Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fejér Megyei Szent György...

Fejér Megyei Szent György Kórházban már tényleg nem adnak 1 db pelenkát sem?

Figyelt kérdés
2013. júl. 26. 11:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A recepteket a háziorvos adja, sokszor előre - apuka kiválthatja a szülés után... (a köldökre speciális hintőpor kell - bár van, aki szerint elég az alkohol). Más hintőport mi sosem használtunk, pedig nagyon gyorsan nőtt a kislányom, voltak hurkái rendesen :) - csak összecsomósodott, amikor kipróbáltam. Van, aki szereti, de nekem sok bajom volt vele. Fürdés előtt olajoztuk a hajlatait, tisztán és szárazon tartottuk a bőrét, ez elég volt. Sosem lett gombás v. sebes...
2013. aug. 1. 15:28
 12/14 anonim ***** válasza:
Köszi a választ! Az a baj, hogy nálunk nem írja fel előre a háziorvos, mondván, nincs még tajszám, amire felírhatná. Fürdetőt adnak a kórházban? Csak mert azt még senki sem említette.
2013. aug. 1. 15:50
 13/14 anonim ***** válasza:

Ott eleve a nővérek tudják csak fürdetni a pici babát, mert folyóvíz alatt mosdatják meg. A fürdetőt ha jól emlékszem, ők hozzák (de ha lesz recepted, lesz rajta fürdőkrém is). Azért nem kádban történik a fürdetés, mert akkor minden baba után folyton fertőtleníteni kéne (alaposabban, mintha csak a lábujja ér a "kád"hoz) - és úgyis a popsimosás a lényeg, az meg egyszerűbb, gyorsabb és alaposabb is így.

Mi úgy kaptunk receptet, hogy nem volt fejlécezve, de kollégának más azért... (bízott eléggé bennem a háziorvos, hogy nem élek vele vissza :))

Még valami: érdemes elmenni szülésfelkészítő tanfolyamra, Fehérváron a védőnők és a szülésznők is szerveznek, ott fel lehet tenni sok kérdést (de pár dologra még én is tudom a választ, ha gondolod). A szülőszoba-látogatást nem érdemes kihagyni :) és a többi alkalom is jó, még úgy is, hogy számomra nem volt ismeretlen a helyzet.

2013. aug. 1. 21:26
 14/14 anonim ***** válasza:
köszi ismét! Sajnos császárom lesz, mert előzőleg is az volt. :( Koraszülött ikreim lettek, azért nem tudom, mi kell most és mi nem, mert ők sajnos nem lehettek velem.
2013. aug. 1. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!