Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik olyan, hogy el lehet...

Létezik olyan, hogy el lehet sóhajtani a kitolást?

Figyelt kérdés
1 hónapja szültem a Margit Kórházba, és a szülsznő a szülés közepette azt kérte többször is hogy sóhajtsam el a kitolást! Nem ment, a testem magától nyomott, és le szúrt hogy miért nem tudom el sóhajtani... létezik ilyen?

2013. okt. 8. 09:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Èn hàrom hònapja szûltem a Margitba,nagyon hosszù vajùdàsom volt ès a vège csàszàr lett,tolòfàjàsokkal vittek a mûtôbe nekem ott az anesztes mondta hogy szuszogjam el a fàjàsokat,mert ìgy nem tudja beadni az epiduràlt.Megkèrdezetem kinèl szûltèl,ès ki volt a szülèsznôd?Ha nem akarod itt leìrni a nevèt privàtba is kûldheted. :-)Gratulàlok a babàdhoz
2013. okt. 8. 11:09
 12/20 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok

1. baba, nem voltam szülésfelkészítőn, senki nem mondott semmit, mégis tudtam mit kell csinálni ösztönből.

Nekem nem úgy mondta a szülésznő, hogy sóhajtsam el a fájást, hanem egyszerűen csak azt, hogy most ne nyomjak.

Ilyenkor az ember ösztönösen másképp lélegzik.

A méh dolgozik, a baba jön kifelé, de te izommunkával nem segítesz rá.

Meg lehet csinálni.

2013. okt. 8. 11:40
 13/20 anonim ***** válasza:
én is először bénán nyomtam vagyis nem oda ahol kell. a fejem akkora lett mint a lufi és oda ment az erő. nehéz ezt megfogalmazni,de a következő fájásnál elmagyarázták hova meg hogy nyomjak az már jó helyre ment :)
2013. okt. 8. 13:03
 14/20 anonim ***** válasza:
Engem tolófájásoknál ráültettek még a labdára, és azt mondták tartsam vissza, ne nyomjak. Már hogyne nyomtam volna, ez nem egy olyan dolog, amit te döntesz el. :) Csak mondják, hátha...
2013. okt. 8. 21:12
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
Létezik...nagyon nehéz volt,de nekem ment a dolog 2x is.A 2. és 3. babámat (sikeres)gátvédelemmel szültem.2 fiú+1 éves csajszi anyukája
2013. okt. 8. 23:55
 16/20 anonim ***** válasza:
1 hete szultem. Elso baba. Amikor elkezdodott a kitolas nem nagyon tudtam hova kell nyomni. Ezert 3 nyomas utan ott hagytak hogy ne nyomjak majd felilora mulva megprobaljuk... igy is volt. Feloran keresztul vissza kelett tartani a fajasokat. Nem volt vele. Es ugy meg szultem hogy egyetlen egy varratom sem lett.
2013. okt. 9. 15:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Semmit nem magyarázott el sem az orvos sem a szülésznő, csak annyit mondott hogy sóhajtsam el a kitolást, ne nyomjak. És amikor nem ment( iszonyat gyorsan ment minden, nem is tudtam hogy mi hogy merre, vasárnap hajnal óta fájdogált a hasam,azt olvastam mindenhol hogy menstruációs görcsökkel közeledik a szülés,nekem köze nem volt hozzá, ezért sem gondoltam hogy szülni fogok... aztán este mondta anyósom hogy menjünk be a kórházba ,nézzük meg mi a gond,csak amikor bementünk ott mondták hogy visznek a szülőszobára( este 11 után volt) ,magzatvíz sem folyt el....nagyon be voltam kakilva :D ... a lényeg az hogy amikor elszúrtam 2-3 nyomást( iszonyat álmos voltam, szomjas, és éhes,nem volt erőm semmihez...az orvos majdhogy nem kiabált hogy "én nem fogok maga miatt a bíróságra menni mert meghal a gyereke,mert nem tudja kinyomni"..... nem biztattak, csak leszúrtak folyton és felemelt hanggal utasítottak...és amikor a tolás végén hangot adtam ki, azért is állandóan leszúrtak elég rendesen, pedig nem kiabáltam a szülés alatt... picit nyűgös voltam, de ilyenkor ki nem az...de ami tőlem telt meg tettem!
2013. okt. 18. 10:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Szegény, elég idióta embereket fogtál ki.

Én nem fogadtam dokit, hálapénzt sem kapott senki, mégis kedvesek és segítőkészek voltak velem, gátvédelemmel szültem, a szülésznő mindenben segített.

Kár, hogy vannak olyan dokik is, mint amivel téged hozott össze a sors.

2013. okt. 18. 11:59
 19/20 anonim ***** válasza:
A 15.-3 gyerekes-válaszoló vagyok:szegénykém,ezt jól kifogtad valóban!Nekem már az első szülésemkor is maximálisan segítőkész volt mindenki(csak a doki volt fogadott).A 2. és 3. szülésemnél doktornőm volt(szintén 3 gyerekes anyuka),és a szülésznőm is fogadott volt.Én is gyorsan szültem(az 1.-et 4 óra alatt,a 2. 3. gyereket 3 ill. 2 óra alatt az első fájástól)mégis volt idő mindenre.Beszélgetésre,"pátyolgatásra",segítség nyújtásra.
2013. okt. 18. 17:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Neharagudj megkèrdezhetem hogy ki volt a doki?Esetleg a szülèsznô?Csak mert èn is ott szûltem,ès a szûlèsznô velem se volt tùl kedves.
2013. okt. 18. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!