Szerintetek indokolt volt a császár?
Figyelt kérdés
Röviden tömören a szülèsem törtènete:21òrakor elfolyt a vizem,kb egy òra mùlva bent voltam a kòrhàzba szèp 5perces fàjàsokkal,ctg, elôkèszìtettek aztàn lefektettek az àgyra ctg megint.Ez ìgy volt egèsz èjszaka a fàjàsaim elmùltak.Hajnalba 5-kor bekötöttèk az oxitocint,jöttek is a fàjàsok szèpen,nehezen tàgultam de azèrt haladt a dolog.Kaptam dèl körûl edàt,tudtam pihenni egy òràt.14 òràra 4ujjnyi voltam,de màr remegtem a fàradsàgtòl.Kicsit a lànyom szìvhangja is esett,de mèg a normàl tartomànyba volt.15:52-kor megcsàszàroztak.Mint kiderûlt rajta volt a lànyomon a köldökzsinòr nyakàn làbàn.Màr kezdtem èrezni a tolòfàjàsokat mikor betoltak a mûtôbe,szerintetek meg tudtam volna szûlni vagy indokolt volt a csàszàr? Ez màr lassan 4hònapja ,sokat gondolkozok ezen.2013. okt. 28. 09:11
1/9 kíváncsicska 

válasza:

Hát a magzatvized elfolyt, nagyon lassan tágultál,és hosszú idő telt el,te is fáradt voltál. Plussz a szívhang is leesett.Miért kockáztattak volna az orvosok? Semmivel nem vagy kevesebb mint ha normál úton szültél volna.
2/9 anonim 

válasza:

Igen, indokolt volt.
Ha megszülöd, lehet hogy meg is fulladt volna, mivel a köldökzsinór megfojtotta volna.
Az, hogy leesett a szívhang, az is azt mutatta, hogy nem volt a babáddal minden rendben, nagyon baj is lehetett volna.
Azért az orvosok végezték el az egyetemet, ők vezettek már le számtalan szülést, csak tudják, hogy mit miért tesznek. Valószínűleg nem te voltál az első, akinél ez történt és tudták, hogy ilyenkor mi a teendő. Én nem kérdőjelezném meg ilyen esetben biztosan az orvost.
3/9 anonim 

válasza:

Eleve írod, hogy remegtél a fáradtságtól. A babán pedig rajt volt a zsinór. Lehet, hogy amúgy sem tudtad volna kitolni,nem még zsinórral a lábán, nyakán, ami megnehezíti a dolgot. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy leesett a baba szívhangja. Totálisan indokolt volt a császár, hiába voltál már közel az 5 ujjnyihoz főleg hogy a vized is rég elfolyt.
4/9 A kérdező kommentje:
Igen persze,èn is belementem egybôl a csàszàrba,csak mostanàban kezdtem el ezen agyalni hogy vajon meg tudtam e volna szûlni.De persze jobb volt ez így így legalàbb van egy egèszsèges gyönyörû kislànyom.Nehezen tudom elfelejteni a szülèst.Minden nap eszembe jut sokszor.Vajon ez normàlis?:-)
2013. okt. 28. 09:53
5/9 anonim 

válasza:

Nekem is 5 perces fájásaim voltak, a magzatvizem nem folyt el, én nem értettem miert nem császároztak meg, mert 20 órán keresztül voltak fájdalmaim,alig tágultam pár cm-t, a végefelé már annyira erőtlen voltam és fáradt. Dupla adag eda-t kaptam. A hasamban volt még a babám mikor bevezettek a fejébe valami elektrodákat és azon keresztül nézték az állapotát. A magzatvizem zöld volt, és a köldökzsinór hosszú, 2-szer volt körbetekeredve a fiamon. A végén fogóval húzták ki, felül ketten nyomták a hasamat. Nem tudom hogy miért hagytak ennyit szenvedni, volt egy pont amkor kértem hogy császározzanak meg, de azt mondták hogy fiatal vagyok és jobb a felépülés a hüvelyi szülésből. Hát nem tudom.... A szülés alatti katéterezés miatt még mindig fáj a hugycsövemnél, a farokcsontom eltört, még mindig fáj ha felállok, leülök, vezetek stb.és a gátmetszést egy óriási vágással csinálták. Eltelt 2 hónap. De végülis túléltem :) és egészségesek vagyunk ez a legfontosabb.
6/9 anonim 

válasza:

Ne agyalj rajta, indokolt volt a császár, a babád érdekében.
7/9 A kérdező kommentje:
Jòl van!Megpròbàlok tùllépni rajta!! :-) Köszönöm a vàlaszokat!Egyébként màs is nehezen felejti el a szülést?
2013. okt. 28. 12:00
8/9 anonim 

válasza:

Én örülök, hogy császárral szültem :) indítás volt,40+6 napra, a liftben előkészítés után kezdett folyni a magzatvíz, ez volt reggel 7kor. Fél 8-től oxi, 2 ampulla, nem tágultam semmit, a gép szerint voltak összehúzódásaim, fájásom semmi, illetve kibírható, inkább ahhoz hasonlítanám, amikor szorosra húzzák az övet a derekam körül, de ez is csak addig, amíg az emelt oxi adagot nem szokta meg a szervezetem. 6 óra alatt sem történt semmi, akkor már mondta a dokim a császárt, hogy készüljek fel lelkiekben, hát én ennek örültem a legjobban :) a szívhang végig tökéletes volt, 5 kor született meg a fiam császárral. A mai napig csodálatos élmény. A vajúdást végig röhögtük anyum, férjem és a szülésznőm, tök jó volt minden. Egyáltalán nem hiányzik a hüvelyi szülés, a lényeg, hogy egészségesek vagyunk. Nekem a bátyám az általad leírtak miatt halt meg, anyut nem császározták meg, fogós szülés volt, megnyomták a fejét, agyvérzést kapott, 28 napot élt. Én már császárral születtem. Szerintem komplikáció simán benne volt a pakliban: te fáradt voltál, nem biztos, hogy lett volna erőd a tolófájásnál, ha így rajta volt a zsinór, simán lehetett volna oxigénhiány is közben.
9/9 A kérdező kommentje:
Kezdek megnyugodni lànyok! :-)Azthiszem a lehetô legjobb döntès volt a csàszàr! Abba èn is belehaltam volna kedves utolsò amit ìrtàl,ha esetleg szûlès közben elveszìtem a lànyom....stb Ez így volt jò,köszönöm hogy leìrtàtok a vèlemènyeiteket! :-)
2013. okt. 28. 14:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!