Ha tényleg annyira pokolian fáj a szülés akkor miért nem kérnek epidurális fájdalomcsillapítást?
Az elsőnél fel sem merült bennem, hogy kérjek, gondoltam, nagyon jól bírom a fájdalmat. Ebben tévedtem. Iszonyatosan fájt, de mivel elég makacs vagyok tartottam magam az eredeti álláspontomhoz és inkább császárért könyörögtem (nem az lett).
A másodiknál már tudatosan készültem, hogy kérek majd, de végül mire arra a pontra jutottam, hogy kérjek onnantól kezdve a 3. fájás már toló fájás volt, így esélyem se volt kérni
Sokan azért nem kérnek, mert téves információkkal van tele a fejük az EDÁ-val kapcsolatban. A spinálist szúrják necces helyre, az EDA-t az epidurális térbe, ahol elég nehéz eltrafálni bármit is: [link]
Sőt, fel is lehet utána kelni, nem jár fejfájással, van sétáló EDA is...
Én a terhességem során akartam kérni, aztán kiderült, hogy nálunk nincs rá lehetőség.
Ettől függetlenül a másodikat is ugyanitt szűltem. Nem egy fáklyás menet a szülés, de valóban úgy van, hogy akkor piszkosúl fáj, de utána a fájás mértékét már nem tudod felidézni. Legalábbis nálam.
Ha esetleg lesz egy harmadik, ott is maradok a már általam tapasztalt teljesen természetes szüléshez.
:) én előre jeleztem az orvosomnak és a szülésznőmnek, hogy fogok kérni. aztán meg...
3 perceseknél (mikor sms-eztem, telóztam, trécseltem a szülőszobán) rákérdeztem, ennyire fog-e fájni, mondták kicsit rosszabb, de gyorsan túl leszek rajta, vidáman mondtam, hogy akkor nem köll az EDA... és nem is volt vészes a szülés. hozzá teszem, mondták, h első gyereknél ritka az ilyen gyors, könnyű szülés. szerintem a helyzet hozza, ha szenvedtem volna, akkor kértem volna, a gyereknek nem árt, a szövődmény max. 3 napos fejfájás, de ez se a jellemző...
Mert nem volt pokoli...illetve az volt, de azt éreztem, amit már leírt valaki, hogy fel sem tudtam idézni, csak mondtam, hogy fájt.
Hmmm...máskülönben nem vállaltam volna másodikat:)))
gázt kaptam mindkétszer, de szerencsés alakt vagyok, magas fájdalomküszöbbel.
A lepontozások számomra felfoghatatlanok-miért baj, ha valaki másképp éli meg/át? Ugyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!