Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek a szülésénél voltak...

Kinek a szülésénél voltak bennt, orvostan hallgatok vagy fiatal orvos, szülésznő, NŐVÉR?

Figyelt kérdés

2013. okt. 23. 14:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy 22 hetes vetélés indukcióm 13 évvel ezelőtt. 3 napi vajúdás után kerültem fel a szülőszobába, egy gyakornok szülésznővel. Mikor megtudta, h 3 napja kínlódok nekem esett és kihúzta a gyereket, a betegápoló pedig türelmetlenkedett, őt leoltotta. Nagyon profi volt és sosem tudtam megköszönni neki.
2013. dec. 5. 05:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Szulesnel nem, de tobb vizsgalatnal is vot benn diak

Sot vot hogy egy csapat;)

(Sote 2.dehat ez egy klinika ne csodalkozzunk:))

Amugy engem nem zavart;)

2013. dec. 5. 06:41
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
vasárnap lesz 8 hetes a fiam. nálam egy szülésznő egy nővérke és egy orvos gyakornok volt bent. hát azt a pasit nem ajánlanám senkinek. merő bunkóság volt az egész hapsi. oké hogy egyszerre 10 kismama jött szülni velem egy időben de azért szerintem más orvos nem mondott volna olyat hogy a 10 kismamából legalább három dilis. és nem is siettették volna a szülésemet. hát ha a következő gyerekemnél is az lesz. szólok hogy küldjenek másikat mert nála nem vagyok hajlandó még egyszer szülni. ja meg szülés alatt bejött a főorvos és egy másik orvos is :D az egyik oxit akart adni a másik meg belekönyökölt a hasamba hogy könnyebben jöjjön a baba. és még a takarítónő is mászkált párszor.
2013. dec. 5. 07:05
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Két hete szültem s Sote II-n. A vajúdás kezdeti szakaszában egy szülésznő szakos hallgató foglalkozott velem,de őszintén mondom,hogy nagyon ügyes,kedves és figyelmes volt,szerintem nagyon profin végezte a dolgát.

Végül sürgősségi császárral szültem,mert a baba nyakára tekeredett a köldökzsinór.A császárnál kb. 6-8 orvostanhallgató volt bent,vagy legalábbis szerintem azok lehettek,mert tőlem nem messze álltak,és tevőlegesen nem vettek részt a műtétben,de nagyon figyelték az eseményeket.

Ha azért tetted fel a kérdést,mert arra voltál kíváncsi,hogy nem kellemetlen-e,hogy ennyien látnak kiszolgáltatott helyzetben,akkor azt tudom mondani,hogy itt már tényleg nem érdekli az ember lányát az ilyesmi.

A császárnál tök pucér voltam,a beteghordót,nővéreket,a fent említett hallgatókat,szülésznőket,orvosokat is beleszámolva kb. 15 ember látott tök pucéran, ,,kiterítve" ,de abszolút nem érdekelt akkor már,pedig amúgy annyira szégyenlős vagyok,hogy uszodába sem megyek szívesen,sőt,kb. fél éve voltunk már együtt,mire nyugodt szívvel le mertem vetkőzni a párom előtt...

Ha nem ezért kérdezted,akkor bocsi,hogy ezt hozzáfűztem :)

2013. dec. 5. 17:27
 15/26 anonim ***** válasza:

a második szülésnél volt bent egy fiatal szülésznő tanonc, bemutatkozott, megkérdezte, hogy nem zavarna-e, ha maradna

aztán megkérdezte a szülésznőm is, hogy maradhat-e a lány (később jött be, így nem tudhatta, hogy már megbeszéltük), a végén pedig megköszönte, hogy részese lehetett az élménynek

2014. febr. 14. 19:24
 16/26 anonim ***** válasza:
Nálam a harmadik szülésnél voltak bent szülésznő és védőnő tanoncok. Kb 10en
2014. febr. 14. 19:36
 17/26 anonim ***** válasza:
8%
Már nem is azért, de ez nem ütközik valami szabályba? Az hogy így ruha nélkül, meg ilyen állapotban ki láthat azt nem én döntöm el? Eddig erre nem is gondoltam...Oké, hogy az orvos, aszisztens akiknek ott kell lenniük feltétlen azok ott vannak de 10 másik ember a beleegyezésem nélkül hogy lehet ott? EZ nem személyiségi jogok megsértése, hogy a pu(n)ámat ott mutogatják mindenkinek a beleegyezésem nélkül? Most voltam 20 hetes un-n, ott bent volt 3 fiatal kiscsaj, az annyira nem zavart ott ugye csak fel kellett húznom a pólómat, bár így is kicsit irritáltak, de ha engem a szülésemnél ilyen helyzetnek tesznek ki kiverem a balhét, nem a fájások miatt fogok ordibálni, hanem azért hogy takarodjanak ki :D párom mellett még másik 2-3 nő ne álldogáljon meg ne lesekedjen. Értem én, hogy nekik is meg kell tanulniuk, de ne rajtam :D kérdezzék meg hogy beleegyezek-e, biztos van akit nem zavar, de én nem örülnék neki...
2014. febr. 14. 19:39
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Pár hónapja voltam gyakorlaton, éppen sok természetes szülés volt egymásután. Kettesével-hármasával mentünk egy-egy szülésre (szinte félóránként volt egy) nekem ikerszülés jutott. A csoporttársamon kívűl az orvos és a szülésznő volt még bent, egy ápoló várakozott az ajtónál. Császárra is ketten-hárman mentünk egyszerre, de volt olyan szülés is, ahova csak egyedül én mentem be. Voltunk más vizsgálatoknál is, ultrahangon pl. egyedül voltam (mondjuk hiányoztam a megbeszélt napról, ezért így alakult). Ott csak az orvos és az asszisztens volt rajtam kívűl. Azt úgy láttam, szeretik a kismamák, mert ahogy nekem magyarázta az oktatóm a dolgokat, ők is figyeltek és nézték a képernyőt, máskor pedig alapjáraton nem mindig mondják el a dolgokat (régen nekem is volt hasi ultrahangom és nem mondtak szinte semmit).

Mondjuk változó, mikor hányan vagyunk.

2014. febr. 14. 20:03
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag nem kell a beteg beleegyezése, mivel azt 'választottad', hogy oktatókórházban szülsz. Ha kötelező a gyakornokoknak, rezidenseknek bent lenni, akkor nyilván nincs választásuk, de ha csak 'önként' akarnak bent lenni, akkor az empatikusabbak meg szokták kérdezni, hogy van-e ellenvetés.
2014. febr. 14. 20:34
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
De hogyhogy ezt választottam? bocsi ha érthetetlen vagyok, sose szültem még:) de van más választásom? eldönthetem hol és hogy akarok szülni? nem a klinikára kötelező menni mindenkinek? a fogdokinál is aláíratnak egy papírt ha nem a doki csinálja a fogam, hogy beleegyezek-e. Ez nekem elég fura, hogy ott nézelődhet bárki mikor ez jó esetben elég bensőséges, meghitt pillanat ahol szerintem nincs helye másnak a dokimon és a páromon kívül:(
2014. febr. 14. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!