Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pontosan mi is az EDA? És...

Pontosan mi is az EDA? És miért kell katéterezni olyankor? Mellesleg ha nem kérek, akkor biztos, hogy nem katétereznek?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy érzéstelenítő, de azt nem hogy milyen jellegű....hova adják? Vagy infúzióval jön?
2008. nov. 24. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az EDA-t a gerincbe adják be, állitólag azért katétereznek mert az ember elzsibbad és nem érzi, hogy esetleg mikor kell pisilnie. Én igy hallottam, illetve nekem igy mondták. Egyébként nem katétereznek...
2008. nov. 24. 11:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az EDA a gerincbe adott érzéstelenítő injekció. A Dél-pestibe úgy csinálták, hogy bekötöttek egy csövet, amit a nyakamhoz vezettek, hogy az egyes adagokat ott tudják beadni, ne mindig a gerincbe kelljen szúrni.

Amikor lejött az anesztes doki, a férjemet kiküldték, elmondták, hogy oldalra kell feküdni, amennyire a pocaktól lehet felhúzni a lábakat, a fejet lehajtani. Nekem fájás alatt szúrtak, így nem is éreztem semmit. Rákötötték a csövet, rám ragasztották és már adták is bele az érzéstelenítőt. Egy adag kb. 3/4 óráig tartott.

A lábam egy kicsit zsibbadt, de tudtam mozgatni mindenem. Nem teljesen érzéstelenítenek el, csak annyira, hogy még érezz, de ne fájjon.

A szülés után két órával pisilni kell, hogy megállapítsák, hogy nem sérült-e a húgyhólyag, vezeték, stb. Én a szülés után vagy két liter folyadékot megittam, majd szét szakadt a hólyagom, de nem tudtam pisilni, de ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy én fekve, pláne emberek előtt, úgy hogy melletted épp szülnek, nem tudok pisilni. Vártak kb. 10 percet, aztán jött a nővérke a katéterrel. Semmi extra nem volt benne. Abban biztos vagyok, hogy a következőnél ha ugyanilyen pisiproblémáim lesznek nem fogok 10 percet sem várni és küszködni, hanem kérem a katétert.

Remélem segítettem a válaszommal, Üdv.

2008. nov. 24. 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A Mávban is majdnem ugyanugy csinálják ahogy az előttem válaszoló írta. Annyi különbséggel, hogy az én férjemet nem küldték ki. És nem emlékszem hogy a katétert mikor kaptam, mert engem a végén altatva császároztak. De figyelj, hogy az EDA csövét ne felejtsék a hátadba. Én két nap múlva vettem észre,hogy még ott van.

2008. nov. 24. 11:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem kaptam EDA-t, már nem volt rá idő, de a végén császárral szültem, így kaptam katétert mert 8 óráig nem kelhettem fel. Én nagyon rosszul tűrök minden ilyet, de szerencsére akkor tették be amikor már megkaptam az érzéstelenítőt a műtéthez, a kivétel egyátalán nem fájt.

Viszont úgy tudom ha normális szülés után bizonyos ideig nem tudsz pisilni akkor is kapsz katétert. Kérdezz rá a dokidnál.

2008. nov. 24. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
miért félsz a katétertől? semmit nem lehet érezni, és spontán úgysem tudsz majd pisilni, legalább megkönnyebbülsz! nálam a szülésznő csinálta.
2008. nov. 25. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!