Már szült kismamák, hogy indult meg a szülés?
38 hetes múltam, már több napja görcsölget a poci, szúrkál a hasam alja, megyek 10métert és már tovább nem megy. Az NST szerint már vannak fájások, kérdezték is hogy nem-e érzek fájdalmat, én azt éreztem akkor hogy a baba nyomja ki magát. Azt mondták úgy néz ki az nst-s papír, hogy lehet beindul. (ez a hét elején volt, azóta egyre több a göcs) Mennyi lehet még? Lehet ha járkálok beindul?
Sok kismamira csak hopp rájön éjszaka a szülés minden előzmény nélkül. Van ahol elfolyik a magzatvíz, és hamarosan kint a babó, vagy szépen lassan egyszer csak elkezdődnek a görcsök, és szabályosan erősödnek, és jön a szülés.
Sokan a 40-ik héten még vásárolgatni járnak és szaladgálnak mint a golyó.
Nálatok hogy volt, volt valami előjel hogy jön a pici?
Anyósom mesélte, hogy egyszer csak elfolyt a magzatvíz, bementek a kórházba és már meg is volt a férjem, nem is érezte nagyon a fájásokat.....
Tapasztalatokat írnátok?
nem volt SEMMI előjel, csak elfolyt a magzatvíz :)
fájások sem voltak
Egyre rendszeresebbé váló fájások, amik nem múltak el fürdéstől sem. A magzatvíz nekem jóval később folyt el. Csak azt tudom mondani, amit nekem is mondtak, mert rengeteg jóslóm volt és attól tartottam, nem ismerem fel, ha már az igazi lesz: tudni fogod, ha ez már az. És igaz, valóban tudni fogod!
Könnyű, szép szülést neked!
Szia!
Nálam egyszercsak beindult: fél tízkor, este, fürdés után sem múlt el, mérte a férjem, 5 percesekkel kezdtünk. Éjfélre a kórházban voltunk, kettőkor burok repesztés, 3:41-re jött a baba! :) De a sógornőm viszont hosszan, másfél napot vajúdott mind a négy babájával.
Szia!
Nekem nem indult be a szülés sem magától, sem segítséggel. 42 hetesen császároztak.
Szia!
Nekem már a 30. héttől voltak jóslóim ami csak egyre erősödött.Más probléma miatt is veszélyeztetett voltam, koraszülés gyanúja ált fent.
Ennek ellenére túlhordtam a lányom 4 nappal.Este fájásom volt, de picike és rendszertelen, sikerült elaludnom, de 1 órától nem aludtam.Arra keltem, hogy furcsán fáj a pocim.Majd 10 perc múlva újra.És ekkor jött a gyanu hogy szülünk.Mérni kezdtem és tényleg 10 percenként jött.Majd 8 és 6.
3-kor a kórházban voltunk 6 perces fájásokkal 2 ujjnyira nyitva.
Végül 13:04-kor megszületett.
Szerintem lassan neked is beindul.Könnyű szülést kívánok.
Szia! Én a 41. hetet még vígan végig szaladgáltam, kirándultunk, stb. Aztán a 42. héten egyszer csak késő este elkezdődtek a fájások. 10 percesekkel mentünk be a kórházba hajnaltájt, másnap hajnalban lett meg a baba. Nagyon fájt, hosszú is volt, kimerültem, de én voltam a legboldogabb! Sokat járkáltam, jó hatással volt, jól tágultam! Nem is vágtak, nem is repedtem :)
3 év múlva pedig jött a tesó :) Vele reggel bementünk vizsgálatra, nst közben elfolyt a magzatvíz, nagyon fájtak a fájások, de délután már a karjaimban tartottam! :) Dupla boldogság :)
Könnyű és gyors szülést kívánok Neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!