Pontosan mi is az EDA? És miért kell katéterezni olyankor? Mellesleg ha nem kérek, akkor biztos, hogy nem katétereznek?
Szia! Az EDA a gerincbe adott érzéstelenítő injekció. A Dél-pestibe úgy csinálták, hogy bekötöttek egy csövet, amit a nyakamhoz vezettek, hogy az egyes adagokat ott tudják beadni, ne mindig a gerincbe kelljen szúrni.
Amikor lejött az anesztes doki, a férjemet kiküldték, elmondták, hogy oldalra kell feküdni, amennyire a pocaktól lehet felhúzni a lábakat, a fejet lehajtani. Nekem fájás alatt szúrtak, így nem is éreztem semmit. Rákötötték a csövet, rám ragasztották és már adták is bele az érzéstelenítőt. Egy adag kb. 3/4 óráig tartott.
A lábam egy kicsit zsibbadt, de tudtam mozgatni mindenem. Nem teljesen érzéstelenítenek el, csak annyira, hogy még érezz, de ne fájjon.
A szülés után két órával pisilni kell, hogy megállapítsák, hogy nem sérült-e a húgyhólyag, vezeték, stb. Én a szülés után vagy két liter folyadékot megittam, majd szét szakadt a hólyagom, de nem tudtam pisilni, de ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy én fekve, pláne emberek előtt, úgy hogy melletted épp szülnek, nem tudok pisilni. Vártak kb. 10 percet, aztán jött a nővérke a katéterrel. Semmi extra nem volt benne. Abban biztos vagyok, hogy a következőnél ha ugyanilyen pisiproblémáim lesznek nem fogok 10 percet sem várni és küszködni, hanem kérem a katétert.
Remélem segítettem a válaszommal, Üdv.
Szia!
A Mávban is majdnem ugyanugy csinálják ahogy az előttem válaszoló írta. Annyi különbséggel, hogy az én férjemet nem küldték ki. És nem emlékszem hogy a katétert mikor kaptam, mert engem a végén altatva császároztak. De figyelj, hogy az EDA csövét ne felejtsék a hátadba. Én két nap múlva vettem észre,hogy még ott van.
Én nem kaptam EDA-t, már nem volt rá idő, de a végén császárral szültem, így kaptam katétert mert 8 óráig nem kelhettem fel. Én nagyon rosszul tűrök minden ilyet, de szerencsére akkor tették be amikor már megkaptam az érzéstelenítőt a műtéthez, a kivétel egyátalán nem fájt.
Viszont úgy tudom ha normális szülés után bizonyos ideig nem tudsz pisilni akkor is kapsz katétert. Kérdezz rá a dokidnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!