Szerintetek 100 ezer Ft hálapénznek (szülésnél) nem túlzás egy kicsit?
nekem nem volt fogadott orvosom. Sztk-ba jártam , mindig akkor amikor ki volt írva hogy menni kell. Kétszer volt, hogy a terhességem alatt rosszul lettem. Telefonáltam, és rögtön kijöttek. Amikor eljött a szülés ideje, egy éppen akkor beosztott orvosnál szültem. Nagyon kedves volt, vicces, és sokat segített, hogy ne féljek.
Nem fizettem semmit, mégis mindegyik sztk-s orvos rendes volt. A vicc az egészben hogy egy ismerősöm ugyanannál az orvosnál szült mint én, de ő neki a fogadott orvosa volt. Semmivel sem kapott nagyobb figyelmet, kedvességet mint én aki nem fizettem..
Sokan elfelejtik hogy a legtöbb magándoki az SZTK-ban is rendel mint sztk orvos..
Most várom a második gyermekemet, de most sincs fogadott orvosom.
Szerintem DE,
de ettől még sokan kifizetik.
és tényleg mindenkinek a maga dolga, hogy mennyit fizet a dokijának....
Senki nem vonja kétségbe, hogy az ügyeletes orvos nem végzi el a dolgát vagy hogy a fogadott orvos nélküli kismama biztonságban van.
Én azért jártam magándokihoz terhesgondozásra, mert szerettem volna, ha ugyanaz az az ember foglalkozik velem végig, aki képben van azzal, hogy testileg lelkileg hogyan készülök fel a szülésre, akivel előtte mindent át tudok beszélni (fájdalomcsillapítás lehetősége, gátmetszés/gátvédelem stb.)
Hogy túlzás-e a 100 ezer? Én is közel (80ezer) ennyit szánok majd egy hónap múlva!
Az első gyereknél 10.000-ért jártam magánrendelésre, 70-et adtam a dokinak a szülésnél!
Magán rendelésen n kellett sorban állni, mindig időre hívott, időpontra volt vérvétel, helyben megcsinálta az uh-at, a kórházba csak szülni mentem, s szülés után mindig bejött megnézett. Császárom lett.
A második gyereknél nem volt fogadott orvos.
Ki álltam a sorom a kórházban a dokinál, a vérvételnél, az Ultrahangon.
Ezekre ráment egy-egy délelőtt.
Programozott császárom volt, a szülésznő nagyon kedves, segítőkész volt, mindent elmondott, mi hogy lesz, kedves volt, neki adtam 5.000ft-ot, nagyon hálás volt, másnap bejött megnézett.
A csecsemősök, nővérek is az osztályon kedvesek voltak, nekik egy egy ajándékcsomagot csináltattam a férjemmel, 10.000 volt a kettő.
A doki egyszer se nézett meg szülés után, a zárójelentésnél is úgy kellett mindent kiszedni belőle.
Igazából nem volt rosszabb fogadott doki nélkül, sőt, a azúlésznőnek köszönhetően jó élmény volt a császár!
A harmadik gyereknél sem fogok dokit fogadni. Nem éri meg a sok 10.000 a magán rendelést, meg a 100.000 a szülést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!