Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után feltétlenül...

Szülés után feltétlenül löttyedt, ráncos marad a has?

Figyelt kérdés
Létezik olyan, hogy valakinek a szülés előtti formára áll vissza a hasa? Főleg a bőrre gondolok.
2013. júl. 28. 21:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Hát plasztika nélkül szerintem nem sok esély van rá, hogy ugyanolyan marad a bőr.
2013. júl. 28. 21:48
 2/14 A kérdező kommentje:
A plasztikával az a gond, hogy csípőlapátok között fut végig a vágás. Az még jó heggyógyulási készséggel is elég látványos.
2013. júl. 28. 21:50
 3/14 anonim ***** válasza:

Alapvetően genetika. Aztán persze az sem mindegy, honnan indult a bőr tágulása - pl. 90 kilóról indítva a terhességet, tuti nem lesz feszes.

De normál súlyról, normál bőrrel, visszanyerhető a feszesség, plasztika nélkül is.

2013. júl. 28. 21:54
 4/14 A kérdező kommentje:

50-52 kg körül mozgok (155 cm), a versenysúlyom 48 kg körül lenne. Nem tudom ez minek számít, de túlsúlyos biztos nem vagyok, inkább normál testalkatúnak nevezném magam.

A hasamon van kb 1 centis zsírréteg.

Még teherbeesés előtt vagyok, de kissé tartok a szülés után alakváltozásoktól - mármint attól, ami sporttal nem visszafordítható. Azt is hallottam, hogy egyszerűen felpuhul az izomzat a terhesség során és sokkal puhább marad, mint volt.

2013. júl. 28. 21:57
 5/14 anonim ***** válasza:
Lehet nagyon szerencsés vagyok de én kétszer szültem és a császáros hegen kívül nekem ugyanolyan a hasam mint a gyerekek előtt. Nem lett csíkos, nem lóg csak a hegnél van egy kis hiba, ott nem szép de azt le lehetne/kéne dolgozni felülésekkel. És még azt semondhatom, hogy azért mert nem híztam sokat mert az elsővel 22kg-t a másodikkal 17-et híztam. :O
2013. júl. 28. 22:01
 6/14 A kérdező kommentje:

A császárt egyébként hogy végzik? (Veleszületett gerincprobléma miatt már gyerekkoromban közölték az orvosok, hogy csak császárral szülhetek.)

Hallottam olyan módszerről, hogy kb 10 centi vízszintes vágás a bőrön, majd függőlegesen nem vágják szét az izmot, csak az izomhártyát. Az izmot pedig kézzel fejtik szét a középvonalnál.

Tényleg végeznek ilyen típusú műtétet?

2013. júl. 28. 22:04
 7/14 anonim ***** válasza:

Igen, végeznek.

Első válaszoló vagyok egyébként. Nekem az első gyermekem a 37. héten született SOS császárral. Akkor nem volt ideje az orvosnak a hártyát vágni, így vágta az izmokat is. Utána még 2 hónappal sem tudtam egyedül felkelni az ágyból. A második gyermekem sajnos ismét császárral született, de ott nem kellett kapkodni, így a doki csak a hártyát vágta, az izmot csak széthúzta (vongálásnak hívják), és úgy emelték ki a kislányomat. A műtét után egy héttel már szaladtam a térdig érő hóban a fiammal! Lehet, hogy az én hasam az SOS császártól nem lett a régi? Nem tudom.

2013. júl. 28. 22:15
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem. Több anyukát ismerek, akiknek a hasa szülés után olyan, mint annak előtte, de hogy nyugodt szívvel mennek bikiniben strandra, az is fix. És semmi plasztika nem történt, csak szerencsés alkatúak. Nyilván, ha nem olyanok a genetikai adottságaid, akkor némi sporttal rágyúrhatsz a dologra, de a genetika, az genetika.
2013. júl. 28. 22:22
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom genetika-e vagy a rendszeres hasolajozás, sok folyadék és átlagos mértékű felszedett kiló-e az oka, de az én hasam egy héttel a szülés után így nézett ki, pedig 56cm 3800 gr lett a gyerkőcöm:

[link]

Szóval szerintem a gyerekvállalási "merszedet" ez ne befolyásolja. Az összes fiatal, magát rendszeresen karban tartó stb barátnőmnek hasonlóan alakul a pocakja, annyi, hogy ha összenyomod a bőröd, akkor látszik, ha kötőszövet azért már nem a régi, ráncosabb, de ez is jópár hónap/év alatt sokat javul.

2013. júl. 28. 23:29
 10/14 anonim ***** válasza:
Merem állítani, hogy a többségnek ugyanolyan. Ha strandon jársz, nézd meg az anyukákat. Nem hinném, hogy mindenki megengedhet hasplasztikát. Nyilván vannak olyanok is, akik szerencsétlen géneket örököltek ebből a szempontból, és megnyúlt a bőrük, vagy nagyon striás lett, de ebből nem szabad azt a következtetést levonni, hogy ez törvényszerű. Még az öröklődés sem mindig egyértelmű, mert anyukámnak nagyon szép a hasa, egy csík sincs rajta, az enyémen meg vannak striák sajnos.
2013. júl. 29. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!