Ahol en szultem, ott lehetett volna zenet hallgatni. De akkora fajdalomnal nem hinnem h sokat segitett volna. De en is kivancsi vagyok, h hasznalt e valakinek.
2013. okt. 5. 23:31
2/17 A kérdező kommentje:
17 hónappal ezelőtt volt részem megtapasztalni a szülési fájdalmakat...Így utólag azért kíváncsi lennék rá, el lehet-e viselni a zenét közben :) most 12 hetes vagyok második babómmal. érdekelne azért a dolog. rám nagyon tud hatni a zene, és gyakorlatilag a zene a mindeneim közé tartozik :) Lehet hogy két fájás közt pont nem azt várnám hogy milyen dal következik, hanem mikor bújik már ki a picúr :D
en is folyamatosan zenet hallgatok, a legkulonfelebb mufajokbol, de amikor a 2. babaval 3 hete a szuloszoban 2 fajas kozt meghallottam Vangelist a kozponti cd lejatszobol azt hittem felrobbanok olyan ideges lettem. pedig szeretem. nekem abban a helyzetben minden idegtepo zajnak hatott volna!
2013. okt. 6. 00:51
4/17 A kérdező kommentje:
Megértem! mindeninek más használ. amior én bekerültem, minden percben anyummal beszéltem a facebook-on mert másképp nem tudtunk, írtam miután burkot repesztette, írtam mikor mentem zuhanyozni, írtam az első "laza" fájásokat, de amikor megérezett az első igazi fájás, szó szerint ledobtam a telefont az ágyra, nekem csak a nagy labda segített a bordásfalnál rugózva... páromra borulva aludni a fájások közt.
Ahol en szultem, ott minden egyes szuletes utan megnyomtak egy gombot es lenyomtak egy altatot mindenki tudtara hozva az egesz korhazban, hogy Kisember jott a vilagra. Nekem olyan gyotrelmes volt a szules es szo szerint napokig tartott, hogy csak azt tudtam: aznap mar mindenki megszult csak en gyotrodom mindhiaba. Imadom a zenet. A "One way tkt" a himnuszom volt ovis koromban - de nem erdekelt semmi akkor es ott csak az, hogy szabaduljak a fajdalomtol.
2013. okt. 6. 05:08
Èn nem éltem meg ilyen rosszul a vajúdást. Mindegyik gyerekemnél 3-4 órás volt a szülés az elsö fájástól kezdve.
Èn csak rádiót hallgatok, nincsenek nagy kedvenceim, vagy nem vagyok nagy zene függö, így eszembe sem jutott bevinni zenét, pedig ajánlották a korházban, minden szülöszobán volt egy lejátszó.
Második babámat éjjel szültem, egyedül voltam a szülöszobán és a bába bekapcsolta a rádiót. Nem volt vele semmi gond, halkan szolt. Viszont mikor megszületett a babánk és varrt az orvos akkor a férjemmel számunk ment a rádióban. Ezen elérzékenyültem.
2013. okt. 6. 07:24
Én a vajúdás alatt a mobilomról végig Bagdy Bella zenéit hallgattam végtelenítve, szeretem, nekem nagyon sokat segített, hogy a zenére figyeltem közben.
Kitolásnál szóltak, hogy kapcsoljuk ki, mert akkor már koncentrálni kellett.
Szerencsére hamar (5 óra) megszültem, mert a végére már kezdett unalmas lenni a zene :))
2013. okt. 6. 07:31
8/17 A kérdező kommentje:
igazából kissé félre fogalmaztam a kérdést, mert nem maga a szülés alatt, hanem a vajúdás alatt gondoltam a zenére! Lehet én is megkockáztatom majd, ha eljön az ideje, hogy telóról hallgatok zenét, bár ez függeni fog attól, mennyire fogok tudni másra figyelni a fájások közepette :)
nálam végig szólt, mi egy egész pakk CD-vel készültünk. Nagyon jó volt, hogy bent volt, sokat segített.
2013. okt. 6. 08:25
Ez kórháza válogatja, meg aki fáradt szüléskor az nem hallgat zenét vagy nem akarja.Mindenki maga dönti el,hogy a zenét szüléskor is hallgatja-e.
2013. okt. 6. 08:30
Kapcsolódó kérdések: