Akinek ilyen gondolatai vannak, ne vállaljon gyereket?
Nem tudnám elképzelni azt,hogy valakihez ennyire kötődni kell és ennyire meghatározza az életem.Ha gondolok egyet és utazni van kedvem, akkor utazok, de egy gyerek miatt teljesen függővé kellene tennem magam. Nem tudnám odaadni a rokonoknak,hogy vigyázzanak rá pár napot vagy egy hetet, és nem is mehetnék el csak úgy sehová.
Ha szétmennénk, akkor valószínűleg nekem kellene vállalnom egyedül a baba/gyerek nevelését.
Szerintem ez két külön dolog.
Ha igazán vágysz már egy gyerekre, és megvan a megfelelő partnered, akkor vállalni is fogsz.
Aki nagyon szeret utazni, az utazik gyerekkel együtt. NIncs megoldhatatlan, ismerek olyat, aki kempingezik a két hónaposával. (Nyilván anélkül is állandóan kempingezett).
Remek babahordozó eszközök vannak, lehet háton vinni a csöppséget/kisgyereket akár túrázni, akár várost nézni. Szóval ez nem akadály.
Egy kapcsolat bármikor tönkre mehet, ha van gyerek, ha nincs, ez igaz. De ha az ember felelősen tervez, akkor mégiscsak ott kell lennie a vágynak és az elhatározásnak, hogy közösen öregszünk meg és neveljük fel a gyerekeket.
Az, hogy hogyan alakul egy párkapcsolat/házasság, az nagy mértékben azon múlik, hogy hogyan gondolkodik a két fél. Problémák ugyanis minden kapcsolatban vannak, csak együtt kell őket megoldani. Ha erre nyitott vagy Te és a párod, akkor képesek vagytok megtartani a kapcsolatot.
De kell a szerelem is.
Szóval ez nehéz ügy, garancia semmire nincs, de a hozzáállás sokat számít.
Ha készen állsz a gyerekre, vágysz egy babára, akkor erősebb lesz benned az az érzés, mint amennyire a problémákat gondolod.
Hány éves vagy?
Nekünk két majd három éves lányunk van. Mi is nagy utazók vagyunk és volt olyan simán, hogy csütörötökn gondoltam egyet és pénteken utaztunk. Ez simán mehet gyerekkel is. Ha pedig olyan helyre megyünk akkor a mamák, papák, keresztszülők nagyon boldogan babáznak és kényeztetik a lányokat.
Három hónaposak voltak amikor elvittük őket Ausztriába síelni. Elvittük anyukámat is. Amíg mi csúsztunk ő babázott. Igaz nem voltunk kint egész nap a pályán mint előtte, hanem csak 2-2 órát délelőtt és délután, de semmi gond nem volt vele. Azóta is sok helyen voltunk, a repülőt is élvezik már. Van saját kis húzós bőröndjük, abba pakolhatják a játékokat és a nélkülözhetetlen dolgaikat akárhova megyünk.
Az meg, hogy együtt maradsz e a pároddal arra nincs garancia. Úgy gondolom, hogy törekedni kell arra, hogy mindkét fél tisztelje a másikat és ne nyomja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!