Nektek mi volt a legfajdalmasabb a szulesben?
En meg elotte allok, de nem sok van hatra. Kivancsi lennek h akik szultek, melyik resz volt a legfajdalmasabb. Vajudas, tolofajas v gatvarras stb...
Tapasztalatokra lennek kivancsi!
39+4 h km
Nekem is három szuperjól sikerült szülésem volt, könnyen ment és a második harmadik szülés kifejezetten jó volt.
A 3.nál az volt a "legrosszabb", hogy már nyomni lehetett tolófájások voltak, de bébi nem volt egészen jól beilleszkedve, így mondta a doki, hogy na egy tolófájás alatt feküdjek az oldalamra egészen, és ne nyomjak, csak lélegezzem ki..... na mikor elemi erővel tör az emberre a tolófájás- amikor nem tudsz nem nyomni, mert minden inger arra ösztönöz, hogy nyomni nyomni... és akkor tarts vissza és lélegezd ki... hát ez baromi kellemetlen volt.
De szerencsére ez csak kb 2perc volt- a következő fájásra beilleszkedett a baba és egy nyomásra kintvolt. :)
Az még elég fájdalmas, mikor a gáton átjön a baba feje- iszonyúan éget, és feszít, akkor - ha nem csinálnak gátmetszést - nem szabad erősen nyomni- inkább csak sóhajtozni. Ha jól irányít a szülésznő, akkor nincs vész, de az az érzés, ahogy ez a feszítés egyre erősebb és tényleg azt érzi az ember, hogy szanaszét szakad... De aztán egyszercsak kicsúszik a feje- a teste és megszünik minden fájdalom... minden. És jön a legboldogabb érzés!! :) ami szintén leírhatatlan.
MIntha benyomnák a reset gombot... minden elfelejtődik.
:)))))))
Jó szülést neked!!!
Nekem nem a szülés volt a legfájdalmasabb, indították oxyval, a vajúdás elég rövid, mire elviselhetetlen kezdett lenni a fájdalom, már a végén jártunk. Teljesen szétrepedtem, ami lehet minden szakadt, mert a 4 kilós babámnak a keze is a feje mellett maradt. Emiatt sokáig varrtak, amiből annyira emlékszem, hogy vacogtam (30 fokos nyári hőség volt). Viszont az első éjszaka.... Na, az volt pokol! A szülés alatti eufória elmúlt, a gátsebem pedig annyira fájt, hogy a végén kiabáltam, zokogtam, azt hittem meghalok. A szülés érzéstelenítő nélkül zajlott, csak gázt szívtam. De lehet, hogy azért fájt annyira, mert vérömlenyem lett a varrat mögött, amiatt hajnalban megműtöttek.
Könnyű, gyors szülést kívánok!!! :)
Koszonom szepen mindenki valaszat! Bizom benne ahogy tobben is irtak h nekem is viszonylag konnyu lesz. Mar nagyon szeretnem a kezemben tartani a kislanyom, de meg mindig nem akar elobujni...
Kedves utolso! A gaz szivasa miben segit? Mire jo? A mi korhazunkban is az van, itt nincs eda meg ilyenek. Azert akarom tudni h a gaz mennyire segit?
A gáz is fájdalomcsillapító.
Bár én nem szívtam ilyet, de ugy hallottam sokszor hánynak vagy rosszul vannak tőle az anyukák... de ez nem biztos- nem akarlak ijesztgetni. Hátha valaki tudja pontosan hogy működik. :))
ha megvan a kislányod, írjál ám, hogy milyen volt a szülés!!!
Drukkolok!!
Én vagyok a te embered kedves kérdező.
Én gázt szívtam vajúdásnál.Hát nekem csökkentette a fájdalmat,csak nem tudom,hogy hogyan.Vagyis azt nem tudom,hogy most valóban volt-e benne fájdalomcsillapító,vagy csak az ember tudatát babrálja-e meg egy kicsit,mert én inkább az utóbbit éreztem.Nem fájt annyira a fájás,mert minden túlzás nélkül mondhatom,hogy szó szerint lezsibbadt tőle az agyam.Tehát valószínű,hogy ezért nem éreztem annyira a fájást,mert elbódította az agyamat.Amikor megszívtam éreztem,hogy lezsibbad az agyam,elhalkultak a hangok,a szememet csukva tartottam,nem hallottam a külvilágból szinte semmit sem.Előttem volt a falon egy óra,de esküszöm fel sem tudtam fogni,hogy hány óra van.Még jó,hogy apás szülés volt,mert a párom mérte,hogy hány percenként jönnek a fájások.Én erre sem voltam képes.24 órát vajúdtam,az utolsó 3 óra volt kemény,ahhoz szívtam gázt,olyan szinten le voltam gyengülve,hogy már a kezemet is alig bírtam felemelni.Nem beszéltem a páromhoz mert az is csak kivette az erőmet.Jó volt,hogy ott volt,mert a gáztól száradt a szám,és ő adott nekem vizet.A kitolás előtt volt olyan,hogy úgy megszívtam a fájáskor a gázt,hogy éreztem,hogy ha nem veszem le az orromról a maszkot akkor elájulok.Úgyhogy azért azzal is óvatosan kell bánni.
A kitolásnál már nem szívhattam,azt már éreztem rendesen élesben.De nekem az sem volt rosszabb mint a vajúdás.Úgyhogy nekem nem volt kritikus pontja a szülésnek,nekem egyformán fájt minden.A gátmetszést nem éreztem,mert kaptam helyi érzéstelenítést,így a varrást sem éreztem.Varrni kellett a méhszájamat is mert repedt,na annál éreztem vagy 2 tűszúrást de egyáltalán nem fájt,kb olyan volt,mintha magadba csípnél.
Nem sok van már neked sem,kívánok neked gyorsabb szülést az enyémtől és könnyebbet :) Egyébként én 40+3 hetesen szültem,kiírt nap után 1 nappal :)
3 és fél hós fiú anyukája
Ja még az lemaradt,hogy nekem sem közben sem szülés után nem volt sem hányingerem,sem fejfájásom,semmi bajom nem lett a gáztól!!És a gátsebemmel is már a szülés napján tudtam ülni. 14:50-kor felsírt a kisfiam,18:30-kor már ültem a gátsebemmel az ágy szélén,egyszer sem kellett kérnem rá fájdalom csillapítót.
Utolsó voltam.
A vajúdás volt szörnyű,nekem 12 óra volt!De a legrosszabb az az ahogy viselkedtek velem.Nem tágultam ki,ráadásul az egy vesémet rugta a baba és epilepsziám van,ezért császároztak,féltették a vesémet.Az orvos szörnyen beszélt velem pl:nekei most ebédelnem kellene,biztos én harcoltam ki a császárt,legközelebb ő biztos nem segít szülni,elintézi hogy többet a nőgyógyászatra ne jussak be,reméli amiért nem tudtam simán megszüni meghal a baba is és én is stb.
Soha nem fogom elfelejteni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!