Csak nekem tűnik úgy, hogy az orvosok előszeretettel
adják az oxitocint? Alig tudok olyat akinek természetesen
ment minden. Nektek miért volt szükség rá, ha kellett?
Nekem azért adtak, mert szivárgott a meconiumos magzatvíz.
Nem csinált brutális fájásokat, szerencsére nagyon könnyen szültem.
2013. júl. 5. 21:14
Nekem azt mondták ez erősíti a fájásokat és hamarabb megszületik ezáltal a baba.
2013. júl. 5. 21:19
3/13 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom melyik jobb, az "elviselhető" fájások a természet ütemében vagy hogy minnél előbb megszülessen. Igen én is úgy tudom, hogy erősebb oxival a fájás. Persze vannak vészhelyzetek, akkor megértem.
Császárom volt nekem azért adtak utána oxitocint h hamarabb húzódjak. :) De ez megint más mint amiről te beszélsz. :)
2013. júl. 5. 21:33
Nekem nem adtak, tök természetes ütemben szültem, nem sürgetett senki, épp ezért is választottam a dokimat.
2013. júl. 5. 21:37
Nekem azért kellett mert túlhordtam a babát viszon fájásom abszolute nem volt. Nekem nem erősítette a fájásokat, szinte alig éreztem. Harmadik baba volt. Az első kettőnél magától indult meg, csak burkot kellett repeszteni.
2013. júl. 5. 21:42
Elsőnél kaptam, akkor azt hittem igaza van a dokinak, hogy siettetni kell kifele a babát- de ez is olyan egy helyzet- hiába olvas, tud az ember elméletben a szülésről sokmindent- mikor ottvagy, első szülésnél, amit mond a doki, rögtön beleegyezel.... Persze tanultam is belőle, mert az elsőnél sem számított volna, ha szépen fájdogálok még 2-3órát és úgy megszülök, minthogy brutál-hajtépős 1órás fájás után kinyögöm magamból a gyereket....Utólag visszagondolva nem kértem volna, de hát ez van.
2-3.szülésemnél semmi beavatkozás nem volt- kivéve, hogy már aktívan ment a szülés és nem repedt a burok és azt megrepesztették- de nem fájt. Itt már se infúzió, se gátmetészés, se hasbakönyökölés semmi nem volt. Sokkal jobb is volt- és a két szülés feleannyira nem fájt, mint az első. :))
2013. júl. 5. 22:01
én ezért szavazok a császárra. akkor legalább tudom előre, mi fog történni, mi miért van úgy, fel tudok készülni, nem vagyok kitéve az ügyeletesnek, aki esetleg még le akarja gyorsba zavarni a szülésemet, hátha kap egy borítékot, és ez miatt belémnyomja az oxit... sajnos az esetek többségében nem lenne rá szükség, csak az orvosok kényelme miatt van (ugyan úgy, ahogy a háton fekvés is)
2013. júl. 5. 23:44
fájásgyengeség miatt kaptam. Gyorsabb nekem aztán nem lett semmi, még a beadás után is 8 óra volt, az az igazi falkaparós.
2013. júl. 6. 07:48
Elfolyott a magzatvizem, utána 10 órát voltam a szülőszobán... 1 ujjnyira voltam tág, nem tágultam, fájásgyengeségem volt. 10 óra után kötötték be az oxitocint, rögtön jöttek a nagy fájások, kapartam a falat, 2 óra múlva megszületett a kisfiam. Úgyhogy örültem hogy kaptam :))
2013. júl. 6. 14:38
Kapcsolódó kérdések: