvosa volt. Semmivel sem kapott nagyobb figyelmet, kedvességet mint én aki nem fizettem..

Sokan elfelejtik hogy a legtöbb magándoki az SZTK-ban is rendel mint sztk orvos..

Most várom a második gyermekemet, de most sincs fogadott orvosom.

2013. nov. 8. 16:51
 12/21 anonim ***** válasza:
73%
Ha előre felfogadott doki, aki bemegy miattad a munkaidejétől függetlenül, akkor ennyi most az átlagos tarifa. Ha tényleg hálapénz, amit azért ad a kismama az ügyeletes orvosnak, mert nagyon meg van elégedve és úgy érzi többet tett érte, mint amennyit elvárhatna, akkor szerintem is túlzás.
2013. nov. 8. 16:53
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
DE! Szerintem nagyon durvák ezek az összegek.Én is egy főorvoshoz jártam Sztk-s rendelésre ingyen,aki amúgy rendel magán is,de sztkban is kedves,figyelmes volt,így megfogadtam őt félidősen,akkor sem adtam zavaromban egy fillért sem.Majd a következő Uh-n adtam 5ezret.és azért nem adtam 10et,mert magán rendelésen kapnak ennyit.Bőven elég volt,hallottam ,hogy vki csak 3at ad,mégis kedves vele a doki.Szóval szülésig adtam kb.15 ezret,szülés után varrat szedéskor pedig adtam 40ezret. A 6 hetes kontrollon is nagyon rendes volt velem. Én nem mennék olyan dokihoz szülni,aki előre megmondja mennyit kér!!!Ez nagyon gáz,és szomorú,hogy van ilyen. Az ügyeletes szülésznő nekem tökéletesen megfelelt.Neki nem adtam semmit,elvégre nem volt fogadott,ez a dolga,és mégis rendes volt velem. Szóval eszem ágában sem lenne 100-120 ezreket kifizetni hálapénznek.
2013. nov. 8. 17:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Más az, aki megmondja előre, hogy mennyiért fog veled szóba állni és más, akihez te jársz és felkéred arra, hogy legyen ott a szülésnél. Én az utóbbira szavaztam. (Az én orvosom is rendel sztk-ban, de más településen, 40 km-re ahol lakom, a magánrendelése közelebb van és kellemesebb a környezet. Az sztk-ban náluk már teljesen normális módon lehet időpontot kérni, nagyon jó ötlet. Nálunk nem, sőt, nincs is olyan orvos, akihez mennék.)
2013. nov. 8. 18:05
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem DE,

de ettől még sokan kifizetik.

és tényleg mindenkinek a maga dolga, hogy mennyit fizet a dokijának....

2013. nov. 8. 21:04
 16/21 anonim ***** válasza:

Senki nem vonja kétségbe, hogy az ügyeletes orvos nem végzi el a dolgát vagy hogy a fogadott orvos nélküli kismama biztonságban van.

Én azért jártam magándokihoz terhesgondozásra, mert szerettem volna, ha ugyanaz az az ember foglalkozik velem végig, aki képben van azzal, hogy testileg lelkileg hogyan készülök fel a szülésre, akivel előtte mindent át tudok beszélni (fájdalomcsillapítás lehetősége, gátmetszés/gátvédelem stb.)

Hogy túlzás-e a 100 ezer? Én is közel (80ezer) ennyit szánok majd egy hónap múlva!

2013. nov. 8. 21:58
 17/21 anonim ***** válasza:
A zsebünknek lehet sok, de sajnos ez egy átlagos összeg, mivel a magánrendelések 10x-esét szokták kérni (aki mond előre összeget).
2013. nov. 9. 08:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Mi elsőnél 50 ezret adtunk most is annyit. Többre nem tellik.
2013. nov. 9. 13:41
 19/21 anonim ***** válasza:

Az első gyereknél 10.000-ért jártam magánrendelésre, 70-et adtam a dokinak a szülésnél!

Magán rendelésen n kellett sorban állni, mindig időre hívott, időpontra volt vérvétel, helyben megcsinálta az uh-at, a kórházba csak szülni mentem, s szülés után mindig bejött megnézett. Császárom lett.

A második gyereknél nem volt fogadott orvos.

Ki álltam a sorom a kórházban a dokinál, a vérvételnél, az Ultrahangon.

Ezekre ráment egy-egy délelőtt.

Programozott császárom volt, a szülésznő nagyon kedves, segítőkész volt, mindent elmondott, mi hogy lesz, kedves volt, neki adtam 5.000ft-ot, nagyon hálás volt, másnap bejött megnézett.

A csecsemősök, nővérek is az osztályon kedvesek voltak, nekik egy egy ajándékcsomagot csináltattam a férjemmel, 10.000 volt a kettő.

A doki egyszer se nézett meg szülés után, a zárójelentésnél is úgy kellett mindent kiszedni belőle.

Igazából nem volt rosszabb fogadott doki nélkül, sőt, a azúlésznőnek köszönhetően jó élmény volt a császár!

A harmadik gyereknél sem fogok dokit fogadni. Nem éri meg a sok 10.000 a magán rendelést, meg a 100.000 a szülést

2013. nov. 10. 07:55
 20/21 anonim ***** válasza:
De erős túlzás még fogadott dokinál is.
2013. nov. 13. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!