Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan indítják be a szülést?

Hogyan indítják be a szülést?

Figyelt kérdés

Jövőhéten szülés indításom lesz ha a kicsi nem jön ki.

Minden oké, elvileg természetes

úton fogom megszülni.

2013. júl. 14. 12:26
 1/10 anonim ***** válasza:
31%
burokrepesztéssel
2013. júl. 14. 12:27
 2/10 anonim ***** válasza:
burokrepesztéssel indítottak nekem is oxi nélkül
2013. júl. 14. 12:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem a másodikat és a harmadikat indították. Másodikat úgy hogy burokmasszázs és amikor megindultak a fájások akkor burokrepi.

Harmadikat oxitocin infúzió, majd amikor megindultak a fájások burokrepi:)

Könnyű szülést!

2013. júl. 14. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Elnézést, hogy offolok, de holnapra vagyok kiírva és eddig semmi, baba elég nagy, de mást nem tudok mert 36. héten volt utoljára vizsgálatom, minden rendben volt. Az utóbbi hetekben voltak jóslóim de mindig abbamaradtak a fájások meg nem is voltak olyan erősek, nem rendszereződtek. :( Holnap ha addig nem indul meg, be kell mennem a kórházba és nagyon félek, hogy mi lesz, sosem voltam kórházban, sosem volt semmi bajom, mindig egészséges voltam. Nem tudom, hogy most vajon megindítják-e, vagy mi lesz? Ha burkot repesztenek akkor megindulnak a fájások és elkezdek tágulni? Elnézést de első baba
2013. júl. 14. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Burkot csak akkor tudnak repeszteni ha két ujjnyira ki vagy tágulva. Nekem elsőnél oxival indították,majd mikor 2ujjnyira kitágultam burkot repesztettek. Második szülésemnél nem tudtak burkot repeszteni,mert nem voltam kitágulva,viszont nem adhattak oxit az előző császár miatt!
2013. júl. 14. 14:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Ha burkot repesztenek gyorsabban zajlik a szülés?
2013. júl. 14. 15:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem a burokrepesztéses szülésem 6,5 óra volt, ami első szülésnek nem túl rossz. A rossz inkább az volt benne, hogy nagyon erős fájásokat indukált, az első 2-2,5 órában a 10, 8, és 5 perces fájások még elviselhetőek voltak, de utána 2 perces, már-már összefüggő fájásaim voltak, ami kemény volt, pihenni is alig tudtam a fájások között. Második szülésem spontán volt, gyengébb fájásokkal, mondhatnám szuper volt, csak a kitolás volt fájdalmas, de olyan gyors volt, hogy el sem fáradtam közben.

36+2 h km

2013. júl. 15. 08:22
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem burkot repesztettek háromnegyed 2-kor. Benyúl az orvos és fog egy ilyen "kötőtű" szerűséget, és az ujjához nyomja. Persze nem hegyes dolgot kell elképzelni... 8-)

Egyszer csak észre veszed, hogy folyik a meleg vizecske. Ekkor bő 2 ujjnyira voltam nyitva (vagy éppen 3???) aztán igencsak felgyorsultak az események.

Addig úgy éreztem a fájásokat, de beszélgettem még köztök, utána viszont már nem volt kedvem hozzá! 8-D Onnantól 3 utánra kitágultam, de majd 1 órát kellett várni, hogy eltűnjön a méhszáj, háromnegyed 5-kor a hasamon volt a picim!

Mondjuk szerintem mindegy hogy szülsz, mindenképp arra kell(kéne) koncentrálni, hogy tágulsz, és segítesz a babádnak. Szerintem fejben dől el az egész. Egyébként éjfél után mentünk be a kórházba, és előtte voltak fájásaim, de nem gondoltam vészesnek. Mikor fájt akkor fájt, de aztán majd 5-10 perc pihi! Szóval gyors szülésem volt - elős baba.

Könnyű szülést Neked!

2013. júl. 15. 10:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja! Lemaradt, hogy azt mondják, hogy a 3 ujjig "nehéz" eljutni, onnantól már felgyorsulnak az események, szóval ha azt meghallod, hogy 3 ujj, akkor már sínen vagy!
2013. júl. 15. 10:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én tavaly szeptemberben szültem a Szent Imrében, ott feltettek reggel 7-kor méhszájtágitó gyógyszert, olyan volt mint egy sima vizsgálat és attól beindultak a fájások, 11.05-re meg is lett a lányom. Szép szülést!

2013. júl. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!