Szegedi anyukák, akiknek nemrég jött a babájuk, ti kinél szültetek?

Én szept. 10-én szültem, nekem saját orvosom volt, Dr. Szabó Kornélnál, a szülésznő ügyeletes volt, ha jól emlékszem I. Katinak hívták, pontosan nem tudom, nagyon elégedett voltam vele, sokat segített, nyugtatgatott, fájások közben fogta a kezemet, a doki már akkor jött be mikor már kezdődött a szülés. Hajnal fél 5-kor mentünk be, és fél 9kor már megszültem.
Amikor átkerültem a gyermekágyi osztályra, ott nagyon kedvesek voltak a nővérek, az elején, aztán már mikor nem volt semmi bajod (vagyis nem fájt semmid) akkor már hanyagoltak. Az újszülött osztályon nekem volt ismerősöm, aki nagyon sokat segített, de a többi nővér is segített, nekem még a szoptatást is megmutatták, hogyan kell "jól" csinálni. Illetve a védőnők tartottak külön "kurzust", ha hazamegyünk mit hogyan csináljunk.
Lényegében nekem pozitív tapasztalataim voltak. Kivéve a fürdő és a wc, amire nem szívesen beszélek. :)
Én a helyedben választanék szülész orvost, mert aki ügyeletes orvosnál szült, azokra nem nagyon figyeltek, hagyták vajúdni magában, aztán már akkor vitték be szülni mikor már tényleg ott volt az ideje.
Ennyit tudtam segíteni.
Könnyű, fájdalommentes szülést kívánok
7hetes kisfiú anyukája

Szia! Igaz, nem sokat segítek a válaszommal, de mivel én is szegedi kismama vagyok, gondoltam írok. A helyzet az, hogy én annyira nem vagyok kibékülve a szegedi helyzettel (a családban nagyon sok az orvos, ezért képben vagyok a női klinikával kapcsolatban), hogy szegedi létemre mindhárom gyerekemet Pesten szültem. Most dilemmázom, hogy a negyediket hol is szüljem: az egyszerűség kedvéért Szegeden, vagy a kellemes szülés élmény érdekében Pesten?! Szegeden a legnagyobb baj, az, hogy nagyon vaskalaposak az orvosok, és ragaszkodnak a rutin eljárásokhoz. Volt már, aki vezetett "lazább" hangulatú szüléseket, de azt már ki is rúgták... Úgyhogy szívből kívánom, hogy találj magadnak olyan orvost, aki kedvedre való, és úgy szülhetsz vele, ahogy szeretnél! Örülök, hogy azért van, akinek jó tapasztalatai vannak. Ja, és még annyi, hogy ha megteheted anyagilag, mindenképp fogadj orvost, illetve vedd igénybe a vip szobát, ami ugyan pénzbe kerül, de ott jó az ellátás, van saját fürdőszobád, stb.
Szép szülést és jó babázást!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!