Szules ota iszonyatosan faj a derekam. Mit lehetne kezdeni vele?
segíteni én nem tudok de a tippek engem is érdekelnek mert én is ebben a cipőben járok.
én most arra gondoltam hogyn ekálok uszni heti kétszer hgoy megerősödjenek az izmok, remélem az majd segít
kaptál valamilyen gerinc érzéstelenítést?
attól is lehet, de az is előfordulhat, hogy az erőlködés viselte meg a gerincedet, vagy csak a súly változásásra nem készült fel a derekad. a hasad helyett most a kezedben van a teher. próbálj tornázni, és próbálj minden nap egyenesen feküdni a padlón pár percet. figyelj a tartásra és arra, hogy ne a derekadból tartsd a babát, ha ülsz támaszd a kezed meg egy párnán, ha nálad a gyerek. ezekkel az apróságokkal sokat tudsz kímélni magadon.
Háziorvos, majd pedig reumatológus.
Én is így voltam ezzel, kaptam spinális érzéstelnítést, terhesség, de főleg szülés óta fájt a derekam, majd egyre nőtt a babó és egyre jobban fájt a súlyemeléstől. Kb. 1 évvel szülés után el is másztam a körzetihez, aki elküldött raumatológiára, ott csináltak röntgent, semmi komoly , momdták, de azért egy 10 alkalmas kúrát végig kellett csinálnom(toran, vizitorna, plusz kétféle elektrmos valami), sokat segített, tényleg. És már nem is kell emelgetnem a manót, így elmaradt a derékfájás. Szerintem menj dokihoz, mert magától nem nagyon fog elmúlni, plusz az évek során csak rosszabb lesz az tuti. Még most kell elkezdeni foglalkozni a dologgal, hogy 40 évesen ne kelljen megműteni. Nekem is iszonytatóan fájt, alig tudtam felkelni néha az ágyból. Ja, és terhesség előtt soha nem fájt a derekam. Viszont örökölhető is a dolog, nálunk sok a hát-derék-csontfájos van a családban.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!