Anyukák Ti is éreztek "irigységet", ha valaki az
ismerőseitek közül megszül?
Figyelt kérdés
2 kislányom van , még picik ( 2 éves, és fél éves) , mégis, most hogy egy közeli ismerősöm megszült irigység félét érzek, de jó értelemben! - mikor hívott, hogy indulnak szűlni teljesen izgatott lettem, azt éreztem én is át akarom még ezt érezni! Pedig még olyan picúrkák a lányzók , mégis így érzem... azóta is sokat gondolok rájuk, hogy milyen szép időszak előtt állnak ( minden nehézségével persze). Volt - van valaki még így?
Nekem 14,5 hónapos a fiam, előfordul, hogy ilyen pozitív féltékenységet érzek, de gyorsan elmúlik. Mindig rájövök, hogy egyáltalán nem irigylem a friss anyukákat, örülök neki, hogy már egy okos, szuper jó alvó, magát is lefoglaló kisfiam van. Őszintén szólva igazán nem hiányzik a babakorszak, ezt az időszakot sokkal jobban szeretem.
2013. aug. 26. 16:33
2/15 anonim válasza:
Igen,en is igy voltam meg evekkel ezelott.
4 gyerekem van,most mar azert orulok,hogy nem kell szulnom.
2013. aug. 26. 16:35
3/15 nittababy válasza:
Én is így vagyok vele!!
2013. aug. 26. 16:51
4/15 anonim válasza:
Szia.
Az igazság az,hogy nekem még csak 4 hós a kisfiam,de irigykedek(persze nem nagyon csak kicsit) a sógornőmre,hogy ő terhes.23 hetes,most már a pocakja is látszik,és sokszor belegondolok,hogy annyira imádtam terhes lenni,és néha jó lenne az ő helyébe lenni..imádtam érezni a kisfiam rugdosását,meg a pocakomat is,ahogy láttam növekedni :) Meg jó lenne újra átélni a szülés élményét,felfoghatatlan örömöt éreztem amikor hallottam felsírni a fiamat és amikor először pillanthattam meg őt :) Ezt is irigylem egy kicsit,hogy a sógornőm nemsokára átélheti,én meg már túl vagyok rajta :) De természetesen attól nincs jobb,hogy már a karjaimban lehet a kisfiam,hogy ölelhetem és puszilhatom őt,hogy végre kézzel fogható dolog lett belőle :)
2013. aug. 26. 17:02
5/15 anonim válasza:
A barátnőm egy hónapja szült,felhívott a vajúdóból,egész éjjel nem aludtam beszélgettem vele telefonon.Én nem irigységnek nevezném ezt,nem tudom minek.:-) Nagyon jó érzés volt vele lenni lélekben,és jól esett hogy hívott.Azóta ha találkozunk mindig elmondom neki,hogy irigylem kicsit a picurt,de azt is hogy az éjjeli szopi,hasfájás,egész napos ordítás mert nem jövök rá mi lehet a baj,na az nem.De kicsit mégis.Fura ez,de nem igazi irigység.Értem miről beszélsz.:-) gyerkőcöm van amúgy 5,3,és 2 évesek.
2013. aug. 26. 18:18
6/15 anonim válasza:
Ma pont ezen gondolkoztam, hogy csak én vagyok e ilyen buta!?
Ma három ismerősöm is életet adott egy egy apróságnak. És rájöttem, át szeretném még élni ezt. A terhességet, a vajúdást az éjszakai szopiztatást :)
15hós fiú mamája
2013. aug. 26. 18:18
7/15 anonim válasza:
Egyelőre egy gyerek van, bár szeretnénk még többet, nem biztos, hogy bele fog férni. Így azt gondolom, hogy nem olyan meglepő, hogy irigykedek azokra, akik babát várnak, vagy kicsi babájuk van. Nálunk olyan szuper volt ez az időszak, hogy szívesen végigcsinálnám még. Nem rosszmájú irigység ez, örülök nagyon mindig az ilyen eseményeknek, csak sajnálom, hogy nálunk ez nem aktuális most.
2013. aug. 26. 19:34
8/15 anonim válasza:
Én is irigykedem, de én más miatt! :) Első babámat várom, és ismerőseim sorban szülnek, én pedig még nem érkeztem el a várva vár időponthoz.37 hetes és két naposak vagyunk, és mivel első baba fogalmam sincs milyen érzés szülni, meglátni, meghallani a kisbabám. Már annyira szeretném az egészet! Egyelőre hullámzanak az érzéseim egyre jobban. Sokszor elromlik a hangulatom a testi változásaimtól, sokszor meg attól, hogy nem igaz már mikor jön el az idő? Irigykedni én is irigykedem tehát, bár könnyen lehet, hogy vissza fogom sírni még ezt az időszakot is. De egyelőre úgy érzem magam mint egy felfújt michelin baba, hatalmas görögdinnyével a pocakjában és már látni is szeretném a babám, szóval én perpill a türelmetlen idegfeszültség korát élem meg. De ahogy látom, visszatekintve meg fog szépülni ez az időszak is. :)
2013. aug. 26. 22:52
9/15 anonim válasza:
Az "irigység" szó nem az igazi valóban, de ilyen értelemben, ahogy írtad, teljesen így érzek. Sőt, a terhességgel kapcsolatban is.:) Nekem van egy nagy meg egy kicsi gyerekem, de ez semmit sem változott nálam. Legszívesebben ott lennék minden vizsgálaton és a szülőszobán is. Bár én nagyon szerettem a terhességet minden nyűg ellenére, viszont borzalmas szüléseim voltak, de mégis, megmagyarázhatatlan...talán ösztön.:)
2013. aug. 26. 23:18
10/15 anonim válasza:
Én nem irigykedem, sőt, arra szoktam gondolni, hogy milyen jó, hogy az én fiam már nagyobbacska (másfél éves). Nem kezdeném elölről az tuti.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!