Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek mi volt a legfajdalmasa...

Nektek mi volt a legfajdalmasabb a szulesben?

Figyelt kérdés

En meg elotte allok, de nem sok van hatra. Kivancsi lennek h akik szultek, melyik resz volt a legfajdalmasabb. Vajudas, tolofajas v gatvarras stb...

Tapasztalatokra lennek kivancsi!

39+4 h km

2013. aug. 11. 17:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nekem a tolófájások voltak borzasztók.5órás volt oxitocinnal.

Neked könnyű szülést:)

2013. aug. 12. 18:52
 22/27 anonim ***** válasza:
Én nem is emlékszem tolófájásokra. A vajúdás volt nagyon vacak, oxyval indították a szülést, de a kitolási szakasz már szinte semmi sem volt.
2013. aug. 13. 00:26
 23/27 anonim ***** válasza:

12. vagyok

Nálunk elmondták, hogy milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak (eda is), de én jobban féltem, hogy a gerincemet szurkálják, mint magától a szüléstől. :) Mondtam, hogy akkor legyen gáz. Eleinte még nem kellett semmi, az első órákban simán vettem az akadályokat. Aztán én is fájásoknál szívtam. Ahogy már leírták én is azt tapasztaltam a gázzal, elbódított teljesen, kiszáradt a szám. A férjem ott volt mellettem, ha az egyik kezem emeltem a vizet adta, ha a másikat, akkor a gázmaszkot. :) A fájásokat éreztem, fájt, de ahogy elmúlt egyből ásítottam, szerintem még aludtam is közben. Mikor megszületett a kisfiam erőltetni kellett a szemem, hogy ki tudjam nyitni, ne aludjak el. Viszont én is jártam úgy, hogy nagyon erősen szívtam a fájáskor a maszkot és mintha eldugult volna, nem kaptam levegőt. Szóval nem szabad túl erősen, hirtelen szívni, mert gondolom valami szelep lehet benne. Nekem pozitív tapasztalatom volt a gázról. Emlékszem, hogy volt egy pont, mikor mondtam a szülésznőnek, hogy adjon még valamit, mert már nem bírom tovább a fájdalmat, de a válasz az volt, hogy már kifutottam az időből, mindjárt kint van a babám. És tényleg néhány perc múlva megszületett! Semmi mellékhatást nem vettem észre a gáztól, se hányinger, se fejfájás. Második szülésem császár volt, akkor a spinális érzéstelenítő miatt, amit gerincbe adnak iszonyat fejfájásom volt napokig, ülni sem tudtam.

2013. aug. 13. 12:58
 24/27 anonim ***** válasza:

Az elsőnél a burokrepesztés. Elképesztően fájt nekem...

A második gyereknél nem is éreztem szinte a burokrepesztést. Nála a varrás nagyon-nagyon fájt.

2013. aug. 13. 17:21
 25/27 A kérdező kommentje:

Koszonom a kommenteket!

Aug. 12-en meg is szuletett a kislanyunk! :-) Elfolyt a magzatviz, majd az elso fajasoktol kezdve 4 ora alatt meg is lett! :-) Nem kaptam semmi fajdalomcsillapitot, csak sima oxigent. De kellemes elmenyek maradtak bennem. :-)

2013. aug. 24. 15:41
 26/27 anonim ***** válasza:
Gratulálok!!!! :D Ügyesek voltatok! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!!!
2013. aug. 25. 11:19
 27/27 A kérdező kommentje:
Koszonjuk szepen! :-)
2013. aug. 25. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!