Nagyon félek a szüléstől? .

Köszönöm a válaszokat,igaz még nem szültem,de a terhességről és a szülésről már rengeteget olvastam. :)
Már nagyon nagyon várom....Gratulálok a babátokhoz!!!

Szia!
Nincs olyan ember aki nálam jobban rettegett volna a szüléstől! Az egész terhességem alatt azon aggodalmaskodtam, hogy hogyan fogom én ezt kibírni? Biztos, hogy végig tudom én ezt csinálni? Hidd el, hogy nem érdemes ezen agyalni, mert ami 1x be ment az úgy is ki fog jönni. :D És ha folyton ezen jár az agyad akkor csak beárnyékolod vele az egész terhességedet, nem éri meg. Ijesztgetni nem akarlak, de a szülés nem egy leány álom. Nekem is nagyon kemény volt. Kemény 50!!!! óra vajúdás után döntött úgy a dokim, hogy megcsászároz, mert nem nyíltam és a baba szívhangja is leesett. Eléggé fájt. Minden egyes fájáskor másztam a bordás falra (amíg volt erőm), szorítottam a párom kezét, himbálóztam a széken. (asszem 2 széket is tönkre tettem a kórházban ezzel) Volt, hogy kiabáltam is. De soha életemben nem láttam még olyan szépet mint akkor amikor megmutatták a kisfiamat. Ez egy csoda! Nem lehet elmondani azt az érzést amit akkor érzel mikor először találkozol azzal a picike kis emberrel aki 9 hónapig benned, belőled élt. Mérhetetlenül büszke voltam/vagyok arra, hogy ilyen gyönyörű gyerekem született. Szomorúsággal tölt el ha arra gondolok, hogy hány olyan nő él most ezen a világon aki soha nem élheti át azt a csodát, hogy saját gyereke legyen. Mindig gondolj erre! És érezd magad szerencsésnek, hogy neked megadatott ez a csoda!
3 hónapos kisfiú anyukája

Szia
Én is féltem a szüléstöl,de én azért mert nem tudtam elképzelni hogy milyen fájdalomra számitsak egyáltalán.Aztán mikor egy nap azt mondta az orvos hogy irány a szülöszoba akkor olyan érdekes izgalom volt rajtam és csak arra tudtam gondolni hogy estére meglesz a baba.
Fáj tényleg nagyon fáj,én fájdalomcsillapito nélkül csináltam végig,a amikor meg nyomni kell és jól veszed a levegöt és csak a tolásra koncentrálsz a fájdalmat nem is érzed,igaz ez nekem is kb 2. nyomásnál sikerült elérnem hogy ne a fájásra figyeljek,mert ezzel csak tovább tartott volna az egész.
Kivánom hogy minél hamarabb legyen baba.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!