Sok anyuka járt úgy hogy szülés után végbél inkontinenciája lett? Elmúlt?
Még a kérdést is szégyenlem feltenni, annyira zavar a dolog... Sajnos van hogy nem tudok visszatartani dolgokat, soha nem volt ilyen gondom. Ami intimtornára emlékszem a jógákról, azt csinálgatom, de tanfolyamra nem tudok elmenni, amíg szoptatok, mert hát állandóan ki kellene mennem fél órákra, annak meg nincs értelme.....
Egyéb módon is átrendeződtem állítólag sajnos. Olyan rossz ez a dolog.
Mik a tapasztalataitok? bocs a kényes témáért, de nem maradhat ez így... 2 és fél hónapja szültem.
Ha ilyen bajaid vannak, akkor SÜRGÖSEN menj vissza a nögyógyászhoz, mert valami nagyon nem stimmel, és minél többet vársz, annál nehezebben tudják rendbehozni.
De ezt nem értem: "Egyéb módon is átrendeződtem állítólag sajnos." Mi rendezödött át?
Nekem záróizmom is szakadt, meg minden méhszájig:( A dokim szólt, hogy előfordulhat olyan, hogy nem tudom tartani a székletem, és akkor plasztikázni kell. Jól megijedtem, gondolhatod. De szerencsére nem lett semmi baj, rendesen össze tudta varrni.
A lényeg, hogy van megoldás! Menj el nőgyógyászhoz, és mondd el a gondod. Meg tudják majd oldani, ez biztos!
Köszi, elmentem a nőgyógyászhoz, aki megvizsgált. Ő azt mondta, sajnos van ilyen, előfordul, intimtornával javítható, fél évig számítsak erre, de ha akkor sem javul, sebészhez kell fordulni.
a helyzet az, hogy azért valamennyire tudom tartani a dolgokat, de nem úgy mint régen (kb olyan lehet mint amikor valakinek inkontinenciája van, nem pisil be, de csöpöghet neki... bocsánat a hasonlatért). A kérdést azért írtam ki, hogy ha valakinek volt hasonló, javult-e, illetve hogy mennyire gyakori.
Nekem szülés után hetekig volt, h rohannom kellett a wcre, illetve a gázok visszatartása sem ment, de teljesen megszűnt a dolog.
Van viszont ismerősöm, aki azt mondja, h wc után megtörli, megmossa, de mégis mindig olyan lesz a bugyija...
Még várj vmennyit sztem, hátha elmúlik, ha nem, akkor doki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!