Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek apás szülése volt,...

Akinek apás szülése volt, elmondaná velem az átélteket?

Figyelt kérdés
Mit látott az apa,Neked milyen élmény volt,készült-e videò,na meg ilyenek :)
2013. okt. 4. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Gyereknél:

Apa bent volt végig, segített, mert én már szinte félig eszméletlenül, utasításra csináltam a dolgokat, közben össze-vissza beszéltem hülyeségeket... nagy élmény volt neki, hogy a neje mint valami részeg beszél mindenfélét :D majd megkérdezi a dokit hogy ugye "szép színű cérnával varr össze, mert olyat akarok ami illik hozzám!" - konkrétan erre nem is emlékszem! Szóval igen nagy élményben volt része :) a köldökzsinórt ő vágta el, de itt foszlányokra emlékszem csak. Ő azt mondta hogy nagyon nagy élmény volt ez neki!

2. Gyereknél:

szintén végig bent volt, én is magamnál voltam! szép szülés volt! megnézte amikor már látszott a haja :), köldökzsinórt ő vágta el. és ment végig a babával, amíg összevartak, ő babázott :D Ilyen szülés jó lett volna elsőre is :)

Videó nem készült! de fotók igen :) büszkén pózol a gyerekeivel :)

2013. okt. 4. 15:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Semmit nem látott, mert nem mert lenézni. Végig a fejemnél ült. Az elején még beszélgettünk. Ha inni kellett, vagy valami más, rendezte a dolgot. Mértük a fájások hosszát, stb. Mire a baba kibújt, apuka párás tekintettel veszett a ködbe, kérdezték, hogy elvágja-e a köldökzsinórt, de a második válasz nélküli kérdés után elrendezte az orvos a dolgot. Sokat segíteni sajnos nem tudott, mert semmi nem volt jó, de azért jó volt, hogy ott volt. A terhesség elején úgy volt, hogy nem jön be, mert eléggé ájulós típus, nem bírja a vért, meg a kórházakat, baleseteket, de megemberelte magát (ha nem akart volna bejönni, nem eröltettem volna rá). Azóta minden leendő apukának lelkesen meséli, hogy mekkora élmény volt, és hogy ki ne hagyják. Amíg engem összeraktak, elment lemérni, fürdetni, és megmutatni a babát a rokonoknak. Képeket is majdnem elfelejtett csinálni, annyira nem volt magánál.
2013. okt. 4. 15:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Eleinte nem akar bejönni,aztán kisbabás kollégái rábeszélték,így bejött,örültem neki.

eleinte a fejemnél volt kizárólag,hastól lefelé semmit nem látott.Aztán elkezdett kibujni a fiunk feje,volt annyira kiváncsi,hogy megnézte,onnantól hol a fejemnél,hol a doki mellett volt,végignézte ahogy kibujik,pár képet is csinált,majd elvágta a köldökzsinórt is.Aztán ment a nővérkével,aki rendbetette a fiunkat,vissza már ő hozta hozzám.

Féltem,hogy rosszul lesz,mert nem birja a vért,a fájdalmat (kezem elvágtam,ő elájult),de semmi,annyira nagy élmény volt neki,hogy elfelejtett rosszul lenni.Eltelt 5 év,most várjuk a második babát,jön most is,ki nem hagyná.Múltkor már azt is mondta,ha olyan könnyen kijön a kislányunk is,mint a kisfiunk (kinek könnyű,2 órán át jött kifele),akkor doki se kell,azt ő is meg tudja csinálni.

Amitől még féltem,hogya szexuális életünknek nem tesz jót,de feleslegesen aggódtam, a 6 hetet alig birta kivárni...

30/N

2013. okt. 4. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Első perctől kezdve bent volt. Nagyon nagy segítség volt lelkileg. Volt kire támaszkodnom, láttam rajta és mondta is, hogy nagyon büszke rám, és nagyon erősnek tart. Ez nagyon jól esett. A kitolási szakasznál ott állt a lábamnál, és vette fel ahogy kibújik. Konkrétan onnan vette, ahogy kicsússzant belőlem a kisfiunk. Tulajdonképpen premier plánba vette fel az eseményeket. Utána ő vágta el a köldökzsinórt is. Ez a felvétel csak a miénk, senki másé. Nagyon jó együtt újra nézni, újra átélni a kisfiunk születésének a pillanatát.
2013. okt. 4. 18:24
 5/6 A kérdező kommentje:

lehde hülyén fogalmaztam a kérdést :D velem helyett nekem :)

Köszönöm szépen,hogy írtatok :) Nekünk januárban fog születni a kisfiúnk és apás szülést szeretnénk.Szerintetek mindenhol úgy van,hogy az apa kamarázhat és fényképezhet ha akar,és mehet mehet le a lábamhoz amikor szeretne és ott lehet amikor a babát mérik,fürdetik stb?

2013. okt. 4. 18:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk így volt. Ki sem vitték a babát, bent mérték. Fényképező volt nálunk, de eszünkbe sem jutott használni.

Ő is fejnél állt, de előrébb jött, támasztotta a hátam. Végignézte a kitolást, neki nagyon nagy élmény volt. Azt mondta, nem gondolta volna, hogy ilyen erős vagyok. A köldökzsinórt is ő vágta el, de neki sokkal nagyobb élmény volt látni, ahogy kijön a gyerek, aztán szörcsög, belilul egy pillanat alatt, aztán "visszarózsaszíneződik" - ezeket mesélte sokat. :)

2013. okt. 4. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!