Kórház! Aztán haza! Tapasztaltabb anyukák esetleg szülésznők véleménye? Annyira rossz és megalázó, nyugtassatok meg, hogy nem vagyok egyedül ebben?
Én amikor bementem haza akartak küldeni,hogy csak jósló!Az ügyeletes mondta csinál amniot,hogy ne kelljen reggel megint bemennem.És amikor csinálta az amniót megkérdezte,hogy mikor folyt el a magzatvíz?Mert bizony elfolyt és gőzöm nincs hogy mikor!!!Így nem küldtek haza hanem hívták a dokimat.
Azért soha nem felejtem el a szülésznő és az ügyeletes arcát,hogy nem vettem észre mikor folyt el xD
Az első szülésnél nekem is így folyott el a magzatvíz és az volt. Én azt gondoltam az olyan mint a zuhatag, de csak csordogált, mintha kicsit bepisiltem volna - éjjel 2 volt, bementünk és bentfogtak, mert a magzatvíz volt. 38 óra múlva született meg természetes úton - én már 2 éjjel nem aludtam akkor.
A színe állítólag kicsit opálosabb mint a vizeleté. Viszont a fertőzésveszély miatt inkább menj be és ne törődj a "fáradt arcokkal".
Délután 3kor kezdődött rendszertelen fájásokkal. 5től elkezdtem írni, hogy mennyi időnként jönnek. 7kor telefonáltam be a kórházba, hogy mi a teendő. Mondták, hogy menjek be, megvizsgálnak, CTG és meglátjuk mi lesz.
9kor értünk be, megvizsgált a doki, teljesen zárt voltam. CTG erős fájásokat mutatott.Elküldött, hogy sétáljunk 2 órát, majd menjünk vissza és újra megvizsgál. Este 11re a fájások beálltak 3 percesekre, de elküldtek haza, mert 2 óra alatt a teljesen zártból csak szűk egyujjnyi lett. Azt mondták ezek csak jóslók, valószínűleg elmúlik reggelre.. Aha, én meg kapartam a falat.. Hajnalba mentünk vissza, befektettek, este 6ig rám se néztek, hiába jártam a nővérek nyakára, mindig elhajtottak a "jóslóimmal", meg mondták, hogy úgyis hazaküldenek az esti vizit után.. 6kor a férjem szólt nekik, hogy legalább vizsgáljanak már meg. Közölte az orvos, hogy szülőszoba, beindult a szülés. Én is tök hülyén éreztem magam, de még is igazam lett.
Hehe, én pont a másik véglet voltam... :)
Első gyerekemmel voltam 35+4 hetes, mikor hajnalban arra ébredtem, hogy mindjárt bepisilek. Feltápászkodtam, és elindultam a wc-re, de nem értem ki... Valami meleg végig csorgott a lábamon. Aztán rövid időn belül még kétszer váltottam pizsamát, mert szintén nem tudtam visszatartani. Ekkor törölközőt fogtam a lábam közé, kiültem a kanapéra, és felhívtuk a kórházat. Fájásom nem volt, de 100%-ra biztos voltam benne, hogy magzatvíz szivárog. Szóval telefon a kórházba, ahol a kedves hölgy a telefonban annyit mondott, hogy ha nincs fájás, akkor kizárt hogy a víz szivárog... Feküdjek vissza aludni, teljesen természetes már így a vége a vizelet tartási probléma...
Ennyivel be is fejeztük a telefonálást, épp nem mondtam nőnek, hogy lehet, hogy első gyerek, de meg tudom különböztetni, hogy melyik lukon folyik.
A szivárgás alább hagyott, fájni továbbra sem fájt, így tényleg visszafeküdtünk.
Reggel megint jött egy kevés, úgyhogy jobbnak láttam bemenni a kórházba. Dokim pont bent volt, megvizsgált, tényleg magzatvíz volt... Meséltem neki az éjjeli telefont, azt mondta biztos a takarítónő vette fel, normális nővér nem mondhatott volna olyat, hogy kizárt a magzatvíz szivárgás.
Lényeg a lényeg, aznap este megszületett a kisfiam.
Hugival most vagyok 34+3 hetes, remélem ő tovább bent marad majd.
Nyugi nem vagy te idióta, a kórházi személyzettel viszont annál több a probléma. Inkább menj be többször feleslegesen, mint hogy egyszer későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!