Van az ismerőseitek közül egy gyerekes család? (akik egy gyerekesek is maradnak? )
Vidéken nőttem fel és sajna még mindig eléggé elmaradottak az emberek úgy nagyátlagban és ha egy gyereke van valakinek, az csak ezen okoknál fogva lehet:
1.nincs pénz 2.gyerekre
2.vmi betegsége van az anyának, hogy nem tud szülni
3.lehet, hogy válófélben vannak?!
Ez nem előítélet, tényleg így gondolkoznak az emberek kis faluközösségekben, miként városban, ahol nem is ismerik egymást az emberek, magasról tesznek rá, hogy neked hány gyereked van?Vagy, hogy van-e egyáltalán.
30/ nő.
igen a barátnőm.
Anyagi helyzetükre panaszkodik, h nem tudják felnevelni, nincs miből.
DE - a férj vállalkozó, 2 éve tehermentesen vettek egy új építésű családi házat, az ősz folyamán a barátnőmnek egy új autót, a kislány szobájába nem lehet bemenni a rengeteg játéktól, ..., és csak dől belőle a panasz, sajnáltatja magát mindenkivel.
Ismerőseim körében van még pár egy gyerekes család, és nem is terveznek tesót.
Mi nagyvárosból kisvárosba költöztünk. Itt mindenki 3 vagy annál több gyerekes és a grátisz, hogy anyukák nem nagyon dolgoznak otthon sem ha érted. Na szerintem ez a furcsa. Amúgy van ismerősöm, akinek 1 gyereke van és azt mondja így is marad. Sz@r házasság, a 6. terhessége maradt meg... Gondolom ez már elég ok.
Mi most évvégére tervezzük a 3.-at. Itt nem lepődik meg ezen senki, inkább azon hogy egy nagy cégtől jöttem el szülni és oda is akarok visszamenni (most doktorálok, nem viccből csinálom).
Az egykeséggel inkább az a gond, hogy "megfosztják" a szülők a gyereket a tesóérzettől, ha lehet így fogalmazni. Ez tapasztalat én sajnos egyke vagyok :(
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!