Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetben segítenek rá a...

Milyen esetben segítenek rá a kitolásnál könyökléssel?

Figyelt kérdés
Most ötlött fel bennem a kérdés,1 évvel szülés után. Indított szülésem volt,teljesen rendben mentek a dolgok,viszonylag hamar,6 óra alatt megszületett. Amikor jöttek a tolófájások,a doki 2 nyomás után már jött és könyökölte ki belőlem a fiamat,pedig a szülésznő szerint szépen nyomtam,már látszott a feje. Akkor mégis mi oka volt így rásegíteni a dokinak? Olvastam,hogy ez mennyire veszélyes.
2013. júl. 30. 16:37
1 2
 1/11 Kerria ***** válasza:

Hát ezt bizony akkor és ott kellett volna... mert így csak találgatni lehet.

Nálam is indított szülés volt, a gyerek nyakára 2szeresen rátekeredett a köldökzsinór, és már nem volt magzatvizem. Emiatt maradt a "rásegítés", és a vákum. Így meg tudott születni rendesen, de már le voltam papírozva a császárra is, mert nagyon kétesélyes volt a dolog.

Nálad volt-e valami ilyesmi?

-köldökzsinórral gond

-magzatvíz probléma

- a 6 órában a vajúdásod is benne van?- esetleg ha nem a fáradtság ami még eszembe jutott...

2013. júl. 30. 16:45
 2/11 A kérdező kommentje:
6 óra volt össz-vissz az egész,vajúdással együtt. Tudom,akkor kellett volna,de mással voltam elfoglalva :) nem volt a nyakán a zsinór,normál méretű fejkörfogata volt,3900 gramm. A zárómra sok hülyeséget írtak,ami egyáltalán nem is volt igaz,pl.hogy várható nagy magzat miatt kerültem sz.szobai felvételre,miközben túlhordás miatt,hogy meconiumos vízből született,miközben nem is... És még sorolhatnám.
2013. júl. 30. 16:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Az én dokim hozzá sem ért a hasamhoz, de én is olvastam, hogy gyakori, hogy kinyomják az anyából a babát minden ok nélkül :(
2013. júl. 30. 16:51
 4/11 Kerria ***** válasza:

pfff. Ez lett volna a következő tippem, hogy nézd meg a zárójelentést! De hogy nem is a valóságot írják rá... azért ez durva...

Remélem nem haragszol, de elárulod, hol szültél? Nehogy a mostani várandósságommal ott kössek ki....

Jó, jó, persze... az ember ott, akkor nem azzal van elfoglalva. Tudom jól. Nálunk a szülés után a Férjem videózta a kislányunkat, és azon hallatszik, ahogy elmondja a doki mit miért kellett... és bármennyire is hihetetlen, a Férjem feldúltan jött haza, hogy hogy megkínoztak engem, meg minden. Csak akkor értette meg a dolgokat, amikor a gátvarrásom közbe ezt mesélte a doki. Én meg persze már a felére sem emlékszem... csak azt tudtam, hogy maximálisan megbíztam a dokiban, és ez a mai napig így is maradt!

Ok nélkül még nem hallottam senkinél a rásegítést, vajon tényleg nálad mi indokolhatta...

2013. júl. 30. 16:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálam azért kellett mert elakadt a baba válla a csontomba, ugyanis nem fordult be úgy ahogy kellene szüléskor. Már veszélyben volt az élete. Aki aznap bent volt doki az már mind az ágyam mellett állt 2 nyomta a hasamból ki a többi lent huzigálta. Már készítették a vakuumot, de szerencsére nem volt rá szükség. A bordám el is repedt annyira erősen nyomták. :/
2013. júl. 30. 18:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Ne aggódj,tuti nem fogsz itt szülni,legalábbis szerintem,mert én az ország legészaknyugatibb csücskében szültem,nem Budapesten. Egyébként a fogadott dokim épp ügyeletben volt előző éjszaka,reggel azért maradt,hogy csináljuk meg az oxiterhelést,de aztán elfolyt a vizem,gyors burkot repesztett,értelemszerűen bent maradt,oxira kötöttek végig,pedig lehet,hogy anélkül is ment volna. Az utolsó fél órában illeszkedett be a feje,akkor azt mondták,hogy várnak még egy kicsit,ha nem jön lejjebb,akkor császár. Végül lejjebb jött,jó helyre,így kezdhettem nyomni,végig nézték a szívhangot is és nem volt semmi gond. Sajnálom,ami történt veled válaszoló,persze olyankor az embert csak az érdekli,hogy a baba megszülessen minél előbb,de azért átérzem. Nekem is véraláfutásos volt a hasam,bár nem törött semmim,de sajgott jó pár napig..
2013. júl. 30. 19:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálam nagyon hosszú volt a kitolás, nem akart átbújni a feje. Már jó ideje látszott, de mindíg visszacsúszott. Az orvos könyökölt ezerrel, és egyszer csak kibújt a fiam. Semmi baja nem lett, de már muszáj volt hogy segítsenek nehogy oxigénhiányos legyen. Azóta egy kis okostojás egyéves fiúcska :)
2013. júl. 30. 20:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem is rásegített a doki is és a szülésznő is, felváltva. Én hajnal fél 1 óta vajúdtam és a kislányom 21:45-kor született. Már fáradt voltam és a feje is jó ideje látszódott már és szerintem nekem ezért volt erre szükség. Aztán mikor kibújt, látták, hogy a zsinór is a nyakán van. De nem volt gond, nekem áldás volt a rásegítés. Másnap meg olyan volt, mintha ezer felülést csináltam volna és be is lilult a hasam. De nem bánom! :)
2013. júl. 31. 06:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem azért kellett a hasamba könyökölni,mert 24 órás vajúdás után már annyira sem volt erőm,hogy felemeljem a kezem!!Nem írtam egyedül nyomni,pedig én úgy éreztem,hogy tiszta erőből nyomok közben a doki meg mondta,hogy ez mi??Nem is nyomok és szedjem össze magam..meg közben leesett a kisfiam szívhangja,a doki azt hitte,hogy a nyakán van a zsinór és gyorsan ki kellett nyomnom,közben fájásgyengeség is fellépett,nem éreztem a fájásokat csak azt,hogy folyamatosan fáj és nem tudtam,hogy mikor kell nyomni..akkor a szülésznő oda állt mellém és ő irányított meg könyökölt bele a hasamba..kb 5 nyomásra meg lett a babám,de a könyökölés miatt repedt a méhszájam és azt is varrni kellett,meg atóniás vérzésem is volt,azon volt minden doki,hogy elállítsák a vérzést.

3 hónapos fiú anyukája

2013. júl. 31. 10:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem nem lilult be a hasam hála Istennek,de azért éreztem még jó pár napig ha megnyomtam..nekem is áldás volt a rásegítés akár csak az egyik válaszolónak..ha nem segítettek volna,nem is tudom,hogy megbírtam volna-e szülni egyedül?!A fájásgyengeségre kaptam oxit,akkor már éreztem,hogy mikor van fájás..hála Istennek nem a nyakán volt a kisfiamnak a köldökzsinór,csak a két lába közé volt szorulva.

Utolsó voltam.

2013. júl. 31. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!