Egy kiragadott válasz császár kontra hüvelyi?
Ezt a választ most olvastam. Mondjatok olyan következményt, ami ilyen súlyos, és BIZONYÍTOTTAN a császár miatt alakult ki.
Én nem tudok. Igen, állítások vannak, de TÉNYEK, BIZONYÍTOTT dolgok nincsenek.
A feltett kérdés az volt, melyik a jobb, erre született egy válasz:
"En hagytam magam lebeszelni a csaszarrol (bar nem a fajdalomtol cali felelem miatt kertem volna) es megbantam.
Termeszetes uton szultem es egyaltalan nem vagyok buszke arra, higy fajdalomcsillapitas nelkul vegig csinaltam. Ugyanis az epi nem hatott. 50 ora vajudas utan (amiben volt pesszariumos inditas, zsele, burokrepesztes) vegul oxyval tagitottak, mert nem tagultam. 6 ora kinszenvedes utan jott vissza az anesztes, adott egy spinalist, de itt mar nyomni kellett. Szoval vegulis mar mindegy volt. Ket nyomas utan a gyerek bestresszelt igy vakummal majd fogoval huztak ki. Ehhez vagtak rendesen, ami 2 nappal kesobb begyulladt. Irigykedve neztem a csaszaros anyukajat, akiknek kutya bajuk nem volt, en meg a fajdalomtol a gyerekemet nem tudtam ellatni. Rosszabb volt, mint az oxy adagolas elotti vajudasom 50 oraja.
A gyerekem traumat kapott a szules alatt (hala neked termeszetes szules) igy nem evett es 2 napig infuzion volt vmint meg 3-4 napig egy az orran a gyomraba lekuldott csovon etettek.
Bennem egy nagy adag duh maradt. Duhos vagyok arra a hon dicsert termeszetre, de legfokepp magamra. Nem lett volna szabad elhinnem, hogy a csaszarnal jobb a termeszetes ut. Hulye voltam es nagyon megbantam. Se nekem, se a gyerekemnek nem volt igy jo.
Persze ettol meg nem biztos, hogy igy jarsz. Ha siman tagulsz, hasznal az epi, akkor lehet jobb. Csak hat ez lutri...az en esetemben orisz rulett volt es eletem egyik legszornyubb elmenye lett. Es meg azt az euforiat sem eltem at, amirol beszelnek, amikor eloszor meglatod a gyereked.
En azt javaslom valaszd azt, amit a szived es az eszed diktal es ne hagyd magad attol elteriteni."
A választ NEM én írtam.
De ezzel most mi a kérdésed?
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy melyiket választja. Ne kezdjünk el ezen vitatkozni, annyi kérdés van már erről, ott lehet támadni egymást a két tábornak.
Az anyukát sajnálom, de bárkivel bármikor megeshet szülés közben, hogy problémái merülnek fel. Ezek előre kiszámíthatatlanok. Ha a császármetszés mindenki könnyebbségére és előnyére válna, akkor már lecserélték volna a hüvelyi szülés helyett, a kórház is sokat kap érte, mindenki jól járna. A valóság azonban az, hogy a császármetszés végszükség, ha az anya nem képes megszülni a babáját, és nem kényelmi alternatíva. Nyitott hasi műtét, annak minden kockázatával együtt!
Csak egy gyors google keresés eredménye (az orvosi könyveket nem tudom bemásolni neked):
Én nem képviselem egyik tábort sem, leszögezem, de az azért sejthető, hogy mindkét módnál akad azért rizikó bőven, és ezt hidd el nyugodtan.
Sógornőm egyik barátnője császárral szült, minden rendben is volt, aztán másnap agyvérzést kapott, lebénult, magatehetetlenné vált. A gyerkőcöt a nagyszülők nevelik, a csajt egy intézetben ápolják, mert csak a terhére van a családjának. Hogy mi történt, pontosan már nem tudom, mert éppen gyermekvállalás előtt álltam ekkor és nem is akartam hallani, de annyit hallottam, ahogy sógornőm beszélgetett a nővéremmel aki ápolónő, és azt mondta, hogy abban a kórházban sajnos nem ritka az ilyen, és egyértelműen a császár és az azt követő ellátás számlájára írható...
De ettől függetlenül és is jobban örültem volna egy császárnak, mert én féltem az oxigénhiánytól, mert ismertem sajna oxigénhiányos gyereket. De végülis a természetre bíztam magam...és egy jó fogadott orvosra. 4000 g fölötti volt a lányom, és mégis minden természetesen és jól zajlott. Hátulütője persze mindennek van. Kívül belül repedtem, szakadtam, úgyhogy a varrás helyett inkább megszültem volna még egyszer inkább, és visszarázódni a szexbe sem volt egyszerű...de mindent egybevéve, még így sem bánom, hogy így alakult. 1,5 éves a lányom, és nem érdekel hogy volt, mi volt, csak az a lényeg, hogy mind egészségesek vagyunk....
Kár ezen vitázni, mert ezt már annyiszor megtették itt, aki császárral akar szülni, úgysem érdekli ki mit mond...és fordítva...
Mindenki döntsön belátása és lehetőségei szerint, ez a legtöbb, amit lehet tanácsolni...
Nem is értem,hogy egy orvos hogy engedhet egy anyukát 50 órát vajúdni???
Én cirka 8 órát vajúdtam,teljesen kitágultam,órák óta toló fájásaim voltak...Bejött a doki,utoljára megvizsgált és mondta nem várunk tovább megyünk a műtőbe,ennek semmi értelme nincs!
Általában azok járnak így akik ragaszkodnak a természetes szüléshez és hiába mondja az orvos hogy műtő ő foggal-körömmel ragaszkodik a természeteshez utána meg sír a szája...
Állítólag az orvosok minden carért vágnak...Akkor mégsem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!