Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kórházban kötelezhetnek rá,...

A kórházban kötelezhetnek rá, hogy hálóingben meg köntösben legyek? Miben voltatok szülés után?

Figyelt kérdés
Egy pamut melegítőnadrág és egy hosszú ujjú póló volt rajtam, mert kényelmesebben érzem magam így. Erre az egyik nővérke nekem esett, hogy "magának nincs hálóinge, mi ez az utcai ruha?" Ez tényleg ennyire probléma????
2013. szept. 21. 17:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Hálóingben voltam, és borzalmasan topisnak éreztem magam benne egész nap. Szerintem a melegítő nem gáz, a bugyit úgyis le kell tolni a WC-zéshez, szóval akkor már tökmindegy, hogy a mackóalsót is. Ha mégegyszer szülök, gombos felsőt fogok vinni-amiben lehet szoptatni, meg laza mackóalsót nappalra, aztán mond mindenki, amit akar. Teljesen jól voltam már a szülés másnapján, nálam nem indokolta semmi a hálóinget. Mikor felfeküdtem az ágyra, ráadásul rögtön kivolt a hálóingből a s.ggem, ez tök élvezet akkor, mikor a szobatársnál látogatók vannak, betakarózni meg nem akar 40 fokban az ember.

Szóval hogy a kérdésedre is válaszoljak, én azt mondtam volna, hogy de van, de így kényelmesebb.

2013. szept. 21. 18:53
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
nálunk abban vagy amiben akarsz (BP. Bajcsy),2x szültem tunikában,és leggingsben voltam.Nekem sokkal gázosabb lett volna hálóingben.
2013. szept. 21. 19:00
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem pedig tökmindegy, hogy utcai ruhában vagy-e benn, vagy pizsiben/hálóingben, mindegyiket kimosod, mielőtt bemész, és egyik sem steril. Nálunk a vizitnél senkit nem vizsgáltak, a hazaengedés napján nézett meg a dokim, de ott is tök mindegy lett volna, hogy a bugyival együtt nadrágot is letolok-e. Mint ahogy normális nőgyógyászati vizsgálatra sem hálóingben megyek. S akkor mi van, ha nekem egy sima póló+melegítőalsó a pizsamám? Ha nem macimintás, már nem is jó pizsinek?

11-es voltam.

2013. szept. 21. 19:04
 14/18 anonim ***** válasza:
31%

Egyetértek az előttem szólóval. Én sem igazán értem, hogy mitől utcai egy otthoni kényelmes melegítőnadrág és egy póló, amit kigombolsz vagy felhajtasz?

Első szülésemnél én is 2 gombos hálóinget vittem és egy gombos pizsit. Én betegnek éreztem magam benne, ráadásul a gombolás nem volt megfelelően hosszú, csak kínlódtunk.

Mások is voltak melegítőben, pólóban - most azt fogok használni napközben + szopis melltartót.

Nálunk vizitkor csak hasnyomogatás volt, azt egy melegítőben is meg tudják tenni. Gátsebellátáshoz pedig nekünk kellett jelentkezni, nyilván hálóinget veszek hozzá. Orvos csak távozáskor nézett meg.

2013. szept. 22. 01:46
 15/18 anonim ***** válasza:
55%
Én véreztem szülés után és fel tudtam fogni értelmileg, hogy a gátsebnek is jobb a hálóing és az is, ha nem a sajátomat vérzem össze, ráadásul szülés után egy épeszű ember nem flangál kinn a folyosón és mutogatja magát és nem a külsejével van elfoglalva. Fogalmam sincs mit kell hisztizni azon, ha a kórház betartatja a saját szabályzatát. Ha nem képes ennyire sem rugalmasnak lenni a kismama, akkor menjen egy magánban, ott talán még a bőrszerkót is megengedik.
2013. szept. 22. 22:38
 16/18 anonim ***** válasza:

Kórházban dolgozok, és mi próbáljuk arrafelé terelni a pácienseket, hogy inkább otthoni szerelésben legyenek ( pizsama pl) Természetesen van olyan helyzet amikor praktikusabb a kórházi hálóing, és fura de az emberek nagy része ezt választja inkább.

Igencsak küldeném melegebb éghajlatra a koleginát ha olyan flegmázással szólna hozzám mint amit a korábbi válaszolók is írtak.

2013. szept. 22. 23:02
 17/18 anonim ***** válasza:
62%
Nyilván utcai koszos ruhában én sem feküdnék be a kórházi ágyba. De egy külön kórházi tartózkodásra vásárolt melegítővel mi a baj? Főleg ha jól vagyok. És tényleg az a legnagyobb gondom, hogy a hálóingben egyszerűen pucérnak érzem magam. A kutya le sem tojt benn. Nem beteg voltam, csak szültem. Ha már haza nem jöhetek, legalább próbálhatnám komfortosabá tenni az ottlétet. És nem arról van szó, hogy nem lehet kibírni 3 napot hálóruhában. Csak minek?Mert nézik a sebet?Nem nézték. Mert kényelmesebb?Nekem nem. Mert összevérzem? Alig volt vérzésem.
2013. szept. 23. 09:23
 18/18 anonim ***** válasza:
A szobatársamat a főorvos cseszte le, hogy nem divatbemutató (spagettipántos hálóing volt rajta), vegye fel a kórházi hálóinget. Nálunk csak abban lehet lenni, még sajátban sem. A köntöst viszont nem vettem fel, mert nyáron szültem, 40 fok volt, a francnak sem hiányzott még egy köntös.
2013. szept. 23. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!