Hogyan lehet feldolgozni azt az égést, ha szülés közben, nyomáskor kiürül a végbél tartalma is? Akik voltak hasonlò helyzetben, mit gondolnak erről?
ma 12:43
Kérlek szépen, én se a pisit, se a nagy dolgot nem vettem észre.Amikor bepisiltem akkor a szülésznő mondta szülés után, amikor meg...azt meg a párom közölte, mert telibe látott mindent! :-) és még mindig szeret és kíván!!Hihetetlen! ;-)
Szülésznő vagyok és annyit fűznék hozzá ,hogy a személyzetet biztos nem zavarja ,megszoktuk a szüléssel együtt járhat ,ha az édesanya és a baba is jól vannak akkor együtt örülünk a családdal,senkit nem érdekel ,hogy történt e másegyéb !!!
A baj nem itt kezdődik .
Velem mindegyik szülésemnél megtörtént. De szerintem majdnem mindekivel megesik, így nem te leszel az első, akit így lát a szülésznő. (és gondolom ,ha már szült, vele is megesett ;)) ne aggódj ezen, mert csak megakasztja a szülési folyamatot, ha mondjuk emiatt nem nyomsz rendesen.
Tudsz beöntést kérni? Az megoldás lehet talán, ha sikerül kitisztítaniuk
Az elsőnél én is lazán odacsináltam az ágyra egy kicsit,de senki nem csinált belőle ügyet,még én sem- ez van. Ha gond lett volna,akkor ezért is leordították volna a fejemet :-)
A második szülésnél megkérdezték,hogy volt e székletem azon a napon (reggel szültem),mondtam hogy volt- nem is volt baleset.
A harmadik szülésnél ön-tisztultam (enyhe hasmenés kísérte a vajúdás első óráját/4 órán belül született meg a gyerkőc),a kitolási szakban nem nyomtam ki mást a babán és a méhlepényen kívül :-)
A negyediknél (idén februárban) este szültem,a vajúdás kezdetén sokszor jártam a toalettre,ennek ellenére a szülőszobán sikerült a szülőágyra csinálnom. Csak az volt a gáz akkor,hogy a szülésznő karicsált velem (jaj,de kiabált,amit megértek,csak hát...),hogy ne nyomjak,mert a baba a székletben landol!!! de hát nem tudtam nem nyomni,a kicsi igyekezett kifelé! A sors különös fintora,hogy a 4. szülés ideje megegyezett az első szülés idejével(2 órán belül megvolt mind a kettő),ahogy a baba is nagyon hasonlított a legnagyobb gyerkőcre :-)
Ismerősöm kitett közösségi oldalra olyan képet, ami szülést követő pillanatban készült, és hát a babán voltak "barna dolgok". Ez a természet.
Nincs olyan orvos/szülésznő, aki ne látott volna ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!