Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Győrben hányadik hétig engedik...

Győrben hányadik hétig engedik a babó túlhordását és utána hogyan "indítják" a szülést?

Figyelt kérdés
Nincs fogadott orvosom és őszintén szólva jövő héten töltöm a 40.hetet, de még csak egyszer kellett mennem NST-re is, 38 hetesen.
2012. nov. 8. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Bocs,hogy írok, pécsi vagyok, de nálunk a 36. héttől hetente van NST (fogadott dokitól függetlenül). Nekem volt fogadott dokim, ő nem engedi a kismamáinak elkezdeni a 41. hetet, engem is 40+6-ra indítottak. Nekem előtte nap kellett befeküdnöm (közel lakok, hazaengedtek estére): uh és nst volt. Reggel előkészítés után (kértem a beöntést) elkezdett folyni a szülőszobára menet a magzatvíz (így burkot nem kellett repeszteni). 7.30kor bekötötték az oxitocint, nem kelhettem fel, teljesen zárt volt a méhszájam. 2 óránként megvizsgált a dokim, 1 körül még semmi változás nem volt, ekkor mondta, hogy ebből császár lesz, 3kor eldőlt én már nagyon vártam, császárra készültem, mert nagy baba volt és féltem is. Fájni nem fájt egyáltalán, mert nem a méhszájat nyomta a buksijával. Örülök, hogy nem hagyott tovább, elég volt ez a 9 óra a szülőszobán. Fél 4-től már oxitocint sem kaptam, vártuk a műtőt.
2012. nov. 8. 17:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ettől függetlenül a válaszod, úgy tűnik nálunk ennyire nem figyelnek az orvosok... :-S
2012. nov. 8. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Igaz,nekem volt fogadott dokim,de ettől függetlenül adnak időpontot NSTre.Kiskönyvbe írják be mikor kell menni legközelebb,vagy megmondják h hívd fel őket és kérj egy időpontot arra a napra,mikorra a doki mondja.

37.héttől kötelező az NST hetente,39.héttől 2 naponta.

Engem a dokim elküldött 37.héten,akkor ő mondta meg melyik napra kérjek időpontot,de a többit már orvostól függetlenül adta a nővér aki bent volt.Jó lesz ha utána jársz,mert betöltött 40.héten már NST után a magzatvizet is nézik,én szerencsére megúsztam,mert 39+4re meglett a lányom,de 39.hétre már előre megvoltak az időpontjaim,sőt már a betöltött 40 hetesre is beírtam vizsgálatra.

Ha gondolod írj priviben,adok telefonszámot meg melléket amin tudsz időpontot kérni,vagy megkérdezni mégis mi van.

Egyébként kérdésedre is válaszolva...én annó megkérdeztem a védőnőt meddig hagyják túlhordani,azt mondta ha van fogadott doki akkor 41.hétig,ha nincs és minden ok akkor akár 42.hétig is engedik.Azt hogy hogyan indítják meg gondolom függ a baba helyezkedésétől és szívhangjától,de szerintem oxi+burokrepesztés.

2hós kislány anyukája

2012. nov. 9. 11:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ezt leírtad!

Elmesélem akkor most én is, hogy hol tartok most:

36 hetesen mikor mentem a dokihoz, akkor mondta, hogy kérjek időpontot NST-re akkora mikor 38 hetes leszek. Így is tettem, felhívtam a számot, kaptam időpontot el is mentem 38 hetesen, 10-es eredményem lett, amire azt mondták tökéletes. Az NST-t kiértékelő doki, akkor beírta a következő időpontot a kiskönyvembe, ami jövő hét kedden lesz, amikor is a 40. hetet töltöm. Az sztk-s doki mondta, hogy hozzá nem kell, hogy többet menjek, mert kiértékelik az NST-s eredményemet ott a Magyar utcában, ahol csinálják. Hát röviden ennyi nekem nem kellett hetente mennem, sőt...

Gondolom itt nagyon sok minden függ attól, hogy van az embernek fogadott dokija, mert akkor jobban odafigyelnek rá...vagyis akkor figyelnek csak rá. Mindegy úgy vagyok vele, ha minden eredményem jó, akkor nem fogok ezen stresszelni, hogy kevesebb vizsgálatra kell eljárnom, majdcsak kibújik végre a kislányom... :-)

2012. nov. 9. 18:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én is győrbe járok, és nincs dokim, 37+2 naposra küldött és aznap még hozzá is vissza kell mennem. Hogy utána mennyiszer kell azt még nem tudom, de én is kíváncsi vagyok....Félek én ezektől a dokiktól...ha van dokid,de nem fárad be és ügyeletesnél szülsz, az a baj, ha nincs dokid az is baj....szörnyű! Te hogy állsz?
2012. nov. 13. 15:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Én ma töltöttem a 40 hetet, ma voltam NST-n és minden rendben van szerencsére. Magzatvíz vizsgálatot nem csinált a doki, mert még a belső méhszájam zárt. Holnap megyek UH-ra és holnap után megint NST és vizsgálat, hogy nyílt-e már a méhszájam, ha igen, akkor magzatvíz vizsgálat.

Szóval 2 naponta kell mennem, mind2 vizsgálatra és pont ma beszélgettem egy csajszival aki 41+2-be járt és pont előttem ment be magzatvíz vizsgálatra, onnan meg ment a szülőszobára, remélhetőleg azóta megszületett a kisfia. :-D Neki sincs fogadott dokija. Amúgy én még mindig azt mondom ,hogy nem érdemes orvost fogadni, barátnőmet 10 órát hagyták szenvedni, mire beért a fogadott dokija, mert az ügyeletes nem foglalkozott vele :-S

2012. nov. 13. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!