Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Éreztétek valamiféle hátrányát...

Éreztétek valamiféle hátrányát, hogy nem volt fogadott orvosotok/szülésznőtök?

Figyelt kérdés
Nekem nincs.Az sztk-s rendelésre jártam becsületessen.38 hetes vagyok. szeptococcusz nincs levéve.a korházba ahova járok ott az eggyík szülésznő veszi le a jövőhéten mert a dokim nem tette meg.Ja,és hozzá már nem is kell mennem azt mondta 36 hetessen.Hetente ott vagyok ctg-n és mindenki a recepciós,a ctg-s azt kérdezi ki a fogadott dokim.Furán néznek rám mikor mondom ugyan a nevét de azt is hogy sztk-ba jártam hozzá.Ez a probléma mennyire álltalános?Mi lessz a szüléssel,a vajúdással?elvileg így is úgy is kijön a picim de én már megbántam hogy nem fogadtam dokit.A férjem is beszeretne jönni,de így ő is jöhet szó nélkül?Nem fognak húzodszkodni?Bocsi de én már mindenre felvagyok ezek után készűlve.
2009. okt. 31. 18:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem az első babánál nem volt kedves az ügyeletes doki, féltem is a másodiknál. Viszont ekkor nagyon kellemes meglepetés ért. Egy új szülész-nőgyógyász volt a kórházban, ráadásul nő. Nagyon nagyon jó volt nála szülni. Bármit kérdezhettem, mondta, hogy mikor mit csinál, szülés után alaposan átvizsgált. Az elsőnél ilyen vizsgálat nem is volt. Többször jött érdeklődni amíg bent voltunk. Nem intézte úgy sose, hogy esetleg boritékot kaphasson. Szóval úgy érzem őszinte érdeklődéssel volt a hogylétünk felül. Nagyon jó volt. Én is hülyén éreztem magam amiatt, mert állandóan kérdezték, hogy van-e fogadott dokim. Ráadásul az elsőnél csak tetézte a dolgot, hogy végig magándokihoz jártam, de mikor benyögte, hogy mennyit kér a szülésért, akkor a szülés előtt egy héttel "felmondtam" neki. De ő is aranyos volt, mert bár nem volt ott a szülésnél, de utána jött érdeklődni, hogy rendben vagyunk-e, és a "felmondásból" se csinált problémát. Szerintem ne aggódj, bár az első doki nem volt valami kedves, de a szülésznők nagyon aranyosak voltak. Ragaszkodj ahhoz, hogy a férjed bent lehessen. Ezt kötelesek megengedni. Nálunk azért nem volt, mert nem akart, és én sem akartam. Könnyű szülést kívánok neked.
2009. okt. 31. 18:19
 2/8 anonim ***** válasza:
37%

Ha akarsz, és megengedhetitek anyagilag, akkor még mindig fogadhatsz orvost!

Én nem fogok :)

2009. okt. 31. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem , sőt. Nagyon kedvesek, aranyosak, segítőkészek voltak, bíztattak, dícséretek és minden kérdésemre kimerítően válaszoltak.

Én soha nem adnék ilyenért pénzt dokinak, azért kapj a a fizuját...nekem sem egészíti ki senki a gyesemet...(pedig jó lenne..)

2009. okt. 31. 20:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én semmi hátrányát nem éreztem a fogadott doki/szülésznő hiányának. Habár nem tudhatom, hogy ha lett volna, akkor mi lett volna. Császárral szültem, és nagyon hálás voltam azért, hogy nem hagytak hosszú-hosszú órákat vajúdni. Amikor fellépett a komplikáció azonnal toltak a műtőbe. ismerősöm, ugyanebben a városban, másik ügyeletesnél, hasonló problémákkal 16 óra vajúdás után került a műtőbe.

Egyébként olyan városban élek, ahol csak akkor hívják be a fogadott orvost, ha műszakban van. Ha nincs bent, akkor nem hívják be. Ezért nem is beszéltem egyikkel sem.

2009. okt. 31. 21:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Én is sztk-ba jártam, nem volt semmi fogadottam. Semmi hátránya nem volt, mindent levettek amit le kellett, mindig rendesen megvizsgáltak, szülésnél pedig rendes volt az orvos és a szülésznő is. Tőlem is mindig megkérdezték hogy van-e fogadott orvosom, de nem mi vagyunk az egyedüliek akiknek nincs, ez miatt ne aggódj. Talán egy kicsit eltúlzod ezt a dolgot, különben meg szabad orvos választás van. A szülésre ugyanúgy be mehet apa is, semmilyen megkülönböztetés nem lehetséges ezen a téren.
2009. nov. 1. 10:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nem volt fogadott dokim, se szülésznőm, az ügyeletesnél szültem, és egyáltalán nem bántam meg!!! Nagyon rendesek, kedvesek, aranyosak voltak velem!
2009. nov. 1. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Most számomra nagyon meglepő hogy ennyi pozitív tapasztalat van, hiszen általában a rosszat hallja az ember és hogy legközelebb fogadni fog orvost......stb

Én ugyan fogadtam és én sem tudom milyen az ha nincs, de

sok nőnél a szülés amúgy is egy rossz élmény nem kell hogy még egy tök idegen orvos is tegyen rá egy lapáttal.A lényeg, szerintem fogadj!!!!!

2009. nov. 1. 21:43
 8/8 anonim ***** válasza:
semmi hátrány!sőt inkább előnye az h nem vagy egy orvoshoz kötve hanem bármik szülészdoki ellát aki kéznél van..engemis igy többen látak el amikor csak szóltam vagy kérdeztem valamit!! teljesen jo hangulatban telt a szülésem..nem bántam meg h nem volt fogadott dokim.
2009. nov. 3. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!