Szülés után feltétlenül löttyedt, ráncos marad a has?
Alapvetően genetika. Aztán persze az sem mindegy, honnan indult a bőr tágulása - pl. 90 kilóról indítva a terhességet, tuti nem lesz feszes.
De normál súlyról, normál bőrrel, visszanyerhető a feszesség, plasztika nélkül is.
50-52 kg körül mozgok (155 cm), a versenysúlyom 48 kg körül lenne. Nem tudom ez minek számít, de túlsúlyos biztos nem vagyok, inkább normál testalkatúnak nevezném magam.
A hasamon van kb 1 centis zsírréteg.
Még teherbeesés előtt vagyok, de kissé tartok a szülés után alakváltozásoktól - mármint attól, ami sporttal nem visszafordítható. Azt is hallottam, hogy egyszerűen felpuhul az izomzat a terhesség során és sokkal puhább marad, mint volt.
A császárt egyébként hogy végzik? (Veleszületett gerincprobléma miatt már gyerekkoromban közölték az orvosok, hogy csak császárral szülhetek.)
Hallottam olyan módszerről, hogy kb 10 centi vízszintes vágás a bőrön, majd függőlegesen nem vágják szét az izmot, csak az izomhártyát. Az izmot pedig kézzel fejtik szét a középvonalnál.
Tényleg végeznek ilyen típusú műtétet?
Igen, végeznek.
Első válaszoló vagyok egyébként. Nekem az első gyermekem a 37. héten született SOS császárral. Akkor nem volt ideje az orvosnak a hártyát vágni, így vágta az izmokat is. Utána még 2 hónappal sem tudtam egyedül felkelni az ágyból. A második gyermekem sajnos ismét császárral született, de ott nem kellett kapkodni, így a doki csak a hártyát vágta, az izmot csak széthúzta (vongálásnak hívják), és úgy emelték ki a kislányomat. A műtét után egy héttel már szaladtam a térdig érő hóban a fiammal! Lehet, hogy az én hasam az SOS császártól nem lett a régi? Nem tudom.
Nem tudom genetika-e vagy a rendszeres hasolajozás, sok folyadék és átlagos mértékű felszedett kiló-e az oka, de az én hasam egy héttel a szülés után így nézett ki, pedig 56cm 3800 gr lett a gyerkőcöm:
Szóval szerintem a gyerekvállalási "merszedet" ez ne befolyásolja. Az összes fiatal, magát rendszeresen karban tartó stb barátnőmnek hasonlóan alakul a pocakja, annyi, hogy ha összenyomod a bőröd, akkor látszik, ha kötőszövet azért már nem a régi, ráncosabb, de ez is jópár hónap/év alatt sokat javul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!