Ha beindulna a szülés, akkor mindenképpen fájással
kezdödik?
Figyelt kérdés
azért kérdem,mert olvastam egy olyan sztorit,hogy a nö elment nagy wc-re,és beindult hirtelen a szülés.fájás,és magzatviz folyás nélkül.gondolom teljesen nyitva volt a méhszáj,vagy nem tudom.persze korházba szült,mert,aztán egyböl bevitték korházba.
2009. okt. 29. 17:20
1/9 anonim válasza:
Nem, nekem nem azzal indult. Elkezdett folyni a magzatviz. Ne aggodj, eszre veszed!
2009. okt. 29. 17:25
2/9 anonim válasza:
Nekem is a magzatvíz folyt el előbb, a fájások sokkal később jöttek, már a kórházban, mivel ilyenkor azonnal menni kell, ne legyen gond (előfordulhat, hogy a burokrepedés után a szülőcsatornába sodródik a köldökzsinór és elzáródik a baba feje miatt).
2009. okt. 29. 17:32
3/9 A kérdező kommentje:
azt észre veszem,ha a magzatviz elfolyik?az látszodik?
2009. okt. 29. 17:53
4/9 anonim válasza:
Persze, azt észre fogod venni, ha folyik a magzatvíz. A sztoriban szereplő nő honnan tudta, hogy beindult a szülése, ha se fájása nem volt, se a magzatvize nem folyt?
2009. okt. 29. 17:59
5/9 anonim válasza:
Nekem az egyik gyereknél fájásokkal indult a szülés (vele végig zárva voltam), a másiknál pedig magzatvíz-elfolyással (vele pedig 6 hónapos kortól nyitva volt a méhszájam).
2009. okt. 29. 18:54
6/9 anonim válasza:
Nekem vérzéssel kezdődött a szülés, majd a vérzés észrevétele után másfél órával jöttek a fájások. Nekem burkot kellett repeszteni és a kórházban folyt el a víz, rá 50percre született meg a kisfiam.
2009. okt. 29. 21:07
7/9 anonim válasza:
Szia! A szülés a statisztikák szerint ritkán kezdődik burokrepedéssel, de a kismamák mindig észre veszik a kezdetét. A vajúdásnak egészen korai jelei is vannak, ezért érdemes lehet elvégezni egy szülésfelkészítő tanfolyamot, ahol részletesen bemutatják ezeket. Ha nincs a közeledben ilyen, vagy nincs lehetőséged részt venni, ajánlok egy online szülésfelkészítő tanfolyamot: www.maternet.hu
Különösen a következő linkek lehetnek számodra hasznosak, mert nagyon részletesen és szemléletesen magyarázzák a szülés jeleit, hogy mit lehet tenni és mi történik közben:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!