Fél valaki a szüléstől?
Figyelt kérdés
Harmadik gyermekemet várom, most vagyok a hetedik hónapban és borzasztóan aggódom a szülés miatt. Állandóan arra gondolok, mi lesz, ha belehalok majd és árván maradnak a gyermekeim, mind a három. Vannak másnak is ilyen félelmei? Az első szülésem borzalmas volt, megakadt bennem a baba, vákummal húzták ki belőlem. 4 és fél kilő volt, 60 cm hosszu és 36-os fejkörfogattal. A második csak picit volt kisebb, ő sikereesen megszületett, bár hasonó sok kínnal. Nagyon félek, most mi vár ránk. Kismamik, ti gondoltok rá, hogy ottmaradhattok örökra majd a szülőágyon? vagy csak én vagyok ennyire negatív félelmekkel?2009. okt. 25. 19:04
1/3 anonim 

válasza:

Dehogy maradsz ott a szülőágyon!!!!!!! Ott lesznek körülötted orvosok, szülésznők, akik ha probléma van, akkor közbeavatkoznak. De ha két gyereket meg tudtál szülni, akkor kicsi az esély, hogy a harmadikkal gond legyen, de ha van, akkor fognak tudni segíteni rajtad. Ha elsőre megszültél egy "óriásbébit", másodszor meg gyakorlatilag gond nélkül lement az egész, akkor a harmadik még könnyebb lesz. Tapasztalatból tudom, én négyszer szültem. Ha nem túl nagy a baba, akkor kérd, hogy gátvédelemmel szülhess, akkor a regenerálódás is sokkal könnyebben megy majd. Hol fogsz szülni?
2/3 A kérdező kommentje:
Romániában fogok szülni, ott élek.
2009. okt. 25. 20:54
3/3 anonim 

válasza:

Mért maradnál ott a szülőágyon?? 2 egészséges gyereket meg tudtál szülni gond nélkül, a harmadik is minden gond nélkül fog megszületni. Ne aggódj, semmi baj nem lesz. Felesleges a félelmed, hidd el ezzel csak beárnyékolod ezt az egyébként nagyon szép szakaszt az éledben. Tapasztalt anyukák és orvosok is megmondják, hogy a második, harmadik, negyedik szülés sokkal könnyebb mint az első. A tested már fel van készülve a szülésre, nem ismeretlen számára. Hidd el, hogy minden rendben lesz. Minden fejben dől el, ezért nyugtasd magad, hogy nem lesz gond és akkor így is lesz.
Van az a mondás, hogy aki először szül azért fél, mert nem tudja mi vár rá, aki meg többedszer az azért mert már tudja mi vár rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!