Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szegedi anyukák, akiknek...

Szegedi anyukák, akiknek nemrég jött a babájuk, ti kinél szültetek?

Figyelt kérdés
Milyen élményeitek vannak a szülészorvossal kapcsolatban? Fogadott volt vagy ügyeletes? Elégedettek voltatok vagy sem? Pozitív és negatív szülés élményekre vagyok kíváncsi a klinikán dolgozó személyzettel (név szerint, ha lehet)kapcsolatban. Nemsokára szülni fogok, és már előre parázok, hogy kinek a karmai közé kerülök majd.
2009. okt. 26. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Én szept. 10-én szültem, nekem saját orvosom volt, Dr. Szabó Kornélnál, a szülésznő ügyeletes volt, ha jól emlékszem I. Katinak hívták, pontosan nem tudom, nagyon elégedett voltam vele, sokat segített, nyugtatgatott, fájások közben fogta a kezemet, a doki már akkor jött be mikor már kezdődött a szülés. Hajnal fél 5-kor mentünk be, és fél 9kor már megszültem.

Amikor átkerültem a gyermekágyi osztályra, ott nagyon kedvesek voltak a nővérek, az elején, aztán már mikor nem volt semmi bajod (vagyis nem fájt semmid) akkor már hanyagoltak. Az újszülött osztályon nekem volt ismerősöm, aki nagyon sokat segített, de a többi nővér is segített, nekem még a szoptatást is megmutatták, hogyan kell "jól" csinálni. Illetve a védőnők tartottak külön "kurzust", ha hazamegyünk mit hogyan csináljunk.

Lényegében nekem pozitív tapasztalataim voltak. Kivéve a fürdő és a wc, amire nem szívesen beszélek. :)

Én a helyedben választanék szülész orvost, mert aki ügyeletes orvosnál szült, azokra nem nagyon figyeltek, hagyták vajúdni magában, aztán már akkor vitték be szülni mikor már tényleg ott volt az ideje.

Ennyit tudtam segíteni.

Könnyű, fájdalommentes szülést kívánok

7hetes kisfiú anyukája

2009. okt. 27. 12:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, ez bíztató, nagyon aranyos vagy, hogy megosztottad velem ezt az élményed! Sajni a többi szegedi kismama nem túl aktív ebben a témában :-(azt hittem, hogy több infót tudok így begyűjteni.
2009. okt. 27. 13:16
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Szia! Igaz, nem sokat segítek a válaszommal, de mivel én is szegedi kismama vagyok, gondoltam írok. A helyzet az, hogy én annyira nem vagyok kibékülve a szegedi helyzettel (a családban nagyon sok az orvos, ezért képben vagyok a női klinikával kapcsolatban), hogy szegedi létemre mindhárom gyerekemet Pesten szültem. Most dilemmázom, hogy a negyediket hol is szüljem: az egyszerűség kedvéért Szegeden, vagy a kellemes szülés élmény érdekében Pesten?! Szegeden a legnagyobb baj, az, hogy nagyon vaskalaposak az orvosok, és ragaszkodnak a rutin eljárásokhoz. Volt már, aki vezetett "lazább" hangulatú szüléseket, de azt már ki is rúgták... Úgyhogy szívből kívánom, hogy találj magadnak olyan orvost, aki kedvedre való, és úgy szülhetsz vele, ahogy szeretnél! Örülök, hogy azért van, akinek jó tapasztalatai vannak. Ja, és még annyi, hogy ha megteheted anyagilag, mindenképp fogadj orvost, illetve vedd igénybe a vip szobát, ami ugyan pénzbe kerül, de ott jó az ellátás, van saját fürdőszobád, stb.

Szép szülést és jó babázást!

2009. okt. 30. 08:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia,én is Szegeden szültem,Sári Tamásnál.Mit is mondhatnék?Nem mondanám,hogy"körülugrált",de talán ezt nem is lehet elvárni,lehet,hogy nekem voltak túl nagyok az igényeim..Panaszom különösebben nem lehet rá ,viszont néhány alkalommal amikor megígérte,hogy megnéz,egyszerűen elfelejtkezett rólam,hiába vártam(bent feküdtem egy hétig a patológián)irigykedve néztem egyes szobatársnőimet,akikhez rendszeresen bejárt az orvosuk..emberileg jó fejnek tartom,szakmailag szerintem az egyik legjobb orvos,de rengeteg páciense van és ez a "mennyiség"sztem a "minőség" rovására megy.De ez csak az én véleményem,biztos mindenkivel szemben más és más..
2009. okt. 30. 09:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én is a terhességet Pesten kezdtem és ott nagyon jónak tűnt a szülészet; ott lehetett volna vízben szülni, meg ilyenek, de viszont itt Szegeden érzem magam otthon, ígyhát kb fél időben hazaköltöztem. Már az első alkalommal a terhesgondozáson láttam, hogy ez messze nem ugyanaz az ellátás, mint ami Pesten van és a klinikai is tök lepusztultnak tűnik, de azért bízom benne, hogy minden jól fog elsülni és a végén azért elégedett leszek. Az azért durva, hogy kirúgnak egy orvost, azért mert haladna a korral...
2009. okt. 31. 09:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki Pesten szültem. Szerintem is durva, hogy kirúgják azt, aki szeretne a szülő nőknek kedvezni... De ez jól mutatja a helyzetet! Egyébként én is úgy voltam, mint te, hogy az első terhességemet Pesten kezdtem (bár csak egy évig laktunk fent, amúgy tősgyökeres szegediek vagyunk), és félidőben költöztem vissza, de én nem bírtam otthagyni a dokimat, annyira elégedett voltam vele, inkább feljártam hozzá. Aztán a másodikkal, majd a harmadikkal is... Persze ez kicsit macerás. Most egyelőre Szegeden járok dokihoz, de nem vagyok benne biztos, hogy itt is fogok szülni... Mindenesetre nagyon kívánom, hogy jó dokit fogj ki, és szép élmény legyen a szülés!!!
2009. nov. 1. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!