Mit tegyek? Kislányom visít ha megpróbálom hasra tenni, éppen ezért még nem tartja a fejecskéjét, és a kitolást sem tudjuk így gyakorolni.1 percet sincs el hason, keserves sírásba kezd,3 hónapos lesz jövő héten.
Egy ismerősöm manója hasonlóan viselkedett, neki letapadtak az izmai, és fájt is neki, azért nem akart hason lenni.
A védőnéninek az tűnt fel, hogy a pici csak ökölben tartja a kezeit, mint az újszülöttek. Neki fel kellett "tépni" az izmait.
Az enyém ugyanezt csinálja, 2 nap múlva lesz 3 hós. Én nem erőltetem. A babák 70%-a ezt csinálja. Amíg ő egyedül nem fordul hasra addig utálni fogja állítólag. Ha hasra teszem, 10mp múlva keservesen sír és utána 10 perc mire megnyugtatom. Hát nem tudom...majd jövő héten megkérdezem a dokinénit, hogy mi van ilyenkor.
Nekem nem vált be az sem, hogy magamon teszem hasra. Ugyanúgy sír akkor is. :-(
Dévényi Anna, módszere, a mozgásban lemaradt gyerekek fejlesztése.
A baj csak anyni azzal, ha nem fordul, nincs hason, nem mászik, majd csak feláll stb, h a baba idegrendszerének szüksége van ezeknek a mozgásoknak az elsajátítására.
Egy gyógypedagógus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!