Ha epidurális érzéstelenitővel szeretnék szülni, akkor katéterezni is fognak?
Én nem akartam EDA-val szülni, de muszáj volt,végül nem is bánom, mert alig éreztem a fájásokat a vajúdás alatt, csak az utolsó egy órában nem kaptam a fájdalomcsillapítót,azt pedig ki lehetett bírni. A szülés számomra csodálatos élmény volt, persze fájt, de akkor nem érdekel majd, csak az,hogy minden rendben legyen és végre lásd a babádat. Nekem a szülés előtt közvetlenül kellett katéter, de ez csak egy egyszerhasználatos valami, nem is éreztem semmit. Csak így tudtam pisilni, magamtól egyszerűen nem ment. Egy cseppet sem fáj, tényleg!!! (ágytálat raktak alám és kész) Ne félj, minden jó lesz! Sok sikert és kitartást!!
Egy boldog anyuka
Igazából én is EDA nélkül szeretnék szülni, de annyi rémtörténeteket meséltek a szülésről, hogy teljesen bepánikoltam! Sőt, olvastam Gombos Edina honlapját is, ahol a szülésről ir, és azt irta, hogy Ő üvöltött a fájdalomtól annyira fájt neki, pedig még EDA-t is kapott.Hát teljesen elrémisztett...
Köszönöm a válaszokat!
Egyetértek azzal aki azt írt, hogy nem lenne szabad 20 órákat hagyni vajúdni kismamákat(a babának sem jó!!!). Akár bele gondolunk akár nem a szülés nagygon veszélyes dolog. Én császárral szültem 7 hónapja, életemben nem gondoltam volna, hogy császárral szülők, este 6-tól voltak 10 perces fájásaim, hajnali 1-re mentünk be a kórházba (35 km-re laktunk), úgy 3-kor elkezték a császárt, mert lassult a babám szívhangja.Háj'istennek minden rendben lett. A gyógytotnász akihez járunk azt mondta, kicsit se sajnáljam, hogy megcsászároztak (nekem egy nem várt "sokk" volt), mert túl sok anyát hagynak túl sokáig szenvedtetni és így sok gyerek születik sérülten (PERSZE NEM MINDEGYIK), de inkább császár mint beteg baba, nem? Ja, és én tutira edát akartam kérni a sima szülés közben,aztán a vajúdás alatt még mosolyogtam is, és a szülésznő nem akarta elhinni, hogy első gyerek olyan gyorsan és könnyedén indult a dolog, persze edát nem is adta, mert azt mondták mindjárt megvan a baba 1-2 óra. Szóval ne izgul, valószínű sokkal könnyebb lesz mint most elképzeled, én is a legelegeleg legrosszabb fájdalmakra készültem, aztán persze ennél az elképzeld fájdalomnál csak könnyebb lehetett :-)))
Sok szerencsét!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!