Ki hogyan készült a szülésre lelkileg? Milyen pozitív gondolatokat ébresztettetek magatokban, hogy ráhangolódjatok?
szia!
sok minden függ a szülésznőtől meg a nődokitól. A szülés nem egy "rákészült" pillanat. A híresztelésekkel ellentétben a vajúdás FÁJ.
Nem akarlak elkeseríteni, de ideges leszel, az tuti. Ha még nem szültél, fogalmad nincs mit kell csinálni, rohangálnak az orvosok, a szülésznő, nem tudod mi következik, stb...
Az a lényeg, hogy pozitívan kell hozzáállni. Nekem fogalmam nem volt, mi jön, mi lesz, de csak arra gondoltam, hogy mindjárt vége, és ott lesz velünk a babánk, és milyen jó lesz.
Nekem könnyű szülésem volt egyébként, mindenkinek ilyet kívánok.
Én azzal "tréningeztem" magam előtte, hogy ez max. 1 nap lesz, és utána szuper lesz minden, és amúgy is kemény csaj vagyok, és mindenki megszül valahogy.
Aztán amikor egyik reggel arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz, akkor rettenetesen ideges (vagy izgatott?) lettem. Végül az egész sokkal-sokkal rosszabb volt, mint amire számítottam, és a következő napok sem felhőtlen boldogságban teltek el, hanem örültem ha ki bírtam menni wc-re, a szoptatás borzalmas volt, a baba besárgult, na szóval minden összejött...De nem mindenki ilyen szerencsétlen. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!