Milyen pózban vajúdtatok, illetve szültetek?
Szülésznőm azt mondta nem fogok feküdni, majd megkeressük azt a pózt ami a legjobb. Érdekelne, hogy nektek mi vált be! Előre is köszönöm a válaszokat!
36 heteskismami
Szia, a fekvés valóban a legrosszabb (szegény anyukáinknak még muszáj volt úgy, szerencsére ma már tudják az egészségügyben), nekem csak akkor kellett feküdnöm, mikor vérnyomást mértek, és a baba szívét vizsgálták, bár az utolsóelőtti órában pihentem is talán kicsi úgy.
Vajúdáskor a fájdalmak között labdán ültem (otthon is volt), térdeltem, járkáltam, álltam, a fájdalom közben előretámaszkodtam otthon a konyhapultra, otthon és a kórházban ágyra (sokat segített, hogy a párom ilyenkor a hátam simogatta).
Az utolsó kb órában azt mondták, álljak négykézlábra, nem gondoltam, hogy bírok, de segítettek, és az nagyon jó volt, a vizem is ekkor folyt ki, és a baba is így jött ki. Utána nagyon örültek a védőnők, hogy milyen jól és gyorsan sikerült :)
Szép szülést, és jó egészséget nektek!
Én alig 1órát töltöttem a szülőszobán, így csak a fekvő póz maradt, mert ctg-re kötöttek.
5hetes baba anyucija
A 23.35-ös vagyok, csak még annyit, hogy én is vízben akartam vajúdni és szülni, de a vérnyomásom is makrancoskodott párszor, és foglalt is volt a medence (vagy azt mondták, mert úgysem mehettem volna be).
Látom akkor, hogy szerencsés voltam, hogy nem kellett feküdnöm, ezek szerint helyzettől is függ.
Mondjuk sokáig vajúdtam otthon, így a kórházba éréstől csak 4 óra volt a kicsim megérkezése :)
Szia!
Én úgy "vajúdtam", hogy az ágyamon guggoltam, terpeszben. Megis szólt érte 1-2 szobatársam, hogy nem igaz, hogy így esik jól.
Hát fájni így is fájt, de gyorsan ment minden.
Én úgy voltam vele, ha fájnia kell, akkor fájjon. És minél gyorsabban túl vagyok rajta, annál jobb.
Amíg kaptam oxitocint, addig feküdnöm kellett. Maga a rémálom volt, főleg hogy akkor másféle fájásom volt.
Amikor meg gugoltam az ágyon, csak azt éreztem, hogy valami szétfeszít belül bizonyos időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!