Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki Epidurális érzéstelenítőve...

Aki Epidurális érzéstelenítővel szült, annak milyen élményei vannak? Fájt a beadása? Mellékhatások?

Figyelt kérdés

2013. júl. 11. 09:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

EDA-val nincs tapasztalatom. Ugyanazon okokból mint Neked, meg sem fordult a fejemben hogy kérjem, mert rosszul vagyok a tűszúrásoktól, és hát rengeteg komplikáció is adódhat, aminek egy részét felsorolták a válaszadók is. (Aki nem, annak szerencséje volt, de nem tudhatod előre, melyik csoportba fogsz tartozni).

Én rendkívül rosszul tűröm a fájdalmat, egy sima fogtöméshez is dupla injekciót kell kapnom mindig, mert annyira nem bírom a fájdalmat és ha kapkodom a fejem, akkor meg nem tud kezelni az orvos...

De hidd el, a szülési fájdalom teljesen más. Sok féle bajom volt már, és bár a szülés bizonyos szempontból mindennél fájdalmasabb, viszont az egyetlen olyan fájdalom, aminek van értelme, és ami jó. Hármat szültem érzéstelenítés nélkül, volt egy hosszú egy átlagos és egy nagyon gyors szülésem.

Ha felkészülsz amennyire lehet, meg tudod csinálni, és nullára csökkented az EDA lehetséges rizikóit is.

2013. júl. 11. 14:06
 12/16 anonim ***** válasza:
5. válaszoló vagyok. A Dianatal egy szülést könnyítő gél. Horror ára van, viszont nagyon jó. Itt egy link róla: [link]
2013. júl. 11. 20:07
 13/16 A kérdező kommentje:

Bírom a fájdalmakat és végülis a tűtől se félek...csak ez még ismeretlen terep számomra. Mensi görcseim se nagyon voltak,ha mégis azt is simán bírtam.szóval nem tudom elképzelni milyen lehet és kimerem mondani,h félek...sokan áldják az EDAt mások meg szídják.Ja a fogorvost én se bírom:-) De pl. a szemöldök tetoválást simán bírtam...van aki meg azt se.Minden ember más.

Már utána olvastam a gélnek,de azt a pénzt inkább a gyerekre költöm.

2013. júl. 11. 22:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Szülésznőm szerint ez a gél puszta üzlet, pontosan ugyanazt a funkciót látja el, mint a gátmasszázsolaj, amiből egy flakon kb. 2000 Ft, és ebből nem sok fogy szüléskor.

Ha szeretnél gátvédelmet, akkor ilyet használjatok.

2013. júl. 12. 09:07
 15/16 anonim ***** válasza:

A beadása nem fájt egyáltalán, igaz az nagyon rossz volt hogy miközben nyomták belém a tűt, közben jött egy fájás amit el kellett szuszognom...

Oxitocin mellett megváltás volt az EDA, igaz a végén nem hatott, de legalább pár órát nem szenvedtem, mert oxitocin előtt még el is viseltem a fájásokat, de amint bekötötték, na az kegyetlen volt.

2013. júl. 12. 15:36
 16/16 A kérdező kommentje:
Lehet majd abban a pillanatban fogok inkább dönteni :-)
2013. júl. 22. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!