Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülés, hogyan...

Természetes szülés, hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyat, hogy ilyenkor a gátat átmetszik s ugy szül a nő.. viszont tv-ben olyat is hallottam, h otthon csak maga megszüli ( tragikus eset is példa, hogy megszülte s kidobta gyermekét a nő .. :( ), olyankor nem kell gátat vágni, vagy magátol szétszakitja a gyerek, az erőlködös nyomásba? Nézzétek el tudatlanságom.
2013. nov. 2. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:
14%
Ha nem hivatalosan, vagy ha véletlen azaz extra gyorsan szül a nő és nincs szakképzettség mellette, akkor szakad a gát, ami nagyon rossz. A kórházban nyomás közben fájás alatt vágják így nem is érezni. Szülés végén összevarrják. Ha van lehetőség és támogatják akkor gátvédelemmel is lehet szülni, így nem kell vágni varrni.
2013. nov. 2. 14:18
 2/5 anonim ***** válasza:
36%
Konkrétan a gátmetszés érdekel?Természetes szülésnél kórházban legtöbb esetben vágnak.Szerintem ez így van rendjén.Inkább vágjanak,mint repedj össze -vissza. Valószínűleg ,aki otthon szül,és nincs orvos,sem szülésznő,és olyan esetről beszélsz aki kidobja a gyermekét,hát igen,az valószínűleg reped,szakad,és meg is érdemli!
2013. nov. 2. 14:20
 3/5 anonim ***** válasza:
44%
A legtöbb kórházban protokoll,hogy első baba születésénél gátat vágnak,hiszen még sosem volt kitágulva a hüvely sem semmilyen ,,alkatrész,, odalenn :) Ahol én szültem(Miskolc)protokoll volt a gátmetszés,és nekem ahogy elindultak a tolók,adtak a gát tájékra érzéstelenítést(injekciót)és úgy vágtak.Tudom,mert a szülésznő aki állt a lábamnál(aki levezette a szülést)szólt,hogy most injekciót kapok.A metszést egyáltalán nem éreztem,és nekem szerencsém is volt,mert szülés után 4 órával vittek le a kórterembe,és ott már ülni is tudtam az ágy szélén.Persze húzódott,meg kicsit fájt,de simán járkáltam,és ültem is vele,fájdalomcsillapítót sem kellett kérnem egyszer sem.Aki persze nem kórházban szül,hanem úgy ahogy írtad,az nagy valószínűséggel reped-szakad,és az tényleg sokkal nehezebben gyógyul,tovább fáj.Na meg összestoppolni is sokkal nehezebb a dokinak.
2013. nov. 2. 18:01
 4/5 anonim ***** válasza:
89%

A természetes szüléseknél ezerből egy nő szakad, nem tudom honnan veszik a magyar szülészeteken ezt a gátmetszés-mizériát. Nyugaton nem szokás, természeti népeknél nem szokás, és mégsem szakadnak szanaszét.

Természetesen sajnos akad olyan, aki csúnyán, végbélizmokat érintve szakad, de ezt gátmetszéssel sem lehet megelőzni, mert akkor meg az szakad tovább. Ez nagyon elenyésző esetben történik.

Avval szoktak érvelni, hogy az egyenes vágást könnyebb összevarrni. Ellenérvek:

-ha nem vágnak nincs mit összevarrni

-azért jártak egyetemre, hogy megtanulják a szakmájukat, egy hozzáértő, jó szakember össze tudja varrni az egyenletlen szélű sebet is. Ha annyi év alatt nem tanulta ezt meg valaki, akkor nem érdemelte meg a diplomáját.

2013. nov. 2. 20:41
 5/5 anonim válasza:
44%
Szerintem aki eldobja a gyermekét, az terhesség alatt sem vigyáz magára, biztos, hogy a legtöbb ilyen baba koraszülött, ők meg könnyen jönnek a kisebb súlyuk miatt.
2013. nov. 3. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!