Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ert mar valakit megalazo,...

Ert mar valakit megalazo, lekezelo elmeny a szulesnel vagy nogyogyasznal? Ha igen mi?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 00:11
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%

Hát igen. Második gyermekem születése borzalmas volt. Amúgyis gyors szülést az orvos burokrepesztéssel begyorsított, rögtön jöttek a tolófájások. Ülve szerettem volna szülni, előre megbeszéltük az orvossal. Mivel hirtelen jött, se doki, se a férjem nem volt bent, és a szülésznő elkezdett velem kiabálni: -A büdös francokat fog maga ülve szülni, azonnal takarodjon fel a szülőágyra! Mit gondol, ki az a hülye, aki belebújik abba a szűk lófaszba (szülőszék)? Hogy jutott ilyen hülyeség az eszébe?

Szülés után pedig amikor már nem volt ott az orvos, fölnyomta a szülőágy támláját, hogy megleckéztessen (teljesen hirtelen és ne megfelelő pózban voltam, véreztem, de csakazért is kényelmetlen helyzetbe hozott): Na, ilyen a háttámla, ugye, hogy kényelmetlen?

Vajúdás és szülés alatt az ember kiszolgáltatott, nem biztos, hogy tud szólni ilyenekért. A történteket varratszedésnél mondtam el az orvosnak, azt mondta, hogy közvetíti a panaszomat, de szerintem nem történt semmi. És az orvosnak sem tűnt fel, hogy én ülve szülést beszéltem meg. A szülésznő folyamatosan szemét volt, amikor négyszemközt voltunk, és mézes-mázos, ha más is volt ott. Mivel nem álltam ki magamért, és ilyen helyzetbe kergettek, halálfélelmem volt szülés közben. Párom nem érzékelt ebből semmit, és nem is értette, hogy miről beszélek, hogy min mentem keresztül. Majdnem ráment a kapcsolatunk. Bánom, hogy nem pereltem, mert nem tudtam magamat túltenni rajta. Évekig pánikrohamaim voltak.

2013. júl. 22. 00:28
 2/21 anonim ***** válasza:
6%
hiszti....
2013. júl. 22. 01:49
 3/21 anonim ***** válasza:
54%
Kedves 2. es 3. valaszolo. Mindkettotok nyilvanvaloan csak sz@rt nyomott ki eddig magabol. ...es meg nyariszunet is van, ugyhogy unatkoztok ahelyett, hogy valami ertelmes dologgal toltenetek napjaitokat! Az emberi ostobasag hatartalan ezt nektek is sikerult bebizonyitani. Isten allatkertje qvara nagy es alacsony a kerites.
2013. júl. 22. 06:10
 4/21 anonim ***** válasza:
55%

2 és 3 válaszoló! 1-es a kérdésre válaszolt, ha nem tűnt volna fel. És igen én is kényelmetlenül éreztem volna magam a helyébe!

Nos, velem is történt pár megalázó dolog, de nem fogom leírni, mert rohadt szemét emberek vannak itt...remélem érted miről beszélek, kedves kérdező...

2013. júl. 22. 07:26
 5/21 anonim ***** válasza:
86%

Alapbol bunko volt a szuleszno. Folyamatosan huzta a szajat..nem is korhazba terveztem a szulest hanem maganklinikan de nagyon messze voltunk igy ugy gondoltam jo lesz a korhaz is nem kockaztatom a babam eletet..bementem. megallapitottak hogy nem vagyok kitagulva semmennyire de ekkor mar 4 percenkent jottek a fajasok..reggel 6 ig este 8tol meg elvoltam.eztan jott a valtas es megerkezett az a bunko no. Mar nagyon ki voltam es mondtam hogy hat nem tudom ebbe a korhazba van e ra lehetoseg de szeretnek epiduralist kerni..elmondtam hogy nem itt terveztem szulni stb..erre a valasz: jo reggelt a maganklinikas alomszulest el lehet felejteni itt nem kell jatszani az agyat hogy nem birja..ugyse kivancsi senki a maga bajara..nekem is van eleg. Meg kulonben is 10 ora vajudas alatt tagult 1 cm-t nem faj az annyira..

ekkor sokkot kaptam..8kor kaptam oxit..ezzel 11ig meg 2 cm-t tagultam..mikor jottek a tolofalyasok.. meghazudtolt hogy ez meg nem a tolo hallgassak mar el..nem szolt idoben az orvosnak igy nem lett csaszar. Odajott a doki mert mar uvoltottem. Kezzel tagitgattak..mindegy is..teljesen szet szakadtam..3 oran at varrtak..folyamatosan megalazo flegma stilusba beszelt es tonkre tette a szulesem..ketszer ajultam el a folyoson mert ki akart vinni zuhanyozni..meg neki allt feljebb hogy nemigaz hogy itt ajuldozok is..ja mikor hanytam akkor meg teljesen kiakadt meg dormogott az orra alatt hogy ezt mar nem hiszem el..

rettenetes volt olyan kiszolgaltatottnak lenni..

2013. júl. 22. 08:03
 6/21 anonim ***** válasza:
56%

En vagyok az, aki nagyon felhaborodott a 2. es 3. valaszon - amit azota toroltek. Ha valaki szerint Hiszti az, hogy egy remult kismama biztonsagot keres, az sosem szult meg vagy erzelmi sekely.

Nekem igazabol csak annyi volt, hogy hazakuldtek 2x is vajudni. Egyszer 4-5 percesekkel - mert csak 1cm-re voltam kitagulva, masodjara 2-3 percesekkel mert meg mindig ugyanott tartottam 12 ora elteltevel...Az volt a mazlim a huszonvalahanyadik oraban, hogy megrepedt a burok mar kuldtek volna akkoris haza...

Utolag nagyon sokan mondtak, hogy ezert a korhazat be is perelhettem volna, de ugy voltunk vele elve megusztuk mind a ketten.

Mire a szuloszobaba kerultem - ahol meg a maradek tizenorat ertelmetlenul vegigszenvedtem mar egeszen mas volt a helyzet. Nagyon normalis volt a nover aki velem volt egesz vegig es meg a megfigyeloben is. Az anszteziologus is jofej volt. Mindketten oroszok.

Inkabb a fekete ejszakas noverek voltak enyhen rasszistak...valoszinu nem tudhattak, hogy azt sem tudom ejjel van vagy nappal csak azt hajtogattak - azt mondtam szoptatni akarom a babamat...csakhogy mikor ezt a dontest meghoztam, nem tudtam, hogy 44 orat vajudok majd, ebbol 39-et fajdalomcsillapitas nelkul es aztan csaszaroznak a vegen...nem akartak felfogni, hogy nem tudom megfogni a babamat, nincs egy deka erom sem, hagyjanak aludni mert mar hetfo hajnal van es en pentek ota nem aludtam...konyorogtem nekik, hogy adjanak neki tapszert! A ferjem benn volt a 3 napot velem nelkule nem is tudom hogyan csinaltam volna vegig legalabb az elso, szules utani napot.

Nagyon klassz szobam volt! Egyedul voltam, babaval es ferjjel nagyon kenyelmes volt.

2013. júl. 22. 08:31
 7/21 anonim ***** válasza:
97%

Én az első gyereknél találkoztam szemét szülésznővel már azzal fogadott hajnali 2- kor hogy "Na jött még egy "

Szerencsére reggel letelt a műszakja és azóta se láttam de ott akkor nagyon szarul esett. De visszaszólni se volt kedvem!

Azt nem értem aki ilyen bunkó miért megy szülésznőnek...

2013. júl. 22. 08:37
 8/21 anonim ***** válasza:
80%

Én még nem szültem, terhes sem vagyok. De hüvelyi ultrahangon rosszul sikerült behelyezni a szerkezetet és én feljajdultam. (Magyarul nem talált be, mert nem nézett oda.)

Erre azt mondja a doki, (mert ő orvos volt, nem csak ultrahangos) hogy "mire számított". Meg sem vizsgált rendesen, kb. 6 másodperc volt. Ez szakrendelő volt. Kértem másik beutalót a kórházba, ott viszont azt állapították meg tele van minden félével a méhem. ( mióma, meg szétszóródva valamik) Nekem rosszul esett. Az orvost egy primitív, bunkónak tartom.

2013. júl. 22. 09:43
 9/21 anonim ***** válasza:

Nőgyogyász sztorim. 27 vagyok,nem féltem soha a nődokitól.Ahhoz jártam mindig akinél születtem.Mai napig hozzá járok. Nála is szültem.Azonban 20 évesen lett egy nagyon csúnya bakteriális hugyuti fertőzésem. Amire gyógyszert szedtem(s ezzel kórházba is kerültem mert kiderült allergiás vagyok arra a gyógyszerre.)

Az urulógus doki elküldött korházon belül a nőgyógyászhoz hogy nézzen már rám. Mondta hogy a dokinőhöz menjek mert ő tinédzser doki és mégiscsak nő. Ez a doki épp nem volt bent mert műtéte volt. A betegeit átirányitották egy másik dokinak. Bementem hozzá és megvizsgált. Mondta h nyomás vetközni meg se kérdezte hogy mi a bajom miért jöttem,mondta majd elmondom a vizsgálat alatt. Felfeküdtem a vizsgálóasztalra,s egy normál méretű nagy kacsával megvizsgált,. Kijelentette endometriozisom van,s elöntött a vér.Szó szerint.Legalább2-3 dl vért elvesztettem,szülés után nem véreztem annyira. Mondta hogy itt egy betét(vatta pamacs csak) tegyem be és üljek le kint. Szól a felettesének hogy ez a probléma nézze már meg miért vérzek. Úgy megijedtem hogy sirva jöttem ki. Anyum nem tudott eljönni velem mert ment dolgozni,(eljött de 3 óra várakozás után ugy hogy időpontunk volt már mennie kellett dolgozni. )párom meg még nem ért oda. Ott sírtam és hivtam a párom hogy jöjjön,siessen mert vérzek és nem tudom mi a gond... Szerencsére már az épületben volt,igy jött gyorsan. Ő már végzett a suliban és jött oda elém. Megnézett a másik doki, szerinte nem is volt endometriozisom de csak egy kenetet csináltak.Abból nem derült ki mi a bajom. Úgy pánikoltam és szédültem. Szerencse hogy jött a párom. Igy mentünk haza,kis pihenés után és felültünk a trolira és mentem fel a nagyimékhoz mert azt hittem elájulok... (4 troli megállónyira laktak onnan.Máv kórház)Azóta se voltam ott, nem is deritették ki mi okozta a fertőzést.27 vagyok. Szerencsére problémát nem okozott a vérzés,született azóta 2 egészséges babócánk.

2013. júl. 22. 10:42
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az első babámat vártam, 27 hetesen elkezdtem görcsölni. MagneB nem használt, bementünk éjjel a kórházba. Egy bunkó, mufurc szülésznő volt, a kezembe nyomta a kórházi hálóinget, majd rámcsapta az ajtót, hogy öltözzek át. Tudjátok, ez a megkötős, nyitott hálóing. Én, kis fiatal "újonc", nem voltam még látogatni sem kórházban, szülészeten főleg nem, lövetem se volt, hogy nem úgy kell fölvenni a hálóinget, ahogy a filmekben látni...hogy hátul nyitott. Én elölről húztam fel, a nő bejött és rámförmedt, hogy miért veszem fel fordítva?? Hogy fogom így szétnyitni majd a szülésnél?? Mondom neki, én nem szülni jöttem! Erre ő, hát azt még meglátjuk! :@ Ugyanő, 10 perces bszkodás után átszúrta a vénámat, mikor infúziót kötött be, merthogy nem szabad jobb kézbe kötni, hiába mondtam, hogy nem ez az első eset, hogy nincs vénám bal kézben! Mintha én tehetnék erről is. Persze nem lett semmi baj, kihordtam végig a picit, pár óra fekvés után mehettem is haza, s az osztályon már kedvesek voltak, de ezt a nőt nem felejtem el.
2013. júl. 22. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!