Ha tényleg annyira pokolian fáj a szülés akkor miért nem kérnek epidurális fájdalomcsillapítást?
Én kétszer szültem, és eszembe sem jutott kérni, azért mert az egy plussz kockázatintényező. A fájdalomnak megvan a maga pozitív hatása a szülés folyamán.
Attól nem vagyok jobb anya, hogy szenvedtem, de amikor gyereket vállaltam, akkor tudtam, hogy áldozatokat kell érte hoznom, és a szülési fájdalmat is belekalkuláltam.
Mellesleg kicsit ellenséges a hangnemed, mintha zavarna, hogy valaki el meri viselni a szülési fájdalmakat.
Én gázt szívtam..kellett EDA a francnak!!Nekem a gáz is nagyon bejött..jó,éreztem azért a fájásokat,de szerintem teljes fájdalomcsillapítás nem létezik szülésnél,mert azért szerintem az EDA mellett is lehet érezni a fájásokat..akkor meg mi a francnak szúrkáltattam volna össze a gerincemet,ha a gáz is van olyan jó?!Egyébként én sosem kérném,mert nagyon félek tőle,jobban mint a szüléstől..az én gerincemnél ne babráljon senki sem,mert elég egy rossz mozdulat,és ki tudja mi lenne a következménye(pl:bénulás).
Úgyhogy nekem bejött a gáz..a kitolásnál már nem szívhattam a gázt,megtiltották,na és..fájt,mert szerintem a kitolás a legfájdalmasabb,de túléltem,még itt vagyok..mindent ki lehet bírni,ha az embernek van önkontrollja és nem kényeskedik!!Kb 5 nyomás alatt megszületett a 3300g-os és 55 centis kisfiam.
Ja és 24 órát vajúdtam,ebből csak 2 és fél órán át szívtam a gázt,a többi natúrba ment!!
És nem érzem ettől sem rosszabb-sem jobb anyának!
A gáz sem használ mindenkinek, van aki azt mondja, hogy elkábult tőle, rosszul lett, mintha elájult volna. Én injekciót kaptam (Bp, István), hogy mi a fenét raktak bele nem tudom, de olyan szinten kába lettem tőle 2 fáját között, a fájást meg ugyan úgy éreztem, hogy a köv.babánál biztos nem kérnék.
Aki írta, hogy kifáradt a végére és császár lett: off: a Bezzeganyán van egy post, egy Svédországban szült nő férje írta, hogy milyen volt az ottani szülés. Ott az anyákat a szülés előtt nyugtatózzák (nem tudom mi a helyes orvosi szó!!), hogy tudjon még aludni és pihenni. A hozzászólók olyan szinten támadták ezt az eljárást, pedig kb egy sem orvos, szülésznő, plusz nem hiszem, hogy Mo bármilyen területen is taníthatná Svédo.ot, főleg nem a szülészet terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!