Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Minden esetben katétereznek?...

Minden esetben katétereznek? És azt végülis hova is helyezik be?

Figyelt kérdés

ne nézzetek butának,tényleg nem tudom

33 hetes kismama

2010. aug. 13. 16:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
NEm minden esetben és nem minden kórházban (gondolom a szülésre gondolsz). A katétert a húgyvezetékbe teszik, ez nem fáj, csak picit kellemetlen.
2010. aug. 13. 16:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Császár után katétereznek (mert utána nemigen tud a mami mozogni), meg ha hüvelyi szülésnél erősen vágnak. Én is próbáltam pisilni, még a vizet is kinyitották, de nem ment. Fura érzés volt, de estére kaptam katétert. A húgycsőnyíláson vezetik be a hólyagig.

Picit kellemetlen, de nem vészes. Az inger beindítja a pisit és a katéteren keresztül a zacsiba (asszem) folyik, de én azt nem láttam. Másnap már nem kellett hála az égnek.

2010. aug. 13. 16:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
ja és nem kell magaddal hordozni semmit, egyből megy ap isi ahogy bekötik, 2-3 perc, utána kihúzzák és megoldották a pisilést:)
2010. aug. 13. 16:19
 4/10 anonim ***** válasza:
65%

Huuu engem húgyúti fertözés miatt katétereztek, mert tenyésztést kellett csináltatni. Pár perc az egész de olyan szinten fáj, hogy az valami hihetetlen!!! És utána még jó pár percig... én tuti vissza fogom utasítani akármi lesz, saját felelösségre, mégegy olyat nem csináltatnak velem az biztos...

36 hetes

2010. aug. 13. 16:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

ma 16:33-as: az, hoyg neked fájt az a fertözés miatt volt, nem a katéterezés maga fájdalmas.

Ha meg visszautasitod, akkor adott esetben hólyagrepedést kaphatsz - mert nem tud a vizelet eltávozni és szétszakitja a hólyagodat, ami életveszélyes dolog - és akkor sürgösségi hólyagmütét következik, utána nem biztos, hogy tartani tudod a vizeletedet, életeted végéig pelenkázhatod magad. Szóval jól gondold meg, hogy ezt akarod-e kockáztatni!!!

2010. aug. 13. 19:32
 6/10 A kérdező kommentje:
elég bizarrnak hangzik....sajnálom a fertőzést h amiatt kellett katéterezni,de nem értem valójában miért,mert sajna nekem is volt/van genny a vizeletemben és csak vizeletmintát kellett leadnom tenyésztésre
2010. aug. 13. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
császárnál minden esetben katétereznek,sima szülésnél nem.csak akkor ha nem tudsz pisilni a megfigyelési idő végén.
2010. aug. 13. 21:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia! Engem "rendes" szülés után katétereztek, de csak mert nem tudtam magamtól pisilni. De nem hagyták bent, utána már ment magától.

Ne félj, ha esetleg kell, nem fáj!

2010. aug. 14. 13:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Sima szülésem volt és nem tudtam pisilni utána, úgyhogy katétereztek.

Semmi extra érzés nem volt, kicsit kellemetlen, de annyi, mint egy legyet elhessenteni. Utána viszont vagy 3 litert pisiltem.

Ha nem megy a pisilés muszáj, addig nem engednek szobába a szülőszobáról - legalábbis nálunk.

2010. aug. 14. 14:43
 10/10 anonim ***** válasza:

19:32-vel egyetértek, a katéterezés a fertőzés miatt fájhatott, ez tuti.

A nőknél nem vészes a katéter, a pasiknál inkább kellemetlenebb (sokkal hosszabb úton kell felvezetni..)

de eddig akárkit kérdeztem, neki nem fájt.

2010. aug. 15. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!