Miert kell 16-18 oran keresztul szenvedni ha utana ugyis csaszaroznak? Nem szultem, nem tudom mi miert tortenik. De nem lenne eleg mondjuk 10 ora? Vagy 8? En ertem, hogy arra varnak h taguljon az a kismama, de 16 ora nem tulzas?
Én 18 órát vajúdtam, vártuk, h táguljak. A doki közölte, h ő nem az az "első szóra császározós" típus.
Bár jobban örültem volna, ha kitágultam volna rendesen, akárhány óra alatt is, csak császározni ne kellett volna!
H túlzás-e? Hmm... nem kellemes, az biztos, és jól el is fáradtam. A kicsinek is kell idő, h fel tudjon készülni a kijövetelre, ne érje sokk (állítólag).
Szerintem a fő cél az, h ne legyen császár! Hasi műtét, macera, nehezebben gyógyul, ... stb. Ezért várnak, és próbálkoznak mfélével az orvosok.
Szerintem nem túlzás. Ha van remény arra, hogy természetes úton világra jöhet egy kisbaba, és az állapota nem igényli a sürgős beavatkozást, akkor jobb a természetes szülés még sok szenvedés árán is.
Én összesen - a 10 perces fájások kezdetétől számítva a babám megszületéséig - 2 óra híján másfél napig (!) vajúdtam. Mégis azt mondom, legközelebb is kibirom, ha kell, csak természetes úton szülhessek.
Ugyanis a császármetszés egy komoly műtét, még akkor is, ha rutinnak számít. Felvágják a méhedet, és a műtéti heg megmarad. Egyik barátnőmnek például, már két császármetszés után nem lehet harmadik babája, mert a második császárnál szülés előtt elkezdett szétnyílni a régi heg! Egyébként makk egészséges, de szülni nem szülhet több babát. Persze ez nagyon ritka eset, de én azt mondom, az a 8-10 vagy 16 órahossza már teljesen mindegy, kibírja az ember. Persze akkor, ha van remény arra, hogy szép lassan kitágul.
Megmondom őszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye...
De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!