Hogyan indítják be a szülést?
Jövőhéten szülés indításom lesz ha a kicsi nem jön ki.
Minden oké, elvileg természetes
úton fogom megszülni.
Nekem a másodikat és a harmadikat indították. Másodikat úgy hogy burokmasszázs és amikor megindultak a fájások akkor burokrepi.
Harmadikat oxitocin infúzió, majd amikor megindultak a fájások burokrepi:)
Könnyű szülést!
Nekem a burokrepesztéses szülésem 6,5 óra volt, ami első szülésnek nem túl rossz. A rossz inkább az volt benne, hogy nagyon erős fájásokat indukált, az első 2-2,5 órában a 10, 8, és 5 perces fájások még elviselhetőek voltak, de utána 2 perces, már-már összefüggő fájásaim voltak, ami kemény volt, pihenni is alig tudtam a fájások között. Második szülésem spontán volt, gyengébb fájásokkal, mondhatnám szuper volt, csak a kitolás volt fájdalmas, de olyan gyors volt, hogy el sem fáradtam közben.
36+2 h km
Nekem burkot repesztettek háromnegyed 2-kor. Benyúl az orvos és fog egy ilyen "kötőtű" szerűséget, és az ujjához nyomja. Persze nem hegyes dolgot kell elképzelni... 8-)
Egyszer csak észre veszed, hogy folyik a meleg vizecske. Ekkor bő 2 ujjnyira voltam nyitva (vagy éppen 3???) aztán igencsak felgyorsultak az események.
Addig úgy éreztem a fájásokat, de beszélgettem még köztök, utána viszont már nem volt kedvem hozzá! 8-D Onnantól 3 utánra kitágultam, de majd 1 órát kellett várni, hogy eltűnjön a méhszáj, háromnegyed 5-kor a hasamon volt a picim!
Mondjuk szerintem mindegy hogy szülsz, mindenképp arra kell(kéne) koncentrálni, hogy tágulsz, és segítesz a babádnak. Szerintem fejben dől el az egész. Egyébként éjfél után mentünk be a kórházba, és előtte voltak fájásaim, de nem gondoltam vészesnek. Mikor fájt akkor fájt, de aztán majd 5-10 perc pihi! Szóval gyors szülésem volt - elős baba.
Könnyű szülést Neked!
Szia!
Én tavaly szeptemberben szültem a Szent Imrében, ott feltettek reggel 7-kor méhszájtágitó gyógyszert, olyan volt mint egy sima vizsgálat és attól beindultak a fájások, 11.05-re meg is lett a lányom. Szép szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!