Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tegnaphoz egy hete szuletett...

Tegnaphoz egy hete szuletett a masodik gyermekem?

Figyelt kérdés

A szules.es a Gyed lejarta kozott dolgoztam, megegyezes szerint konnyitett munkat vegeztem: penztarban voltam.

A muszakom kozbe, amig blokkoltam elfolyt a vizem.

Kiszolgaltam meg a vevot, akinek az aruit epp blokkoltam, kozben szoltam a vevoszolinak, hogy kuldjenek egy ort es zrjak le a kasszamat.

Egy masik or felkisert az adminba, leadtam minden infot a terhesseggel kapcs., amit a mentosok kerhetnek es bementunk az oltozobe a cumomert.

A fonokom is bent volt es egybol intezkedtek, hamar kiert a mento. Addig ok vernyomast mertek es batoritottak.

Tegnap hivtak a m.helyemrol, hogy a fonokom munkahelyi balesetnek akarja elkonyvelni az esetet.

Igazabol nem vagyok ebben jartas, de a szules beindulasa a m.helyen miert "baleset"?

Szerintem teljesen spontan volt es minden egybol zajlott.

Jart mar valaki igy?

2013. júl. 13. 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. Nem ért téged baleset. Beindult a szülés. Most elmész majd tgyásra szépen. Ha munkabalesetnek akarja elkönyvelni, kimennek a munkavédelmis kollégák, és közlik velük, hogy beindult egy szülés????
2013. júl. 13. 16:25
 2/9 A kérdező kommentje:

37. hetre szuletett s.csaszarral. Igazabol azzal indokoltak, hogy biztos valami kulso behatas tortent. Pl. megijedtem vagy ilyesmi es ezert nem idobe szultem.

Az elso gyerekemet tulhordtam. Vele is s.csaszarom volt, de akkor vegig tp-n voltam, nem.dolgoztam terhesseg alatt.

Most meg ultem a penztarban, ereztem, hogy valami nem stimmel es a kovetkezo percben mar csak azt ereztem, hogy korulottem minden tiszta viz.

Paran a sorban egybol kerdeztek, hogy minden rendben van-e, de csak annyit tudtam kinyogni, hogy alljanak at masik kasszahoz, ha nem problema.

Akinek az arujat blokkoltam, az vegig ott volt velem, amig a bizt. or nem erkezett meg es nem zartak le a kasszam. Egyebkent o a heten erdeklodott is utanam a m.helyemen.

2013. júl. 13. 16:33
 3/9 anonim ***** válasza:

munkahelyi balesetre többet fizet a tb

legalábbis a páromnak 70% volt betegszabi

az több mint a sima betegség ami 60% a a fizetésnek

2013. júl. 13. 16:42
 4/9 anonim ***** válasza:
De a kérdezőt nem érinti a betegszabi.
2013. júl. 13. 16:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Azaz táppénz. Tgyásra megy.
2013. júl. 13. 16:47
 6/9 anonim ***** válasza:
A munkahelyi balesetre 100% táppénz jár és a munkáltató fizeti az egészet. A szülés viszont nem baleset, pláne, ha egeszséges baba született.
2013. júl. 13. 17:11
 7/9 A kérdező kommentje:

Makk egeszsegesen szuletett 9/10-es apgarral. Szoval lenyegeben a s.csaszar is azert volt, mert az elozo is az volt es a dokim mar a 32.hettol mondta, hogy a hegem nem nagyon tetszik neki. Pont ezert o csaszarra is keszult.

Egyebkent nem tudom, hogy normal.esetben ilyenkor hogy szokott lenni, de semmi fajasom nem volt. Neha szedultem es a vernyomasom is lenyegeben az egekben volt. Nagyon remegtem az izgalomtol, de az elsonel is megvolt a remeges. Csak ugy "ugralt" a tetem a mutoagyon.

Az adminos azt mondta, hogy a mentok kierkezese miatt kell igy eljarniuk, mivel errol en megkapom a jegyzokonyvet is a zarojelentessel.

2013. júl. 13. 17:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy a főnököd anyagilag jót akar neked, mert ez 100%-os táppénzt jelentene, de mivel szülés történt, ezért ez nem kivitelezhető, most Tgyás jön.
2013. júl. 13. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsóval egyetértek, szerintem ez a helyzet. De inkább hívd fel, kérdezd meg.
2013. júl. 13. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!