Császármetszés vagy természetes szülés epidurállal?
Itt nem elítélésről van szó,hanem arról hogy önként nem vagdaltatom szét magam,csak azért hogy ne érezzem a szülési fájdalmakat...erről is szól a kérdés!
Melyik fáj kevésbé?Egy műtét vagy egy sérülésmentes szülés?Mert ki tudja,hogy az illető sérülne-e egyáltalán,ha nem akkor van értelme szétszabatni magát?De most komolyan?Ezt te sem gondolhatod normálisnak!Fáj pár órát vagy pár napot?Nem mindegy!
Szerintem annyira nagy a differencia császár és császár, valamint term, szülés és term. szülés közt, hogy egyszerűen lehetetlen megmondani, hogy melyik a jobb vagy könnyebb. Minden ember más és más, egészen különbözően reagálhat a szervezet egyik vagy másik szülésre... ismerek olyat aki nevetett(!) a szülése közben annyira könnyű és gyors volt, de ismerek olyat is akinek olyan trauma volt, hogy bár sok gyermeket szerett volna, végül soha többé nem merte bevállalni a szülést..
Császárosok közt is van olyan aki a műtét másnapján már "rohangál" a folyosón, de akad olyan is, aki több hétig szenved a fájdalomtól.
Sajnos én az utóbbiak táborát erősítem, császárral szültem, és bár magából a műtétből semmit nem éreztem, az utána következő napok/hetek borzalmasak voltak, nem kívánom senkinek ...
Szerintem hagyd, hogy történjenek a dolgok a maguk rendje szerint, ha nincs külön indok a császárra, akkor ne kérd, bízd magad az orvosbrigádra (és a természetre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!