Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ert mar valakit megalazo,...

Ert mar valakit megalazo, lekezelo elmeny a szulesnel vagy nogyogyasznal? Ha igen mi?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 00:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
97%
Szerencsére velem nagyon kedvesek voltak a korházban, nem ért semmiféle atrocitás vagy megaláztatás. Császárral szültem az éjszakás nővérke segített tusolni, és még egy sajtos kenyeret is készített. Soha nem volt egyetlen rossz szavuk se hozzám. De az mélységesen felháborít hogy valaki aki arra esküdött fel hogy segít veszi a bátorságot és megaláz megsért és porba tipor védtelen kiszolgáltatott nőket. Nem kötelező ezt a szakmát választani, ha nem tetszik akkor lehet keresni mást. De minden szülő nőnek kijár a tisztelet. Nagyon sajnálok minden nőt akit ilyen atrocitás ért. S aki felesküdött orvos, szülésznő vagy akár sima ápoló létére ilyet merészel tenni az nem való oda. Mélységesen szégyellje el magát, és gondolkodjon el, mi a dolga igazából, és mit keres ott ahol most van. Bocs de nagyon kiakadtam itt pár sztorin.
2013. júl. 22. 12:17
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

az első gyerek születésénél amikor beértünk a szülészetre,már az ajtó előtt fel kell venni a cipőre a "zacsit".Óriási hasam volt,utolsó hétben már csak oldalazva,kitekeredve tudtam hajolni.Szék persze nem volt.Mégis könnyen felkaptam.Mondom a férjemnek-nem a szülésznőnek-egész jól tudok még hajolni,és nevettem.Mire a szülésznő:Miért,mit gondolt,nem reumás csak szül!Mi lesz még itt ha a hajolás se akar menni?Nevetett volna akkor amikor a gyereket csinálta,mert itt jajgatni fog!

Köpni-nyelni nem tudtunk.soha nem voltam még kórházban,de bizakodva mentem szülni,nem volt pánikhangulatom.Na ez jó kis köszöntés volt.Szerencsére fél óra múlva leváltották,dolga volt valahol.Még jó hogy nem vele kellett szülnöm, ez így is megmaradt bennem.

2013. júl. 22. 13:55
 13/21 anonim ***** válasza:
69%
Én amikor bementem éjjel 2-kor az ikrekkel szülni, egy nagyon kellemetlen, flegyma szülésznő fogadott, mint akinek nem tetszett, hogy felébresztettük. Elkérte az összes papíromat kiskönyvemet majd mondta menjek és öltözzek át. Megtörtént, akkor mondja NST-re tesz feküdjek le, mondom ok, de ezzel lehet ikreket nézni? Erre ő- ikrek?? miért nem mondtam hamarabb! Könyörgöm a kiskönyvemet ki sem kellene nyitni ahhoz hogy tudja mert nagy betűkkel rá volt írva, hogy veszélyeztetett -ikrek-magas vérnyomás- diabetesz. Elvitt az ikres nst-hez, jött vérnyomást mérni, kérdezem tőle mert annyit hallottam, hogy mondta a dokinak magas, mennyi? Válasza: ne foglalkozzon maga azzal...hát kösz. Jött a doki ő megmondta,hogy mennyi, rendes volt. Az már egy másik dolog, hogy majdnem baj lett, mert az NST-t fordítva kötötte rám..Az A babához tette a b fejet, a B-hez az a fejet, szóval ha a váltás szülésznő nem veszi észre meghalhatott volna a babánk! Mert amint észrevette azonnal vittek is a műtőbe!
2013. júl. 22. 14:03
 14/21 anonim ***** válasza:
63%
Az ilyen szülésznők mélységesen szégyelljék magukat. Nekik nem az a feladatuk hogy beszoljanak hanem az hogy segítsék az állapotos vajudó nőket a legjobb tudásuk szerint.
2013. júl. 22. 17:27
 15/21 anonim ***** válasza:
71%
Már a kitolási szakban voltam kb. 1-1,5 órája, és véletlenül sem sikerült egy jót nyomnom, mert nem jól vettem a levegőt. Egy fájásszünetben ránéztem a dokira, aki tök gúnyosan azt mondta, hogy "ne nézzen itt engem, nem nekem kell megszülnöm ezt a gyereket". Lehet másnak, ez semmiségnek tűnik, de nekem ott, akkor nagyon rosszul esett, vártam volna valami biztatást, vagy valamit. Teljesen kétségbe voltam esve, mert nem tudtam egy levegővel egynél többet nyomni (pedig kell vagy kettőt-hármat ha jól emlékszem), el voltam már fáradva. Szerencsére a szülésznő rendes volt, és mondta, hogy majd a következő jó lesz. Ez után a 2. próbálkozásra meg is lett a fiam. A doki nem szólt semmit. Varrás közben egyszer felszisszentettem, amire úgy reagált, hogy "ne sziszegjen már itt nekem, hiszen most szült meg egy gyereket". Azt már nem is említem, hogy a varratszedéskor elszökött, az akkori ügyeletes szedte ki a varrataimat.
2013. júl. 22. 21:19
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

2 császárom volt, egyik terhesség és szülés alatt sem volt szerencsére semmi problémám senkivel. Viszont az első szülésnél (SOTE I.) volt egy nővér, aki akárhányszor bejött hozzánk, annyiszor lehurrogott, hogy: Jajj anyuka, nem úgy tartjuk szoptatás közben a babát, nyomja oda a cicihez a fejét.

Persze nem nyomkodtam csórikám fejét a mellemhez, és egyszercsak odajött a nő, megfogta a kisfiam fejét, úgy odanyomta, hogy azt hittem megfullad. Na, akkor beszóltam neki, többet felénk sem nézett... :)

2013. júl. 22. 22:28
 17/21 anonim ***** válasza:

Én nem szüléskor jártam pórul, hanem egy petefészekciszta-gyanú miatti műtét előtt, 23 évesen. Egy budai kórházba (terüetileg illetéskes) műtöttek, a felvétel előtt az osztályvezető is meg akart manuálisan vizsgálni (UH-al diagnosztizálzák a cisztát, kézzel nem lehetett érezni, erről ennyit), a főorvos kiküldte az én dokimat, megvizsgált közben rettntő sikamlős kérdéseket tett fel, és olyan arcot vágott vizsgálat közben, mint aki mindjárt elmegy. Köpni-nyelni se tudtam, amilyen gyorsan lehetett, kimentem, sajnos a műtét se sikerült a legjobban, mert felébredtem műtét közben, szörnyű élmény volt. Ez az egész olyan nyomot hagyott bennem, hogy 2010 végéig nem voltam hajlandó nődokihoz menni (közben egyik kolléganőmmel szóba került ez a doki, ő ugyanezt élte át ugyanezzel a dokival, szóval nem hiszti...).

Végül terhesség miatt kerültem dokihoz ez az oka annak is, hogy későn szültem, rettegtem az összes dokitól, a kórházaktól, végül egy tümenényes idős doktornővel szültem, nem állami kórházban és monst végre elmondhatom, hogy túl vagyok ezen az egészen, mert mindenféle szorongás nékül megyek nőgyógyászati vizsgálatra.

2013. júl. 23. 00:41
 18/21 anonim ***** válasza:
53%
6 órával császár után fel kellett állni. A retteget első felállás. Nővér unott pofával állt az ágy mellett mégcsak eszébe se volt egykicsit se segíteni, oldjam meg. Ha lett volna olyan kapaszkodó kötél az ágyon szuper lett volna. Nagy nehezen felültem az ágy szélére, még csak nem is pisszegtem,nagyon tartottam magam, majd megkértem egy perc pihenőt hagy kérjek,erre a válasz minek azt hiszem könnyebb lesz? Tudom nem nagy dolog de nagyon rosszúl esett. Meg egy műtős fiú beszólása a szülőszobán... Nem tudtak bekötni infúziót, össze voltak esve a vénáim, mert előző nap már nem engedtek a 40 fokban inni. Az egyik legfájdalmasabb dolog volt, tudom sokan el sem hiszik, de olyan nagyon fájt ahogy szúrkáltak, mintha kést toltak volna a bőröm alá..5x próbálták már mindenhol, akarták hívni a dokit, hogy preparáljon vénát.. nos egy pár próbálkozást végignézet a a betegszállító, én sziszegtem egy kicsit, és fogtam a férjem kezét, majd odavetette, mit hisztizek,ez csak egy tűszúrás.. én nem tudtam, hogy beteghordó azt hittem orvos,nem mertem visszaszólni... mai napig bánom, hogy nem osztottam ki.
2013. júl. 23. 11:52
 19/21 anonim ***** válasza:
37%

Olvasgatom a sztorikat és nem tudom,hogy én szerencsés vagyok vagy nagyon jól tudok bánni az emberekkel.

Amikor bementünk a kórházba egy hihetetlenül bunkó szülésznő fogadott,de nem hagyott maradandó emléket,csak amikor megvizsgált kb 2x azt hittem állba rúgom (na mindegy).Nem szólt be 1x sem,ha kérdeztem válaszolt,ha látta rajtam hogy jön a fájás,akkor nem járkáltatott szólt hogy álljak meg nyugodtan.

Utána már kedvesebb szülésznőkkel,nővérekkel találkoztam.Legalábbis velem kedvesek voltak,a szobatársaimmal meg bunkók!

2013. júl. 23. 21:51
 20/21 anonim ***** válasza:
53%
Az én szüléstörténetem is nagyon gáz volt, de velem ott volt anyukám. Most nem mesélem el részletesen, mert nagyon nagyon hosszú. 15 órás szülésem volt és ebből 5 óra alatt voltak csak fájások, mert az első oxi nem hatott és csak a második adag kezdett hatni. A szülésznők oltári bunkók voltak velem és fektetni akartak, de nem voltam hajlandó feküdni, mert annyira fájt úgy, hogy rángatóztam. Ezért alpárian beszélt velem minden szülésnő aki bejött. Anyukám ezt természetesen nem tűrte el, mert én a fájások miatt nem tudtam kiállni magamért. A lényeg, hogy senki sem volt velem kedves. A barossban szültem. Esetleg Ti is ott voltatok, akik írtátok a szülésnős sztorikat? Mert az ottani dolgozók pont olyanok, ahogy írtátok... Kegyetlen.. Másodikat másutt!!
2013. aug. 1. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!