Szült már valaki kontaktlencsében?
Volt belőle gond?
Nem mintha nem tudnék megválni tőle, próbálok mindent összekészíteni, de ha véletlenül otthon felejteném a kis tégelyt, nem szívesen venném ki, mert -3,5 felesen elég gyengén látok, kellemetlen... Nyílván a szülés közben nem érdekes, mert úgyis be kell csukni (nehogy megpattanjon valami ér...stb)... Régi kontaktlencse viselő vagyok, volt már, hogy pár órát benne is aludtam, de lett gondom, minimálisan száradt ki egy kicsit, ami a kontaktlencse folyadék becsöpögtetése megoldott... Csak kérdés, hogy ha szülés-erőlködés közben bent marad, nem okoz e valami "bajt"...(?)
Szia!
Nekem is úgy volt,hogy kontaktlencsében szülök.
10 éve viselek lencsét,szintén -3,5-est.
De aztán azt mondta a dokim,hogy ha van rá mód,akkor inkább szemüvegbe szüljek.Így is lett.
1-es vagyok.
Nekem nem kellett levennem szülés alatt a szemüveget.
De nem is vettem volna,hisz anélkül nem látok szinte semmit.
Rajtam lehetett,nem volt gond belőle. :)
Minusz hetes a lencsém, eszembe sem volt nélküle szülni, anélkül semmit sem látok, a szemüvegemben hosszabb időn át nem érzem kényelmesen magam. Majdnem 20 éve hordok lencsét: úszni, mást sportolni, vezetni mindent abban csinálok, miért pont szülni szültem volna szemüvegben? Csak este otthon pihenéskor, meg reggel hordok szemüveget.
Egyébként 1 napos eldobható lencsében mentem, vettem egy adagot és a kórházban is azt használtam inkább, nem a rendeset.
Engem az erőlködés közben sokkal jobban idegesített volna a grimaszoló és görcsberándult arcomon a szemüveg, mint a lencse, hisz csukott szemmel erőlködünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!