Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez vajon szülés utáni depressz...

Ez vajon szülés utáni depresszió? Hogyan küzdjem le?

Figyelt kérdés
Iszonyú nehèz terhessèg utàn most 2 hetes a pici lànyom, rajongok èrte, imàdom. Az egèsz napom körülötte forog. Sajnos viszonylag kevès a tejcim. 2 ciciből szopik mindig, hogy jól lakjon. Emiatt elèg szomorú vagyok. Van egy 12 èves nagylànyom akire sajnos szinte semmi időm nem marad ez is bànt ès estère olyan "fèrjhiànyom" lesz, hogy dőlnek a könnyeim. Egyszerűen nem talàlom az egyensúlyt a 2 gyerekkel valo törődèsben ès szeretnèk a ferjemhez is bújni, mert szüksègem lenne rà.Ugye nem vagyok ezzel egyedül? Hogyan tettetek rendet a lelketekben?
2013. nov. 3. 16:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2 héttel szülés után még nagyon durván ugrálnak a hormonok. Teljesen normális, ha érzékenyebb vagy, esetleg sokat sírsz a semmiből. Ne keseredj el, szerintem pár héten belül rendeződnek az érzelmeid és a nagyobbik lányod remek segítséged lesz a babázásban. A depresszió ha jön, az később jön, ez még nem az. :)
2013. nov. 3. 16:53
 2/13 anonim ***** válasza:
ez egyáltalán nem depresszió, nagyon messze vagy tőle.
2013. nov. 3. 17:41
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
Én is ki leszek borulva. Nekem a kutyusaim fognak hiányozni piszkosul. Én nem tudok nélkülük létezni, sokszor még most is összebújok velük, szeretgetjük egymást, gyakran elalszom mellettük a szivacson. Lassan félidős terhes leszek. Nem egyszer eszembe jut, ha meg lesz a baba, mikor bújhatok én össze így újra a kutyáimmal?
2013. nov. 3. 18:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálam is volt ilyen, egy-két hétig tartott csak. Van egy baby-blues nevű jelenség, szerintem az volt. Remélem, nemsokára neked is jobb lesz.
2013. nov. 3. 19:22
 5/13 anonim ***** válasza:

Tuti nem depi, csak még nem rendeződtek a viszonyok. :)

Belejöttök hamar és a nagyot vond be a kicsi körüli teendőkbe. :)

A férjemre én is extra mód vágytam szülés után, jujjj, 1000 fokon égtünk!! :) Jó kis időszak!

A kutyusos kismamát kérdezném, miért ne bújhatnál össze a kutyáiddal?

Ha férgehajtva vannak, és egészségesek, tiszták, semmi bajod nem lesz, és a kicsinek sem. Nekem is van kutyám a másfél évesem mellett és lakásban él. Minden séta után lábtörlés, évi 4x féreghatás, stb. Tisztább, mint sok ember és a gyerek is szereti, tiszteli. Néha puszit is kap tőlem és a gyereknek is ad ritkán. :) Szóval egyensúly mindenhol és mindenki boldog lesz! :)

2013. nov. 3. 22:47
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez nem depresszió,köze sincs hozzá! Nemsokára rendeződni fognak a dolgok,belejössz a két gyerekes létbe :) fel a fejjel.
2013. nov. 4. 08:50
 7/13 anonim ***** válasza:

Ó nekem is így volt,egyfolytában sírtam,kőkemény időszak volt.Ráadásul én nem kötődtem még annyira a babámhoz az elején.Szóval kezdtünk a gyerek miatt eltávolodni egymástól,mert nem volt egymásra egy percünk sem,és ő meg csak nézte,ahogy bőgök,és próbálok hozzászokni az új életünkhöz,és elengedni a régit.Aztán hirtelen hideg zuhanyt öntött rám,lesokkolt,mert azt mondta,mikor egy hónapos volt a pici,hogy nem bírja tovább,vagy befejezem ezt,vagy itt hagy mindkettőnket.Ekkor erőnek erejével kénytelen voltam a gödörből kimászni,és saját erővel talpra állni.Ha nem teszem,egyedül maradtunk volna,nem lenne apja a gyerekemnek.Mindezt a fránya hormonok miatt...Szörnyű időszak volt,és megtanultam,hogy az ember csak saját magán segíthet,és a ha a gyerekek az elsők,akkor önállóan kell talpra állnia.Nekem legalábbis senki sem segített.De megerősödtem!Még egy hónapig tartott a depim,de nem mutathattam.Belül felőrlődtem,ráadásul még elvesztettem közben az egyik dédit is,aki nem láthatta meg a dédunokáját így...Teljesen kivoltam,a végére belül szinte megüresedtem.

Mára viszont új életet kezdtem,a fiam betöltötte az életemben az űrt.

Sokáig tartott,nagyon nehéz időszak volt.De az idő múlik,az ember napról napra feldolgozza a rosszat,még ha évekbe telik is.

Szóval szerintem légy erős,és a legjobb,ha önmagadtól vagy az.Erőt veszel magadon,és felállsz.

Egy ismerősöm nem ezt tette,másokra bízta,hogy húzzák ki a gödörből.Most 2 éves a gyereke,de még mindig gyógyszert szed,pszichológushoz jár,és a gyereken is látszik,hogy az anyjának baja van...

2013. nov. 4. 12:48
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok. Jó, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki ilyen problémával küzd. Hülye dolog ez a bőgés. Elmondhatom, hogy már 2 csodás gyermek anyukája lettem. Szerelmes vagyok a gyerekeimbe, a férjembe és mégis jönnek a könnyek.
2013. nov. 4. 15:52
 9/13 anonim ***** válasza:
22%

én azt nem értem miért nincs időtök (többen is írtátok) a férjetekre/másik gyerekre a szülés után? nem alszik a kicsi? menjetek el közösen sétálni. nekem mindkét lányom az első hónapokban nonstop ordított és nem aludt mégsem lettem depis, pedig nekem aztán nem volt időm tényleg a család többi tagjára.........szerintem ti csak unatkoztok és megvisel titeket a szar idő és a változás......

ez nem depi!!!!

2013. nov. 5. 12:35
 10/13 A kérdező kommentje:
Nálam az unalom szóba sem jöhet. Egymást éri a szoptatás, fejés, szoptatás, fejés. A háztartást is ellátom. Délelőtt a lányom iskolában van, délután különórái vannak, amikor hazajön tanul én természetesen szoptatok, fejek. A leckét is így kérdezem ki. A férjem reggeltől estig dolgozik. Hétvégén is. Amikor hazaér már fürdetés van, aztán szoptatás. Úgy 9 fél 10 mire a pici elalszik a férjem addigra már hulla fáradt, örül, hogy él. Zuhanyzás és fekvés. Hiába alszik a kisbabám két etetés közt, a családom csak késő délután és este van itthon.
2013. nov. 5. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!