Miért fél mindenki attól, hogy második vagy harmadik gyermeket vállaljon?
Első vagyok véletlenül elküldtem, ez lemaradt.
Ha nincs nyelvvizsgája elég nehéz ha mégis bejut nélküle akkor diploma megszerzéséhez 3. év múlva kell. Nekem pl a nyelvek nem igazán ment soha így külön tanárhoz is kell járnom még pluszba a nyelvvizsga díj mellett. Fizetősre járok így sem szociális sem tanulmányi ösztöndíj nem jár.
A tandíjam 3. éves képzésben 750. ezer Ft. Helyi egyetemen tanulok, így plusz kollégium szerencsére nem kell.
Én ezt is értem.
Azt is tudom, hogy nem mehet mindenki külföldre azért, hogy egy minimális életszínvonalat tudjon a családjának biztosítani.
De mondjak le a gyermekvállalásról azért, hogy megóvjam az élettől???
Én kevés olyan párt ismerek, akik egy gyermeket akarnak, s nem akarnak tesót.
Nálunk a harmadik baba jön, tervezetten ennyi is marad gyermekszám.
A kérdés abból fakad, hogy ma megkérdezte a nővérem, hogy tutira szeretnék-e harmadik babát.
Nem volt sem sértő, sem bántó a mondandója, csak hogy a mai magyar világban minden drága. Neki még nincs gyereke, de már azon gondolkozik, hogy nem vállalnak második babát az anyagiak miatt.
Szerintem pedig ez nem a tesód hibája hanem az emberekké. Itt is olvasok olyanokat, hogy egy gyerekre havi 70-80. ezreket költenek, és ezt úgy írják mintha egy gyereket havi ennyiből lehetne csak nevelni. Amíg nincs gyerek lehet elhiszi ezeket, és arra gondol, hogy havi 150. ezre nincs két gyerekre.
.
Nővérem tudja ezeket, mert sokat beszélgetünk és tudja, hogy mi mennyibe kerül. Vannak kolleganői kicsi gyerekkel és nálunk is 8 hós a kicsi. Tudja jól, hogy tőlem mindent megkap majd ingyen.Csak ő vezető beosztásban van és a gyed mérföldekkel kevesebb lesz, mint a fizetése. Van 2 hitele és azokat fizetni kell akár gyeden van, akár dolgozik.
Nem is a kisgyerekes időszakra gondolt, hogy sokba kerül, hanem a fősuli/egyetem. Mert a sógornője most egyetemista és neki meg a párjának kell segíteni őt anyagilag, mert apósék nem bírják anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!