Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha tényleg annyira pokolian...

Ha tényleg annyira pokolian fáj a szülés akkor miért nem kérnek epidurális fájdalomcsillapítást?

Figyelt kérdés
Minden nő mondja hogy eszméletlenül fáj a szülés..Minek szenvedni?Nem a 19.században élünk, mostmár van lehetőség a fájdalommentes szülésre.Engem is így szült az anyukám, és semmi bajom nincsen..nem attól lesznek jobb anyák hogy szenvednek..
2013. júl. 23. 13:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Az elsőnél fel sem merült bennem, hogy kérjek, gondoltam, nagyon jól bírom a fájdalmat. Ebben tévedtem. Iszonyatosan fájt, de mivel elég makacs vagyok tartottam magam az eredeti álláspontomhoz és inkább császárért könyörögtem (nem az lett).

A másodiknál már tudatosan készültem, hogy kérek majd, de végül mire arra a pontra jutottam, hogy kérjek onnantól kezdve a 3. fájás már toló fájás volt, így esélyem se volt kérni

2013. júl. 23. 18:59
 22/30 anonim ***** válasza:
57%
Köszönöm a lepontozásokat! Bocsássatok meg, hogy nem kértem fájdalomcsillapítàst. Biztos hasznosabb lenne a valaszom, ha kértem volna EDA- t. Így, hogy nem kértem semmit, szarabb lett számotokra a világ?
2013. júl. 23. 22:15
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem lehetett semmit kérni, se gázt, se epidurálist. Úgy látszik a mi városunk kórháza leragadt a 19. századnál. Azt mondták még a közeli megyeszékhelyen is csak gáz van, de amúgy sem szívesen adnák, mert amit az anya kap azt kapja a baba is, ezért nem kérhettem, kaphattam.
2013. júl. 23. 22:22
 24/30 A kérdező kommentje:
En nem pontoztam le ugyan senkit
2013. júl. 23. 22:57
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Sokan azért nem kérnek, mert téves információkkal van tele a fejük az EDÁ-val kapcsolatban. A spinálist szúrják necces helyre, az EDA-t az epidurális térbe, ahol elég nehéz eltrafálni bármit is: [link]

Sőt, fel is lehet utána kelni, nem jár fejfájással, van sétáló EDA is...

2013. júl. 24. 00:04
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem akartam fájdalom csillapítást, nagyon fájt de a szülés után a második napon már egyáltalán nem tudtam felidézni a fájdalom mértékét, csak el tudom mondani, hogy nagyon fájt. Az emlékezetem, a tudatom mindent kitörölt. Engem nem érdekel, hogy más kér érzéstelenítést, én nem akartam és ez az én döntésem. Nem kell senkit elítélni semmi miatt...
2013. júl. 25. 11:10
 27/30 anonim ***** válasza:

Én a terhességem során akartam kérni, aztán kiderült, hogy nálunk nincs rá lehetőség.

Ettől függetlenül a másodikat is ugyanitt szűltem. Nem egy fáklyás menet a szülés, de valóban úgy van, hogy akkor piszkosúl fáj, de utána a fájás mértékét már nem tudod felidézni. Legalábbis nálam.

Ha esetleg lesz egy harmadik, ott is maradok a már általam tapasztalt teljesen természetes szüléshez.

2013. aug. 15. 13:30
 28/30 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt rá szukségem. Én nem mondom azt, hogy eszméletlenul fáj a szulés.Én viszonylag gyorsan tágultam.3 ora alatt megszuletett a kislányom.Ha tovább tartott volna sem hiszem, hogy kértem volna, mert nem fájt annyira, hogy megszúrassam magam.Kivéve, ha nagyon fáradt vagyok és annyira lassan tágulok, hogy 2 napba is beletelik, de szerencsére nem így volt. Szerencsés alkat vagyok az orvosom szerint.:)
2013. aug. 15. 14:19
 29/30 anonim ***** válasza:

:) én előre jeleztem az orvosomnak és a szülésznőmnek, hogy fogok kérni. aztán meg...

3 perceseknél (mikor sms-eztem, telóztam, trécseltem a szülőszobán) rákérdeztem, ennyire fog-e fájni, mondták kicsit rosszabb, de gyorsan túl leszek rajta, vidáman mondtam, hogy akkor nem köll az EDA... és nem is volt vészes a szülés. hozzá teszem, mondták, h első gyereknél ritka az ilyen gyors, könnyű szülés. szerintem a helyzet hozza, ha szenvedtem volna, akkor kértem volna, a gyereknek nem árt, a szövődmény max. 3 napos fejfájás, de ez se a jellemző...

2013. aug. 15. 15:19
 30/30 anonim ***** válasza:

Mert nem volt pokoli...illetve az volt, de azt éreztem, amit már leírt valaki, hogy fel sem tudtam idézni, csak mondtam, hogy fájt.

Hmmm...máskülönben nem vállaltam volna másodikat:)))

gázt kaptam mindkétszer, de szerencsés alakt vagyok, magas fájdalomküszöbbel.

A lepontozások számomra felfoghatatlanok-miért baj, ha valaki másképp éli meg/át? Ugyan...

2013. aug. 17. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!