Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak engem zavar ez ennyire?...

Csak engem zavar ez ennyire? Hogyan győzhetném le, ha ennyire szégyellős vagyok? Csak én érzem megalázónak a szülés kitolási szakaszát?

Figyelt kérdés
Néztem szülésvideókat, főleg a Kandász Andi féle Szülőszoba műsor részeit, és én nem a fájdalomtól tartok, sokkal inkább attól, hogy kitolásnál végig mint valami kirakodó vásáron ott áll a doki, szülésznő (jobb esetben csak ők ketten, rosszabb esetben meg még egy csapat) és nézi a babakibújását. Szörnyű szégyellős vagyok, még a nőgyógyászati vizsgálatnál is rettenetesen cikin érzem magam, mint a kisgyerekek eltakarom a szemem, ha én nem látok, mások sem látnak - gondolom magamban vagy nem tudom, ezen mindig mosolyog a dokim. Nekem olyan idegen ez. Beszélgettem a fogadott szülésznőmmel, aki annyit tudott megígérni, hogy csak a legszükségesebb emberek lesznek ott, tehát pl. tanulókat nem hív be hozzám, ha ennyire megvisel ez engem, illetve pszichológust javasolt. Szívem szerint elküldeném a férjemet az orvosira, hogy gyorsan pár hét alatt szerezzen orvosi diplomát és legyen szülész szakorvos, mert ő az egyedüli, akit szívesen a lábam közé engednék. Persze tudom, hogy segíteni vannak ott, meg ha baj van, a babám és az én életem múlhat azon, hogy közel a segítség, ezért nem is szülnék itthon, de megkeseríti ez az egész a babavárásomat. A havi rutinellenőrzésekre is úgy megyek mint akinek a fogát húzzák, az orvosom azon szokott nevetni, hogy ő rá még senki nem nézett olyan tekintettel mint én, mikor mondja, hogy megvizsgál, szerinte ölni tudnék. És valahol igaza van. Ki nem állhatom, úgy érzem magam minden vizsgálatnál mint akit megerőszakolnak, pedig nagyon óvatos, rendes orvosom van, próbál mindig poénkodni, hogy egy kicsit elterelje a figyelmemet, meg igazából én is viccelődök, ha zavarban vagyok, és nála mindig abban vagyok.
2013. aug. 20. 12:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Ên is szégyenlõs vagyok. De hidd el,ott TÊNYLEG nem fog zavarni,örülsz neki,hogy ott vannak és vêgre segítenek. Így gondoltam én is,hogy jaj,de ciki lesz,de mikor elindulnak a komolyabb fàjàsok,mindenre fogsz gondolni,csak erre nem :-) Gondolj arra,hogy mennyi nõt làttak õk,van,aki be is kakil,nem pont veled lesznek elfoglalva,milliónyi szülõ nõt láttak màr!

Boldog babaváràst,ne görcsölj ezen,hidd el,ott ràjössz majd,hogy ez a legkevesebb :-)

2013. aug. 20. 15:18
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

A dokid most azért vizsgál, hogy a segítségetekre legyen, ha kell. Hogy tudja, ha esetleg baj van. Szülésnél is azért lesznek majd a lábad között, hogy segítsenek. És úgyis csak akkor, ha muszáj. Téged meg amúgy sem fog érdekelni a tolófájások közepette, hogy ki mit néz, mással leszel elfoglalva. Ha nekem ott akkor azt mondják, hogy ha behívják a fél kórházat a szülőszobára, és akkor 1 percen belül meglesz a gyerek, bizony követeltem volna minél előbb a nagyobb társaságot. Mert néha azt hittem, hogy bizony ebbe bele fogok pusztulni.

A pszichológus szerintem sem hülyeség.

2013. aug. 20. 16:24
 13/21 anonim ***** válasza:

Én sem szeretek nőgyógyászhoz menni.De ott,akkor egyáltalán nem érdekelt ki van bennt,ki lát míg próbáltam megszülni,az sem érdekelt,hogy amikor azt hitték mindjárt jön a gyerek oda csődültek kb 10-en,mert a dokim még nem ért be.És az sem érdekelt,hogy végül a műtőben kötöttem és az altató orvos,meg a beteg hordó is férfi volt,és a műtőben is tömeg volt.

OTT,AKKOR CSAK AZ FOG ÉRDEKELNI,HOGY LEGYEN VÉGE!

2013. aug. 20. 22:19
 14/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy megkérdezem, de korábban ért már szexuális bántalmazás, zaklatás?

A pszichológus szerintem is jó ötlet lenne, próbáld ki minél előbb, mert lehet, hogy sok dologban tudna segíteni.:)

2013. aug. 21. 09:01
 15/21 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj,mert csak nehezebb lesz a szülésed ..Feszülten nemfogsz úgy ellazulni majd amikor nemlesz fájásod.folyamatosan erre fogsz gondolni,és azt a kevés pihenést is kihagyod !!

Már bocsánat a kifejezésért,de abban az időben majd nem te leszel a legfontosabb.A babát segítik,no persze az anyuka is fontos.

Nap mint nap babákat segítenek a világra,úgymond te csak egy vagy közülük..De ha van fogadott dokid-szülésznőd,az megnyugtatóbb

Nálam volt benn 2 tanuló lányzó.nem zavart.de nem is rájuk figyeltem..észre se vettem őket.olyankor úgyis a fájásra koncentrálsz aztán a szünetekre

2013. aug. 21. 14:22
 16/21 anonim ***** válasza:
71%

én is ugyanúgy gondoltam, ahogy te :)

de 7 hete szültem, és tőlem akár egy stadionban is betolhattak volna, fel sem tűnt volna, hogy 70 ezer ember előtt szülök. hidd el, annyira fáj, hogy nem is látsz meg hallasz

2013. aug. 22. 12:46
 17/21 anonim ***** válasza:

ugyan így vagyok, mint te...és én azt utálom a legjobban, mikor azt mondják, higgyem el, ott nem fog érdekelni... ők meg azt higgyék el, hogy engem FOG.. nem tudom, mi ilyen nehéz ebben...

én amúgy ez miatt szeretnék vagy császárt, vagy itthon szülni

2013. aug. 25. 22:10
 18/21 anonim válasza:
62%
8 hete szültem. Én ugyanígy éreztem előtte. Mondjuk annyi különbséggel, hogy már a terhesség alatt szerettem a dokimhoz járni, csak hogy tudjam minden rendben a bébivel és láthassam az uh-n. Voltak nekem is elképzeléseim a szülés előtt, hogy mennyire ki leszek készülve, hogy nem lehet rajtam melltartó meg bugyi se, hogy mennyire kényelmetlen lesz, hogy tiszta ideg leszek emiatt, meg hogy vizsgálgatnak...Sőt én még azon is gondolkodtam, hogy vigyek fésűt be a szülőszobába, hogy legalább az rendben legyen. De aztán jöttek az igazi fájások, és sűrűsödtek, és szakadt rólam a víz, és ROHADTUL NEM ÉRDEKELT, hogy ki lát, mit lát. Tettem, amit mondtak nekem, szófogadóan ültem álltam feküdtem, ki épp amit mondott, és eszembe sem jutott, hogy meztelen vagyok. Mert mindenki annyira természetesen végezte a dolgát, sürögtek-forogtak a szülésznők, nővérek, dokik. Aztán császár lett a vége, ott meg még ugyanannyi ember mozgatott, kiterítve, lebénítva feküdtem, és VÉGIG CSAK ARRA GONDOLTAM, HOGY A BABÁM EGÉSZSÉGESEN JÖJJÖN VÉGRE A VILÁGRA!!! Hidd el, hogy te is így fogod érezni. Próbáld meg tudatosan az agyad kontrollálni. Nyomd el magadban ezeket a gondolatokat, mert az agyad irányít mindent!! Sőt, mondok még valamit: a terhességem előtt, és még közben is a szoptatás gondolatától is írtóztam. Biztos voltam benne, hogy nem is lesz majd tejem emiatt. Kijelentetem, hogy majd biztos rá fogok a kórházban szólni a nővérekre, hogy ugyan az én mellemhez hozzá ne nyúljanak, ne segítsenek mellre tenni a babát, majd én egyedül megoldom stb... Hát ebből se lett semmi, rögtön hozták a bébit, és ezek a gondolatok mintha soha nem is léteztek volna, és ahogy az a kis lény lepedőbe bugyolálva elkezdett szopizni a cicimből, elöntött a boldogság. És a férjem is olyan büszke volt rám, mert tartott tőle, hogy hogyan fogom ezt majd viselni. Csakis anyatejes a bébim, pedig az elején nagyon nehezen indult be, de kitartottam, és vérző cicikkel is végig erőltettem a szoptatást, míg be nem indult normálisan a tejem. Hidd el, az ösztönök és a hormonok nálad is rendbe fognak mindent rakni!! Sok sikert, sok örömöt!
2013. aug. 27. 21:58
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Nekem más bajom van a kitolással, szégyenlős az egyáltalán nem vagyok. Nekem inkább az vele a bajom, hogy van. A vajúdás, fájdalom stb. nem ijeszt meg. Engem az zavar, hogy kijön ott a gyerek. OTT. Egy NAGY, véres, nyálkás csomag fog lassan kicsúszni a lábam közül a kicsi, szűk, szexelő nyílásomon. Tudom, hogy erre van kitalálva, de én nem arra használom és nekem nem arra való. Nekem ez gusztustalan. :/
2013. szept. 3. 01:13
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Engem is zavar. A nőgyógyászati vizsgálatnál se tudom magam megnyugtatni, hogy 1000 ilyet látott már, immunis, stb...Mert jártam már úgy, hogy majd kiesett a doki szeme, pedig amúgy nem tartom magam valami jó nőnek. A szülés részét én se tartom túl gusztusosnak, emiatt meg is tudom érteni a párom, hogy bent se akar lenni, abban a szituációban engem ő jobban zavarna, mint vadidegenek. Fontosnak tartom, hogy a gyereket azonnal a hasamra tegyék, még fürdetés előtt... de undorít a gondolat, hogy nyálkásan, véresen, magzatmázasan rámteszik...Azt meg végképp nem értem, mi az az új divat, hogy a méhlepényt mutogatják az anyukáknak, mert azok kíváncsiak a babaszobára...Hát nekem meg ez a beteges. Nagyjából olyan lehet, mint egy kiló nyers sertéscomb, csak véresebb, ami belőlem jött ki... Hát már a gondolattól is hányok. És nem vagyok huszonéves, hanem 35.
2013. okt. 29. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!