Kinek a szülésénél voltak bennt, orvostan hallgatok vagy fiatal orvos, szülésznő, NŐVÉR?
Szulesnel nem, de tobb vizsgalatnal is vot benn diak
Sot vot hogy egy csapat;)
(Sote 2.dehat ez egy klinika ne csodalkozzunk:))
Amugy engem nem zavart;)
Két hete szültem s Sote II-n. A vajúdás kezdeti szakaszában egy szülésznő szakos hallgató foglalkozott velem,de őszintén mondom,hogy nagyon ügyes,kedves és figyelmes volt,szerintem nagyon profin végezte a dolgát.
Végül sürgősségi császárral szültem,mert a baba nyakára tekeredett a köldökzsinór.A császárnál kb. 6-8 orvostanhallgató volt bent,vagy legalábbis szerintem azok lehettek,mert tőlem nem messze álltak,és tevőlegesen nem vettek részt a műtétben,de nagyon figyelték az eseményeket.
Ha azért tetted fel a kérdést,mert arra voltál kíváncsi,hogy nem kellemetlen-e,hogy ennyien látnak kiszolgáltatott helyzetben,akkor azt tudom mondani,hogy itt már tényleg nem érdekli az ember lányát az ilyesmi.
A császárnál tök pucér voltam,a beteghordót,nővéreket,a fent említett hallgatókat,szülésznőket,orvosokat is beleszámolva kb. 15 ember látott tök pucéran, ,,kiterítve" ,de abszolút nem érdekelt akkor már,pedig amúgy annyira szégyenlős vagyok,hogy uszodába sem megyek szívesen,sőt,kb. fél éve voltunk már együtt,mire nyugodt szívvel le mertem vetkőzni a párom előtt...
Ha nem ezért kérdezted,akkor bocsi,hogy ezt hozzáfűztem :)
a második szülésnél volt bent egy fiatal szülésznő tanonc, bemutatkozott, megkérdezte, hogy nem zavarna-e, ha maradna
aztán megkérdezte a szülésznőm is, hogy maradhat-e a lány (később jött be, így nem tudhatta, hogy már megbeszéltük), a végén pedig megköszönte, hogy részese lehetett az élménynek
Pár hónapja voltam gyakorlaton, éppen sok természetes szülés volt egymásután. Kettesével-hármasával mentünk egy-egy szülésre (szinte félóránként volt egy) nekem ikerszülés jutott. A csoporttársamon kívűl az orvos és a szülésznő volt még bent, egy ápoló várakozott az ajtónál. Császárra is ketten-hárman mentünk egyszerre, de volt olyan szülés is, ahova csak egyedül én mentem be. Voltunk más vizsgálatoknál is, ultrahangon pl. egyedül voltam (mondjuk hiányoztam a megbeszélt napról, ezért így alakult). Ott csak az orvos és az asszisztens volt rajtam kívűl. Azt úgy láttam, szeretik a kismamák, mert ahogy nekem magyarázta az oktatóm a dolgokat, ők is figyeltek és nézték a képernyőt, máskor pedig alapjáraton nem mindig mondják el a dolgokat (régen nekem is volt hasi ultrahangom és nem mondtak szinte semmit).
Mondjuk változó, mikor hányan vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!