Kinek a szülésénél voltak bennt, orvostan hallgatok vagy fiatal orvos, szülésznő, NŐVÉR?
Én pont klinikán szültem (SOTE I.) a második babámat, és tájékozódtam is ezügyben. A baba beteg volt, én meg baromira nem szerettem volna 1. egy bizonyos orvost, 2. gyakornokokat bármilyen megfontolásból és okból a szülésem körül látni. Ezért utánajártam ott, hogy hogy lehet ezt kikerülni. Mert ki lehet, nem vagy köteles beleegyezni, sőt, ha épp az a bizonyos orvos lett volna ügyeletes, kérhettem volna a másikat (végül fogadtam inkább egyet végső elkeseredésemben).
Bocsi, ez off volt, mindenesetre nagy valószínűség szerint ha nem fogadok orvost, akkor lett volna pár kéretlen látogató, akiktől szabadultam volna...
Ne értsétek félre, kell tanulni, hasznos is, de nem minden helyzetben, és igenis, legyen már jogunk visszautasítani, hogy többen is az alfelünket bámulják, ha mi nem akarjuk.
Megjegyzem, most, a harmadik szülésemnél semmi kifogásom nem lett volna az ellen, hogy gyakornokok is bent legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!